Zimmer 2012’de Çok İddialı

Zimmer Austria, geliştirdiği Colaris’le dijital tekstil baskısına yeni bir aşama getirdi. Zimmer’in yenilikçi bakış açısının bir ürünü.

  18 Mart 2013 19:19 Pazartesi
Zimmer 2012’de Çok İddialı

Dijital tekstil baskı, kaplama, boyama ve terbiye teknolojilerinin güçlü üreticisi Avusturya merkezli Zimmer Maschinenbau GmbH, 2011 yılında geniş format baskı makinası Colaris’le yakaladığı başarılı grafiği 2012 yılında da sürdürecek. ITMA Barselona’da büyük ilgi gören yeni teknoloji baskı sürecine yenilikler getirerek üreticilere maliyet ve kalite avantajını birlikte sunuyor. ITMA’dan önce ilk kez 2010 yılında düzenlenen FESPA’da görücüye çıkan, daha sonra, ShanghaiTex 2011’de Asya pazarına da tanıtılan Colaris, yıl içinde yoğun bir talep gördü ve satış anlaşmaları imzalandı.

ITMA Barselona döneminde Colaris satın alan firmalardan birisi de İngiltere merkezli Tumbul Prints oldu. Ev tekstili üretimi için bir adet Colaris dijital baskı makinası satın alan firma, makinayı hemen üretim sürecine entegre etti. Zimmer Colaris’in Brezilya ve Güney Amerika pazarında hızlı büyümesi için Sintequímica ile bir mümessillik anlaşması imzaladı. Zimmer Satış Müdürü Martin Basset; “Sintequímica’nın Brezilya’da ajentamız olmasından dolayı memnunuz. Özellikle Brezilya’dan ve Güney Amerika’dan çok büyük beklentilerimiz var” dedi.

Tekstil baskısında hızı ve kaliteyi arttırırken maliyeti düşüren Colaris, yüksek kalite baskı modunda, askı hızı 700 m2/ saat’ten (1800 mm çalışma genişliğinde 400 lineer metre) fazla üretim gerçekleştirebiliyor. Reaktif mürekkeplerin kilosu 34’ten, dispers mürekkeplerin kilosunun ise 40’dan daha az satılmasını sağlayan

teknoloji, Zimmer’in mürekkep partneri Dystar ile birlikte bir dönüm noktası oluşturmak üzere geliştirildi. Colaris,  liflerin içine boyanın daha iyi işlemesi için geliştirilen kontrol edilebilen Magnoroll adlı aplikatöre sahip.

Colaris AVA’dan CAD/CAM yazılımlarını uyguluyor. Baskı desenleri tekrar gerektirdiği için, tutarlı renk koordinasyonu sağlamak için AVA’dan yazılımlar özel makine için renk uyumlu bulunuyor. Renk yönetim sistemi teknolojisi atığı yok etmek için tasarlanmış olup, ilk kez yeniden üretilebilir sonuçlar sunuyor. Bunun yanında Colaris’in dekoratif kumaşlar, yünlü kadife, havlular, flok kumaşlar gibi ağır malzemelerin ve hatta yer döşemesi malzemeleri üzerine baskı yapmasına imkan vermek için penetrasyon hızlandırıcısı görevi görebiliyor.

Yoğun Çalışma Sektörel Başarı Getirdi

2010’dan başlayarak 2011 yılı içinde yoğun bir dönem yaşayan Zimmer, dijital baskıda Colaris ile yakaladığı başarıyı diğer alanlarda da sergiledi. Firma 8-9 Eylül tarihlerinde Belçika’da düzenlenen 6. Uluslararası Kaplama Kongresi’ne (UNITEX) katılarak kaplama ve lamine alanındaki yeniliklerini sundu. Önemli kongre sunumları arasında; kaplama şirketlerinin çevresel bilincini arttırmak; tekstil kaplamada polimer biyolojik ayrışabilirlik ve biyotabanlı uygulamalar; tekstil terbiyede geçirmezlik ve antistatik verimlilikleri birleştirmek. Kaplama kimyasallarındaki son yenilikler olarak ise; sürdürülebilir leke koruma teknolojisi, tek adımda örgüleri çift kaplama konusu ele alındı.

Firma 25-28 Eylül tarihleri arasında Hamburg’da gerçekleştirilen Avrupa Fotovoltaik (Photovaltaic) Güneş Enerjisi Fuarı’na ilk kez katıldı. Teknik ve ticari görüşmeler gerçekleştiren firma, fuardan memnun ayrıldığını açıkladı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.