Tekstil Pazarının Geleceği İçin Sürdürülebilir Üretimle Donanımlı ve Hazır

Avusturyalı tekstil üreticisi Feinjersey, Brückner’den 4.20m çalışma genişliğine sahip yeni hat daha satin aldı.

  27 Eylül 2021 09:23 Pazartesi
Tekstil Pazarının Geleceği İçin Sürdürülebilir Üretimle Donanımlı ve Hazır

Avusturyalı tekstil üreticisi Feinjersey  ve Alman tekstil makine üreticisi Brückner, uzun süreli bir iş ortaklığının parçalarıdır. Her iki iştirak de sırasıyla Avusturya ve Almanya’da büyüyüp gelişmekte ve kendi alanlarında yüksek seviye bir uzmanlığa sahiptir ve müşterilerine kaliteli ve birinci sınıf hizmet sunmaktadır.
Feinjersey Group, uluslararası alanda faaliyet gösteren bir tekstil şirketidir ve dünya çapında tekstil endüstrisinin "küresel oyuncularına" tedarik sağlar. Avusturya Götzis merkezli şirketin değer zinciri, iplik işlemeden hazır ürüne kadar uzanır. Bütünlükçü entegrasyona sahip bir üretim şirketi olarak Feinjersey, yüksek kalite standartlarına büyük önem verir ve üretim süreçlerinde zincirin her aşamasında azmi bakımı garanti eder. Sayıları 250’yi bulan personel sayısı ve yıllık yaklaşık 45 milyon Euro'luk satış rakamıyla şirket, çok çeşitli uygulamalar için birinci sınıf örme kumaşların yanı sıra elastik dokuma kumaşları örme, boyama ve terbiye işlemini yapıyor. Hazır ürünler, moda ve spor için fonksiyonel iç çamaşırları, profesyonel iş kıyafetleri, hafif ve lüks gündüz ve gece kıyafetleri, şekil veren giyim ürünleri, çocuk kıyafetleri ve çok daha fazlasını içerir. Feinjersey, teknik tekstil sektöründe de faaliyet gösteriyor. Sözü edilen endüstrilerin yanında, otomotiv endüstrisi için kumaşlar, suni deri veya folyolar için laminasyon altlıkları ve kaplama alt tabakaları, inşaat tekstilleri veya tıbbi teknoloji için kumaşlar üretilmektedir.

Bluesign Standartları İle Üretim
Feinjersey'de tercih edilen modern makineler, kaynakların verimli kullanımını garanti eder. Su ve enerji tüketiminin yanı sıra emisyon atığı da minimuma indirilmelidir – bu misyon, şirketin felsefesine sıkı sıkıya bağlıdır. Bu nedenledir ki Avusturyalı tekstil üreticisi Bluesign tekstil mührü ile sertifikalandırılmıştır. Bluesign, tekstil ürünlerinin bütünlükçü üretim zincirini kapsayan ve kaynak kullanımına ilişkin katı kriterler belirleyen bir sürdürülebilirlik standardıdır. Özellikle tekstil terbiyesinde, bu süreç tüm süreç zincirinde en fazla enerji yoğunluklu süreç olduğundan enerji tüketimini en aza indirmeye odaklanılır. Bu amaçla Feinjersey, tüm ramlarında kendi fotovoltaik sisteminin yanı sıra ısı geri kazanım ve egzoz havası temizleme sistemlerini kullanır. Üretimden gelen fazla ısıdan yararlanılarak şirket binaları ısıtılır. Feinjersey'deki altı ramın tamamı Brückner tarafından inşa edilmiştir ve bazıları 20 yıldan uzun süredir çalışan üç aşamalı ısı geri kazanım ve egzoz havası arıtma sistemleriyle donatılmıştır. Bu, şirketin yenilikçi gücünü çok açık bir şekilde göstermektedir. Feinjersey, uzun yıllar boyunca üretimi ekipmanlandırırken çevresel unsurlardan ödün vermeden çalışmalarını sürdürdü ve bugün çalışmalarının karşılığını alıyor.

Yeni Jenerasyon Ram
En yeni Brückner hattı 4,20 m çalışma genişliğine sahiptir ve esas olarak oldukça elastik ve son derece hassas örme kumaşların terbiyesi için kullanılır. Kumaşın sararmasını önlemek için ram, dolaylı bir gaz ısıtma sistemi ile ekipmanlandırılmıştır. Isıl fiksaj işlemi sırasında kumaştan gelen örgü yağı buharları, kurutucudan çekilir ve atmosfere atılmadan önce Brückner ECO-AIR egzoz havası temizleme sisteminde temizlenir. En yeni ramözdeki komple egzoz havası işlemesi, çok aşamalı bir Brückner ECO-HEAT ve ECO-AIR sistemi tarafından gerçekleştirilir.

İlk aşama, bir ECO-HEAT ısı geri kazanım sistemi hava/hava’dır. Burada 12 plakalı eşanjör vasıtasıyla egzoz havası ısısı, önceden ısıtılmış homojen havaya aktarılır ve daha sonra kurutma işlemi için ramöze beslenir. Bu, kurutma kapasitesini arttırır ve enerji tüketimini azaltır. Isı ayarı işlemi sırasında oluşan atık hava partikülleri, zamanla ısı eşanjörlerinde ince ve katmanlı tortuların oluşmasına neden olur. Entegre, otomatik buharlı temizleme sistemi, ısı eşanjörlerini iyi çalışır durumda tutar. Birkaç haftada bir, kullanışlı ısı eşanjörü modülleri, temel temizlik görevleri için basitçe çıkarılır ve temiz değiştirme modülleri ile değiştirilir. Ünitelerin otomatik olarak programlanan buharlı temizleme işlemi, ısı ayar işlemleri sırasında ısı eşanjörlerini %100 temiz tutamayacağından, kirli ısı eşanjör modülleri ultrasonik temizleme banyosunda verimli bir şekilde temizlenir. Ultrasonik temizlemeden sonra modüller, tam ısı çıkışı elde edilerek ve süreç içerisinde sürdürülebilir olarak kullanılarak yeniden kullanım için elverişli hale gelir.

İkinci aşama, bir ECO-AIR egzoz hava temizleyicinin aynı anda iki önemli görevi yerine getirmesidir: egzoz havasını soğutur ve sudaki yağlı kirleticileri tutar. Egzoz hava temizleyicinin sofistike tasarımı sayesinde, haftada sadece yaklaşık 1 cbm atık su üretilir. Egzoz havasından çıkan yağ içeren maddeler bir yağ sıyırıcı ile sudan ayrıştırılır ve ayrı olarak atılır. ECO-AIR elektrostatik çökeltici, hava yıkayıcıdan sonra egzoz havasından en ince aerosolleri ayıran üçüncü aşama olarak kurulur. Böylece dış bacanın üzerindeki görünür duman da ortadan kalkar ve egzoz havası kokusu minimuma indirilir.

Kanıtlanmış bu Brückner atık hava arıtma sistemi sayesinde Feinjersey şirketi, öngörülen emisyon limitlerine güvenli bir şekilde uyabilmektedir. Yatırım harcamaları ve işletme maliyetleri, Termal art yakma sistemleri  gibi diğer işlemlere kıyasla açıkça daha düşüktür.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.