Tekstil Endüstrisindeki Zorluklara Brückner Yenilikleri

Brückner, tekstiller, teknik tekstiller, nonwoven kumaşlar ve zemin kaplamaları için geliştirdiği yeni teknolojiler ile Frankfurt ve İstanbul’daki fuarlarda yerini aldı.

  04 Ağustos 2022 08:46 Perşembe
Tekstil Endüstrisindeki Zorluklara Brückner Yenilikleri

Barselona'daki son ITMA 2019'dan sonra dünyanın çok kısa bir süre içinde nasıl bu kadar büyük bir dönüşüm süreci içine gireceğini, bir virüsün tüm insanlığı zorlayıcı sosyal mesafe koşullarıyla ne derecede etkileyebileceğini ve yine bu süreçte Avrupa’nın da nasıl bir savaş ortamı içinde kalabileceğini kimse hesap edemezdi. Buna küresel tedarik zincirinde yaşanan sıkıntıları, birçok alanda yaşanan aşırı fiyat artışlarını ve piyasaların gelecek için koydukları gelişim hedeflerine ulaşmadaki belirsizlikleri de ekleyebiliriz. Bu gibi kriz dönmeleri her zaman zorlayıcıdır ancak aynı zaman da fırsatları da önümüze koyar.

Karlı Bir Tekstil Üretim Süreci

Alman makine üreticisi Brückner bu fırsatları avantaja çevirerek salgın döneminde kendini pazarda yeniden konumlandırdı. 70 yılı aşan bir geçmişe sahip olan aile şirketi Brückner; tekstiller, teknik tekstiller, dokunmamış kumaşlar ve zemin kaplamaları için özelleştirilebilir bitirme disiplinlerinde uzmanlığa sahiptir. Tekstil endüstrisindeki mevcut zorluklar ciddi boyuttadır. Enerji maliyetlerindeki belirgin artış ve yine enerji arzındaki genel belirsizliğin yanı sıra politik koşulların yaratığı gereksinimler, birçok şirket için karlı bir tekstil üretimini giderek daha zorlayıcı hale getiriyor.

Brückner’in buna cevabı yeni geliştirilen çift ısıtma sistemli ramöz konseptidir. Erişilebilirliğe bağlı olarak,  hatlar gaz veya yağ ile çalıştırılabilir, ancak buhar/ısıtma sistemleri veya yenilenebilir enerjilerle başka kombinasyonlar da mümkündür. Bu, üretim kopmalarının ve makine duruş sürelerinin mümkün olduğunca önlenebileceği anlamına gelir. Ayrıca, Brückner, hattı mümkün olduğunca en enerji verimli bir şekilde çalıştırmak için makine operatörünü mümkün olan en iyi süreci tercih etme konusunda destekleyen makineleri için üstün zekâ yardım sistemleri geliştirmiştir.  Yeni enerji tasarruflu motorlar veya ısı geri kazanım ve atık hava temizleme sistemleri ile daha fazla enerji tasarrufu mümkündür. Bu aynı zamanda zararlı emisyon oluşumunun önlenmesinde yardımcı bir rol oynar.

Brückner'in Geliştirilmiş Yeni Teknolojileri

Ancak birçok tekstil üreticisi aynı zamanda kimyasalların kullanımını azaltmaya da odaklanıyor. Bu amaçla, Brückner 'in daha da geliştirilmiş ECO-COAT minimum uygulama ünitesi belirgin bir katkı sağlayabilir. Örme ve dokuma kumaşların yanı sıra dokunmamış kumaşlar farklı kumaş hatlarından geçerek bir veya iki tarafta bitime işleminden geçebilir. Gravürlü baskı silindirine bağlı minimum uygulama ile 100 g/m²'ye kadar tek taraflı uygulama elde edilebilir. Örneğin bükümde emprenye ile çift taraflı ve daha yüksek uygulama miktarı elde edilir. Seçilen kumaş hattından bağımsız olarak, çok küçük bir likör rezervuarı, partileri veya likörleri değiştirirken sadece minimum miktarlarda atık su üretilmesi anlamına gelir ve böylece kimyasalların kullanımı da önemli ölçüde azaltılabilir. Ek olarak, ileri kurutma işleminde, örneğin bir su banyosunda emprenye işleminde daha az suyun buharlaşması gerekir, bu da enerji gereksinimi önemli ölçüde azalır.

Haziran'da İstanbul'da gerçekleşen ITM ve Frankfurt'ta düzenlenecek TECHTEXTIL fuarlarında, ilgilenen müşteriler kişisel olarak Brückner 'in yeni gelişmeleri hakkında fikir edinebildiler. Bu, örn. yüzer bıçak ve silindir üstü bıçak ile uygulamanın avantajlarını tek bir sistemde kombine eden yeni OPTI-COAT 2'si 1 arada kaplama ünitesidir. Tasarımı sayesinde ünite, bakım ve temizlik çalışmaları için etkili erişilebilirlik sağlar ve ideal kaplama sonuçlarını garanti eder.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.