WUMAG’ın Silindirleri 60 Yıldır Dönüyor

WUMAG TEXROLL, birçok sektöre dönük silindir ve makina çözümlerini 60 yıldır en üst kaliteyle sunuyor

  17 Mart 2012 06:29 Cumartesi
WUMAG’ın Silindirleri 60 Yıldır Dönüyor

Silindir ve makine üretiminde 60 yılı geride bırakan WUMAG TEXROLL GmbH & Co. KG, Lower Rhine bölgesindeki tesislerinde üretimlerini gerçekleştiriyor. Yakından bakıldığında firmanın kökeninin 1989’a kadar geriye gittiği görülüyor. Bu dönemde demiryolları için vagon üreten Waggon-und Maschinenbau-Aktiengesellschaff Goerlitz, kısaca WUMAG olarak tanımlandı. 1948 yılı, bugünkü modern WUMAG’ın kuruluş tarihidir. İkinci Dünya Savaşı döneminde makine ve parça üretimi, montajı ve bakımı alanlarında yoğunlaşan WUMAG ilk silindirini 1955 yılında Maschinnenfabrik Franz Mueller için üretti. Farklı alanlara dönük çözümler üreten firma 1996 yılında Wumag Elevant ve Wumag Texroll isimli iki firmaya ayrıldı.

WUMAG TEXTROLL, tekstil makinalarında kullanılan ince duvarlı, ısıtmalı ve soğuk ruloları dünyanın her yerine ihraç ediyor. Önemli müşterileri arasında Morrison, Tsudakoma ve Benninger yer alıyor. Buhar ısıtmalı kurutma silindirleri ve imalatında WUMAG TEXTROLL yıllardır pazar lideri konumunda bulunuyor. Firma, ‘Daima bir adım önde ilerleme! - Always a step ahead of progress!” sloganıyla üretim gerçekleştiriyor. WUMAG, çeşitli alanlar için ürettiği silindirlerin yanı sıra; kumaşlar için silindir kurutucular, nonwoven ve teknik kumaşlar için silindir kurutucular, pürüzsüzleştirici perdah makinaları, jelleştirme ve iklimlendirme makineleri ve ısı-sabitleme ve germe makinaları üretiyor.

Geçen yıllar içinde kalın duvarlı silindir yapıları endüstride büyük önem kazandı. Tekstil, plastik ve kağıt panellerin ısıtma, soğutma ve presleme işlemlerinde kullanılan, 9 m uzunluğundaki hassas silindirler modern tesislerde üretiliyor. WUMAG 1997 yılında, Avusturya ve Japonya’ya en hızlı kağıt makinaları için ağır silindirlerini tedarik etti. WUMAG, özellikle orijinal ekipman üreticileri (OEM) tercih ettiği bir markaya dönüştü. Avrupa pazarının yanı sıra ABD ve Japonya gibi deniz aşırı pazarlara da seslenen firma, silindirleriyle birçok tekstil fabrikasında yer alıyor.

Tekstil Fabrikalarında Silindirleri Dönüyor

WUMAG, farklı alanlar ve sektörler için kullanılan silindirleriyle büyük bir tecrübeye sahip bulunuyor. Bu kullanım alanlarının başında da tekstil geliyor.

Firmanın Kılavuz Silindirleri (Guide Rolls)  tekstil ve nonwoven üretim hatlarında kumaşın nakledilmesinde kullanılıyor. Bu silindirlerin tercih edilmesinde; yüksek hız uygulamaları ve yüksek hassasiyeti öne çıkıyor.

WUMAG TEXTROLL’un diğer bir silindir başlığını ise kurutma silindirleri/ soğutma silindirleri (Drying cylinder/Cooling cylinders) oluşturuyor. İnce duvarlı buhar silindirleri üretiyor. Bu alandaki 50 yıllık üretim tecrübesi ile uygulamanın yanı sıra kurulama işlemlerinde de enerji tasarrufu sağlanıyor. Isıtma, kurutma ve soğutma işlemlerinde kullanılan WUMAG TROLL silindirler, 3400 mm çapına kadar, 15100mm uzunluğuna kadar ve tek olarak maksimum 22 tona kadar üretim çeşitlerine sahip bulunuyor.

ITMA’da Filament Yeniliğini Sergiledi

Firma, Filament Silindir Kurutma (Filament Cylinder Dryer) yeniliğini ilk kez ITMA Barselona fuarında sergiledi. Bu entegre kurutucu, maliyeti fazla olan ve kalite ile kullanım kolaylığı olmayan gode kurutucularına bir alternatif olarak sunuluyor. Bu sistemde yer alan her bir silindir kendi sürücüsüne sahip ve tek tek düzenlenebiliyor.

WUMAG TEXTROLL’un ITMA’da sunduğu bir başka yenilik ise enerji geri kazanım sistemi PLUS oldu. Kurutma verimliliğini arttıran WUMAG yeni Buhar Plus sistemi, aynı zamanda silindir kurutan enerji verimliliğini arttırmak için kullanılıyor. Çeşitli eklemelerle birlikte sistem, enerji tüketimini yüzde 30 oranında azaltabiliyor.

Firma, NRW bölgesindeki makine üreticilerinin tanıtımını öne çıkaran teXellence girişiminin destekçileri arasında yer alıyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.