Yerli Slasher Üretiminde Dünya Kalitesi

Uzun yıllara dayanan Ar-Ge çalışmaları sonucunda Pro-SMH tecrübesi ile geliştirilen yerli slasher makinesi, dünya kalitesinde üretimle kullanıcılara sunuluyor.

  01 Aralık 2017 01:00 Cuma
Yerli Slasher Üretiminde Dünya Kalitesi

İzmit, İstanbul ve Mönchengladbach’da bulunan, 15 bin metrekarelik üretim ve Ar-Ge tesisleriyle, dünya standartlarında üretim gerçekleştiren Pro-SMH, denim kumaşlara yönelik indigo boyalı çözgü ipliklerinin boyanmasında yaygın olarak kullanılan, slasher, haşıl ve seri çözgü makinelerinin üretimi ile dikkat çekiyor. Pro-SMH; 2 metre çalışma eninde tasarlanan slasher indigo makinesi ile denim sektöründen büyük ilgi görmüştü.

Üretimini yaptıkları slasher makineleri ile sektöre yeni bir soluk getiren Pro-SMH, seri üretime geçerek sektörün ihtiyacına kaliteli, uygun maliyetli ve hızlı çözümler sunmaya devam ediyor. Uzun yıllara dayanan Ar-Ge çalışmalarının sonunda tamamen orijinal olarak bu makinelerin üretimini gerçekleştirdiklerini belirten Pro-SMH Kurucu Ortaklarından Cüneyt İşman, ürün kalitesi anlamında dünya standartlarında üretime sahip olduklarını kaydetti. İşman, “Makinelerimizin üretimi konusunda Ar-Ge çalışmalarına büyük önem verdik.  Hiçbir makinenin kopyası olmayan, uzun yıllar kullanım garantisi verebileceğimiz makineler ürettik. Özellikle yazılım ve metalürji konusunda çok önemli yol aldık. Kullanılan tüm malzemeler, kullanıldığı yere ve makinedeki işlevine göre seçildi. Demir ve paslanmaz metal akşamların hepsi uzun ömürlü karışımlara sahip. Üretimini gerçekleştirdiğimiz makineler üstün teknoloji ve mükemmel işçilikle bir araya getirildiği için müşterilerimize uzun yıllar kalite garantisi vermekteyiz” sözlerine yer verdi.

PS-N ve PS-W haşıl teknelerinin uzun yıllara dayanan Ar-Ge çalışmaları sonucunda piyasaya sunulan ürünler olduğuna dikkat çeken Cüneyt İşman, Alman ve Türk mühendislerin işbirliği ile gerçekleştirilen Ar-Ge çalışmaları hakkında şu bilgileri paylaştı; “Eski Sucker kökenli Alman ve Türk mühendisleri ile ortak Ar- Ge çalışmalarına imza atıyoruz.  Şu anda 100 kişilik ekibimizin 45’i mühendislerden oluşuyor. Çok yakın zamanda Ar-Ge merkezimizi de devreye sokacağız. Tekstil sektöründe ekonomik ve ekolojik etkilerin rekabette yarattığı artışın farkındayız. Bu nedenle dünya pazarlarında rekabet etmek isteyen müşterilerimize, bu şartlara uygun makineler sunmak istiyoruz.”

Dünya Pazarlarında Pro-SMH İmzası

Pro-SMH‘ın üretim kapasitesi ve pazar faaliyetleri hakkında da sorularımızı yanıtlayan İşman, şu anda yılda 13 haşıl makinesi üretimi gerçekleştirdiklerini bununla beraber aynı sayıda seri çözgü makinesini de müşterilerine birlikte sunduklarını belirtti. İndigo makinelerinde ise şu anda yıllık üretim kapasitesinin 5 olduğunu kaydetti.

Pro-SMH olarak pazardaki bilinirliklerinin çok yüksek olduğuna dikkat çeken İşman, satış ağı ile ilgili şu bilgilere yer verdi; “Yönetici ekibin sektördeki geçmişinden kaynaklanan önemli bir tecrübemiz ve dünya çapında ciddi bir satış ağımız var. Yaklaşık 24 ülkeyle uzun yıllardır çalışmaktaydık; servis, yedek parça ve upgrade modifikasyonlar gerçekleştiriyorduk. Uzun yıllara dayanan bu çalışmalarda müşterilerin bize güveni çok fazla arttığı için Peru, Kolombiya, Meksika, Mısır, Vietnam, Endonezya, Hindistan, Çin, Bangladeş ve Pakistan gibi çok sayıda ülkede ürünlerimizi rahatlıkla pazarlayabiliyoruz.”

