ACIMIT, Çalışmalarında Hız Kesmiyor

İtalyan tekstil makine üreticilerinin çatı örgütü ACIMIT, Etiyopya’da İtalyan Tekstil teknolojisini destekleyen yerel danışmanlık firması BCaD, arasında bir ortaklık gerçekleşti

  13 Ekim 2013 01:20 Pazar
ACIMIT, Çalışmalarında Hız Kesmiyor

Global arenada İtalyan tekstil makineleri üreticilerinin tanıtım ve teşvik faaliyetlerini yürüten ACIMIT (İtalyan Tekstil Makineleri Üreticileri Birliği), tekstil sektöründeki çalışmalarında hız kesmiyor. Temmuz ayında Addis Ababa’da gerçekleşen İtalyan makine üreticileri ile Etiyopya’lı Tekstil firmalarıyla arasındaki bağlantıları güçlendirmeye yönelik yapılan toplantının ardından yeni bir anlaşma gerçekleşti.

ACIMIT ile yerel danışmanlık firması BCad arasındaki ortaklık anlaşması, Etiyopya’lı şirketlerin istekleri doğrultusunda, İtalyan makina üreticilerinin Etiyopya’lı Tekstil üreticilerini teşvik etmek amacı ile bağlantı kurmalarını amaçlıyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan ACIMIT Başkanı Raffaella Carabelli; “BCaD ile olan anlaşma, bize Etiyopya’da sürekliliğimizi pekiştirecek, tekstil sektörü için yeni bir soluk getirecektir” değerlendirmesini yaptı.

Carabelli,  Etiyopya’ya yapılan İtalyan ihracatlarının az olduğunu ancak son yıllarda artış gösterdiğini belirtti. İtalyan Başkan sözlerini  “Etiyopyalı ortağımızla süren temaslar neticesinde makine üreticilerimizin tekstil üreticileriyle fikirlerini paylaşarak, teknoloji ve deneyimlerini yerel tekstil sektörüne daha iyi sunabileceğinden eminiz” diyerek sonlandırdı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.