TANATEX’den Aprede Yenilikçi Ürünler

Global yapısıyla dünyanın birçok bölgesinde hizmet veren TANATEX Chemicals B.V. özel apre ürünleri ile 2012 yılında da pazardaki iddiasını sürdürüyor.

  18 Mart 2013 19:11 Pazartesi
TANATEX’den Aprede Yenilikçi Ürünler

Ürün gamında, tekstillerin ön-işlem, boyama, baskı, kaplama ve apre işlemleri için kullanılabilen kimyasallara yer veren küresel kimyasal üreticilerinden TANATEX Chemicals B.V. apre alanında geliştirdiği yeniliklerle 2012 yılında da adından söz ettiriyor. Dünya çapında 350 çalışanı ile müşterilerine hizmet veren firma, Hollanda’dan Japonya’ya, Çin’den ABD’ye tüm dünyada, global satış ofisleri ve mümessilleri aracılığı ile faaliyet gösteriyor. Özellikle Avrupa’da yaşanan kriz sonrası öne çıkan Orta Doğu ve Uzak Asya’ya yönelik çalışmalarına devam ediyor. 2007 yılında kurulmasına rağmen 5 sene de ciddi gelişmeler kaydeden şirket, 2012 yılında dikkat çeken adımlar atıyor.

 

Bakterilere Karşı Yeni Kimyasal

Actipro™ Probiyotik Apre, yararlı mikro-organizmalara ve cilde zarar vermeden, kumaşlarda çoğalan bakteriler ve allerjenler ile savaşa doğal bir çözüm getiriyor. Actipro™, allerjenlere karşı yeni, güvenli ve etkili bir yöntemle savaşıyor. Yatak kumaşları, halılar, hava filtreleri gibi bir çok tekstil ürünü kullanım sırasında toz ve kiri içinde hapsederek, istenmeyen patojen bakteriler için ideal bir çoğalma ortamı yaratıyor. Actipro™ bileşiği TANA®Biotic DC ticari ismi ile piyasaya sunulan ürün, temel olarak bakterileri öldürme prensibi ile çalışıyor.

 

Actipro™ probiyotik apre doğal içeriklerden oluşurken, üründe bulunan probiyotik içerik Avrupa Gıda ve Güvenlik Derneği (EFSA)’nin Kalifiye Güvenli Kabul Edilen (QPS – Qualified Presumed Safe) listesine yer alıyor. Mekanizması dominasyon efektine dayanan Actipro™ mikrofloraları istenmeyen bakteriler ile aynı koşullar altında çoğalıyor. Probiyotik apre tekstilin tüm yüzeyini kaplayarak bakterilerle aynı özelliği gösteriyor. Ortalama bir besin kaynağı geldiği zaman, zararsız probiyotikler tüm yüzeyde bulundukları için bu besin kaynağını çok hızlı bir şekilde yok ediyorlar. Bu hızlı tepki diğer bakterilerin bu besini tüketmelerine çok az hatta hiç şans tanımıyor ve bu şekilde çoğalmalarını önlüyor.

 

Tanatex Chemicals B.V, 2015 yılında tamamen yasaklanacak olan 8 karbonlu florokarbonlara alternatif olarak, 6 karbonlu çevre dostu BAYGARD CLEAN ile sektörde geleceğe bugünden hazırlık yapan işletmelerin florokarbon ihtiyacını karşılamayı hedefliyor.

 

BAYGARD® CLEAN, geleneksel florokarbonlara kıyasla çevrenin üzerinde bıraktığı ayak izi çok daha düşük olan, özel bir ürün olarak tanıtılıyor.  Yüksek derecede ve yıkama dayanıklılığı olan su ve yağ itici BAYGARD CLEAN, her türlü elyafa uygulanabiliyor. Tekstil sektörü için önemli olan bir diğer özelliği ise ürünün alev almaması.

 

EULAN® SPA 01, insanları tehlikeli ve bulaşıcı hastalık taşıyan böceklerin ısırıklarından korumak amacıyla geliştirildi. Kumaşın kokusunu ve tuşesini geri götürmeyen bu apre ile, BAYPRET® NANO-PU ile kombin kullanımı sayesinde 100 ev yıkamasına kadar yüksek yıkama dayanımı elde edilebiliyor. Ürünün aktif maddesi olan permetrin, WHO (Dünya Sağlık Örgütü) ve EPA (ABD Çevre Koruma Ajansı) tarafından onaylı bir kimyasal olarak tanımlanıyor.

 

Mikro kapsül teknolojisi kullanılan BAYSCENT® serisinde, tekstil pazarının üst segmentine hitap eden özel apre ürünler bulunuyor. Bu ürünlerin çalışma mekanizması, mikro-kapsül teknolojisi ile temel yağların kapsüller içine hapsedilmesi, yağlar kapsülden çıktığında vücut, zihin ve ruhun uyumu ve esenliğini desteklemesi üzerine dayanırken, maksimum efekt alınabilmesi için kapsüller bu yağların bir anda değil, zaman içinde çıkmasına olanak tanıyor. Sıvı formda olan BAYSCENT® ürünleri, her apre malzemesi gibi kullanılabiliyor.

TASTEX® COOL-EX apresi ise, vücut terli ve sıcak olduğu zamanlarda serinlik etkisi yaratan özel bir uygulama olarak tanımlanırken, iç ve dış giyime uygun, aprenin tüm elyaf türlerine uygulanabildiği belirtiliyor. TASTEX® COOL-EX xilitol, squalane, ipek proteini ve erytritol içeriyor. TASTEX® HOT2 sıcaklık etkisi yaratan, kan dolaşımını hızlandıran özel bir uygulama olarak öne çıkan bu apre, tüm elyaf türlerine uygulanabiliyor. İçeriğinde bitki ve çiçek özlerinden yapılan özel bir karışım barındırıyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.