Makinelere olan talebin artmasıyla birlikte, bir mümessillik ağı da oluşturmaya başladıklarını kaydeden İşman, “Daha önceleri, müşteriler bizi direkt buluyorlardı, ancak şu anda profesyonel bir şekilde dünya çapında bir mümessillik ağı kurduk. Bu konuda eski Moenus Grubu’nda (Sucker, Babcock, Krantz, Stentex) başarılı çalışmalara imza atmış olan, Sayın Alfred Esser’le Almanya’da bir firma kuruldu.  Bu firma, dünya çapındaki pazarlama faaliyetlerimizi Almanya merkezli olarak yürütecek. Bunun yanında Türkiye de bizim için oldukça önemli bir pazar ve aynı zamanda Ar-Ge çalışmalarımız için önemli bir kaynak.  Türkiye pazarına verdiğimiz önem doğrultusunda ürettiğimiz makineleri geniş bir pazarlama ağıyla tekstil üreticisine sunuyoruz. Son bir yıl içerisinde 4 slasher indigo, 12 haşıl ve 7 adet seri çözgü makinesi satışı gerçekleştirdik. Tabi ki bu konuda Türk müşterilerimizin de desteği çok büyük, önümüzdeki dönemlerde de desteklerini bekliyoruz.” sözlerine yer verdi.

“Türkiye’de Üretilemeyecek Makine Grubu Yok”

Yaşadıkları en büyük sorunun Türkiye’de yerli makine üreticisinin yeterince desteklenmemesinden kaynaklandığını da sözlerine ekleyen İşman, gerekli destekler sağlandığında Türkiye’de üretilemeyecek makine grubunun olmadığını vurguladı.  İşman, “Türkiye’de tekstil makine sektöründe güveni sağlamak oldukça zor. Bunu sağlamak için piyasada kendinizi yapmış olduğunuz işle kanıtlamanız lazım. Bizim Alman Sucker firmasında 20 yılı aşan tecrübelerimiz müşterimizle çok ciddi bir karşılıklı güven oluşturdu. Sağ olsun bazı müşterilerimiz bizi bu konuda çok desteklediler ve bu işi yapmamız için çok fazla ön ayak oldular. Yine de bence Türkiye’de geç kalınmış bir işti. Sadece bizim yaptığımız işle ilgili değil, Türkiye’de tekstil sektöründe tüm makine gruplarında yapılamayacak bir şey yok. Yeter ki müşterilerimiz, devletimiz ve sorumlu kurumlar buna destek versin. Araştırmalara baktığımızda Türkiye’nin yıllık yaklaşıl 2 milyar dolar gibi bir makine alımı var yurt dışından. Bu yatırımları kendi makinelerimize yapabiliriz” dedi.

Denim Sektöründe Çığır Açan Yenilikler

Teknolojik alt yapısı ve özellikleri ile Türkiye’de ilklere imza atan makineler üreten Pro-SMH, fiyat politikası ile de rakiplerinden ayrılıyor. Rekabet konusunda ürettikleri makinelere oldukça güvendiklerini kaydeden İşman, şu açıklamaları paylaştı; “Bu konuda çok değişik haberle duyumlar alıyoruz. Özellikle yerli ve yabancı rakiplerimizin olmayan makineleri varmış gibi göstermeleri konusunda… Şu anda dünyada çift kafa 2 metre çalışma eninde indigo makinesi üretebilen ve çalıştırabilen tek firmayız. Günümüz itibariyle ise, 2.20 eninde slasher indigo makinesini üreterek, kurulumunu gerçekleştirmeye başladık.”

Son olarak boyama teknolojisinde de yeni gelişmeler sunacaklarını sözlerine ekleyen İşman, “Boyama teknolojisinde de çok ciddi yeni gelişmeler var, denim piyasasını değiştirecek yeniliklerle geliyoruz diyebilirim. Bunların hepsi uzun yıla dayanan çalışmaların sonuçları. Rakiplerimiz her zaman olacaktır ancak biz iyi ve kaliteli makine yapıp rakiplerimizi teknolojik olarak geçmeye çalışıyoruz ki dünyada her zaman birinci olalım” sözlerine yer verdi.

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.