Tekstil Terbiyede Doğru Seçim: Monforts

Terbiye alanında yeni geliştirdiği teknolojilerle rakiplerinin daima bir adım önünde olan A. Monforts Textilmaschinen GmbH, küresel pazarın en önemli tedarikçisi.

  12 Haziran 2014 09:00 Perşembe
Tekstil Terbiyede Doğru Seçim: Monforts

Tekstil terbiye alanının önde gelen üreticilerinden A. Monforts  Textilmaschinen GmbH, 1884’ten beri küresel pazarın en önemli tedarikçisi konumunu sürdürüyor. Alman makine üreticileri içinde önemli bir yere sahip olan Monforts’un merkezi, birçok endüstriyel işletmeye ev sahipliği yapan Mönchengladbach şehrinde bulunuyor. Dokuma ve örgü ürünlerinin terbiyesi için tekstil makinaları ve hatları üreten Monforts dünya çapındaki 100’ü aşkın mümessili ile bu pazarlarda güçlü bir yapısıyla üretiminin yüzde 90’ını ihraç ediyor.

Terbiye alanındaki liderliğini Ar-Ge’ye verdiği önemle pekiştiren Monforts, satış sürecinde olduğu kadar satış sonrası hizmetleri ile de tekstil sektörüne çözümler sunuyor.  Direct Ship adını verdiği yedek parça tedarik sistemi ile ihtiyaç duyulan parçaları en hızlı şekilde tedarik eden Monforts, sahip olduğu ürün gamı ile tekstil terbiyede kaliteyi ve verimliliği en üst noktaya taşıdı.

Her Zaman Yenilikçi

Montex ramöz, örgü ve dokuma kumaşlar için kurutma, fiksaj, apreleme ve yüksek terbiye sistemlerini tekstil üreticilerine sunan Monforts, Thermex boyama tesisinde; örgü ve dokuma kumaşlar için, boyama, kondenzasyon, termosol işlemleri ve Continue-Pad-Batch yöntemi ile öne çıkıyor. DynAir relaksiyon kurutucuda ise, açık en ve tüp formunda örgü kumaşlar veya nonwovnes artikeller için relaksiyonlu çektirme, kurutma ve termobonding işlemleri gerçekleştiriliyor. Toptex kauçuk band kurutma makinesinde, örgü ve dokuma kumaşlar için kompresif çektirme ve sanforlama işlemleri uygulanıyor.

Montex ramlarına terbiye sektöründeki gelişmeler doğrultusunda sürekli yenilikler ekleyen Monforts, hem dokuma hem örgü kumaşlarda Qualitex’in yanı sıra, TwinAir sistemini tekstil terbiye sektörüne sunuyor. İşlem sürecinin optimal olarak ayarlanmasını sağlayan Masterguide, entegre atkı düzeltici, kumaş iğneleme ve tahrikli kumaş bastırma üniteleri, V Buharlayıcı ünite, halatlı kumaş orta desteği, rölanti devreli kenar tutkallama ünitesi ve kumaş kenarları için Glue Flue gibi özellikleri olan makine, direkt gaz ısıtma sistemi, kızgın yağ ısıtma sistemi ve buhar ısıtma sistemleri, elektro-buhar kombinasyonlu ısıtma sistemi, sıcak su ısıtma sistemi ve elektro ısıtma sistemi ile çalıştırılıyor. Bu sayede az yatırım masrafı ve daha yüksek verimlilik sağlanıyor.

Ramların yazılımında ise üretim planlaması için Q-Soft yazılımı kullanılıyor. Ayrıca Montex ramlarının en önemli özelliklerinden birisi kullanılan Hercules zinciri sayesinde uzun süre yağlanmana ihtiyaç duymadan çalışabilmesidir.

Daha Az Enerji Tüketimi

Üreticinin talebi doğrulusunda, Montex ramlarının ekonomik ve ekolojik performansını arttıran Txin Air Plus sisteme dahil edilebiliyor. Sık değiştirilen kumaş enleri için en uygun çözümü sunan Cadstream E ise, enerji tüketiminde değişim olmadan üretim hızında yüzde 20’lere varan artış sağlıyor. Monforts, yeni entegre ısı geri kazanım sistemi ile daha fazla ekonomi ve daha fazla ekoloji için yenilikçi konseptleri makinalarına uygulayarak müşterilerinin avantaj sağlamasına destek oluyor ve Termo proses esnasında oluşan ve atık havada bulunan atık ısı, ram içine entegre edilmiş atık hava kanallarının içinden doğrudan hava, ısı eşanjörüne transport edilebiliyor.

Terbiye alanında Monforts’un önemli bir başka ürünü de açık en ve tüp örgü mamullerin relaksiyon çektirme işlemi için kullanılan Dynair, impuls dinamik sistemli özel bir hava sistemine sahip. kumaşı kurutucunun içinden sinüs formunda geçmesini sağlayan Dynair, açık en veya tüp formundaki örgü kumaşların bitim işlemlerinde, daha iyi bir kumaş elde edilmesi ve bakım masraflarının düşürülmesinin sağlandığı için öne çıkıyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.