ACIMIT 2013 Planlarını Açıkladı

: İtalyan makinacıların çatı örgütü ACIMIT, 2013 yılı tanıtım ve faaliyet planını açıkladı. Birlik hem en büyük tekstil pazarlarına hem de gelişmekte olan pazarlara odaklanarak ‘Made in Italy’ etiketine vurgu yapacak.

  21 Mart 2013 02:35 Perşembe
ACIMIT 2013 Planlarını Açıkladı


Krize Rağmen Tanıtım Çalışmaları Sürüyor

Mevcut ekonomik zorluklar nedeniyle kamu finansmanı alma olanaklarının zorlaştığına dikkati çeken Salmoiraghi sözlerini şöyle sürdürdü; “Buna rağmen, ACIMIT, Ekonomik Kalkınma Bakanlığı ve İtalyan Ticaret Komisyonu ile birlikte çalışarak İtalyan sanayinin uluslararasılaşmasını  için tanıtım çalışmaları yapıyor. Bizim gibi toplam cirosunun yüzde 80’ini yurtdışı pazarlardan sağlayan sanayinin reklam planına destek sunulması büyük önem taşıyor”

ACIMIT Direktörler Kurulu toplantısında, 2011-2012 döneminde birliğe üye olan yeni şirketler ele alındı.  ACIMIT Başkanı Salmoiraghi, ACIMIT tabelası altında 30 firmaya yetki verdi. Salmoiraghi; “Yeni gelen firmaların sayısı, bütün sektör için gerçekten cesaret verici bir işaret. Ekonomik durum gerçekten zor bir durumda. Ayrıca, üreticilerden elde edilen geribildirimlere dayalı olarak ACIMIT tarafından oluşturulan 2013 tahminleri de derin bir belirsizlik içeriyor. Bu gibi zor zamanlarda birliğimizle birlikte ortak hareket etmek bir ilk adım olacaktır, bir kişinin girişimini tanıtmada kendisini yalnız hissetmesine gerek yok. Hem  Birlik, hem de üyeler ortak amaçlarını gerçekleştirmede ve sektörü daha ileriye götürme çerçevesinde birlikte çalışacaktır” dedi. Salmoiraghi, bu hedeflerden birisinin de 2013 yılında Milano’da yapılacak olan, ITMA fuarı olduğunu sözlerine ekledi.

İtalyan makinacılar 2012 yılının 3. Çeyreğinde, bir önceki çeyreğe göre yüzde 8 büyüme yakalamıştı. Bu rakam 2011 yılının aynı dönemine göre yüzde 53’lük bir artış anlamına geliyor. Bu artışta özellikle yurtdışı pazarlardaki satış ve siparişlerin etkili olduğu belirtiliyor. 3. Çeyrekte, bir önceki çeyreğe (Nisan-Temmuz) yabancı pazarlardan gelen siparişlerde de yüzde 11’lük artış kaydedildi. İtalyan iç pazarındaki yüzde 13’lük daralma ile yaşanan olumsuz gidişata rağmen, yurtdışı pazardaki artış İtalyan makinacıların yüzünü güldürdü.

 

 

Okunma : 3353


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.