Zorlu Durst Kappa 320’yi Seçti

Zorlu Tekstil Grubu, endüstriyel inkjet uygulamaları uzmanı Durst’un ürettiği Kappa 320 modelini tercih etti

  30 Mayıs 2014 09:11 Cuma
Zorlu Durst Kappa 320’yi Seçti

Zorlu Tekstil, 108,000 metrekare kapalı alanda ev tekstili ve perde dokuma-örme, terbiye ve konfeksiyon ürettiği tesislerinde yıllık 96 milyon metre nevresim, pike, yastık kılıfı, çarşaf, lastikli çarşaf, masa örtüsü, yatak örtüsü, pamuklu perdelik kumaş ve havlu gibi farklı ev tekstilleri üretiyor. Üretimin yüzde 40’ını başta Amerika, Avrupa, Japonya ve Rusya ihraç eden Zorlu Tekstil, İtalya’daki Mascioni ve İspanya’daki Colorprint Fashion’dan sonra Kappa 320’yi tercih eden üçüncü firma oldu. Zorlu Tekstil Grubu CEO’su Vedat Aydın ve Durst CEO’su Christoph Gamper’ın yaptığı anlaşma doğrultusunda, Kappa 320, uygulama testleri yapılarak Çorlu tesisinde bulunan Reggiani baskı sistemine eklendi.

Kappa 320

Zorlu Tekstil Grubu’nun makine parkına eklediği endüstriyel baskı makinesi Kappa 320,  ev tekstilleri ihtiyaçları için özel olarak, 330 cm azami baskı genişliğine sahip. Yorganlar, nevresimler, masa örtüleri, tül perdeler ve perdeler gibi iç donanımların ve dekorasyon ürünlerinin yanı sıra bayraklar veya pankartlar gibi reklam materyallerinin üzerine de tam genişlikte dijital baskılar yapılabilen Kappa 320, her türden tekstil taleplerine karşılık verebilmek için en yeni QuadroZ V2 baskı kafalarıyla donatıldı.

8 kanallı baskı kafalarında simetrik olarak konumlandırılan Kappa 320’de, çift yönlü baskılarda renk uygulaması tam olarak sağlanabiliyor. Renk kanalı baskı yönüne göre her zaman doğru uygulama pozisyonunda bulunduğu için hassas desenli veya renk geçişli kritik tasarımların basımını optimize eden Kappa 320’de tüm baskı genişliği üzerindeki renk uyumu, üretim hızını azaltmaksızın sağlanabiliyor.

Zorlu İle İşbirliğinden Memnunuz

Durst Phototechnik AG CEO’su Christoph Gamper, konuyla ilgili olarak “Türkiye tekstil pazarında 2011′deki zorlu bir başlangıçtan sonra birçok ayrıntı üzerinde çalıştık ve enerjimizin tamamını bir yandan Kappa 320′ye yoğunlaştırırken diğer yandan Kappa 180 V2′nin modifikasyonunu sağladık. Avrupa’nın en büyük ev tekstili üreticilerini Durst inkjet teknolojisine ikna etmiş olmaktan ve Zorlu Grubu ile Türkiye’de dijital tekstil çalışmalarında yakın işbirliği yapmış olmaktan son derece memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Durst’un Türkiye distribütörlüğünü üstlenen Saatçioğlu firmasının CEO’su Serdar Saatçioğlu, “Zorlu birçok modeli inceledikten sonra, Durst Kappa 320 modelini teknolojisi, baskı kalitesi ve hızı nedeniyle bizi tercih etti. Bunun yanı sıra Heimtextil 2014’te 320 modeline yoğun bir ilgi oldu. Yılsonuna kadar Türkiye pazarında 5-6 makine satışı gerçekleştireceğimizi tahmin ediyorum. Prensipte anlaştığımız müşteriler var. Durst Kappa 320, ev tekstili alanında sektördeki en hızlı makine olduğunu söyleyebilirim. İki farklı mürekkeple baskı yapabiliyor. Ortalama hızı 225-375 metre tül arasında değişen Kappa 320’da kafanın ömrünü uzatmak için Ricoh kullanılıyor” dedi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.