RAM-X ile Maksimum Verimlilik

Tekstil sanayi yatırımları için çözüm ortağı ve makine tedarikçisi olan HAS GROUP, RAM-X ile minimum enerji maliyeti ve en yüksek operasyonel verimliliği sağlıyor.

  16 Ocak 2015 11:08 Cuma
RAM-X ile Maksimum Verimlilik

Dünyanın önde gelen tekstil makine üreticilerinden birisi olan HAS GROUP, kaliteli üretim ve düşük üretim maliyeti adına sunduğu yenilikler ile dünya tekstil sektöründe tercih edilen bir marka haline geldi. 1984 yılında faaliyetlerine başlayan HAS GROUP, dokuma, örgü ve nonwoven kumaşların terbiyesi için tekstil makineleri projeleri geliştirip ve üretiyor.

HAS GROUP’un ana ürün gruplarını, örgü ve dokuma kumaşlar için şardon, traş, fırça, tumbler, nonwoven teknik tekstil, halı kaplama ve halı finisaj hatları, sanfor, ram ve kurutma makineleri oluşturuyor. Tekstil terbiye makinelerinin performans, dayanıklılık, tüketim maliyetlerindeki düşük oranlı değerleri ile kullanıcılara rekabetçi piyasada bir adım önde olma imkanı sunan HAS GROUP,  AB normlarında çalışma ortamı, hızlı ve sorunsuz servisiyle hizmet verirken değişen müşteri ihtiyaçlarına yeni çözümler getirmek amacıyla araştırmalarına devam ediyor.

Yüksek Enerji Tasarrufu

Üretiminin yüzde 55’ini ihraç eden HAS GROUP’un tekstil ürünlerinin terbiye prosesleri için minimum enerji maliyeti ve en yüksek operasyonel verimliliği sağlamak için tasarlayıp ürettiği RAM-X, benzersiz kabin izolasyon özelliği, etkin ısı kullanımı ve homojen hava akımı elde etmek için tasarlanmış çapraz fan-düze sistemi sayesinde, işletmelere, geleneksel makinelere göre yüzde 8 – 15 aralığında enerji tasarrufu ve üretim kapasitesi artışı sağlıyor.

Hava kontrolü, her kabinde iki adet inverter ve 4 adet fan sayesinde PLC kontrollü olarak sağlanan RAM-X’te üst ve alt düzelere hava akışı bağımsız olarak iki inverter ile kontrol edilebiliyor. Ayrıca RAM-X’te ısıtılmış hava ve temiz hava sirkülasyonunun en etkin şekilde ayarlanmasını sağlayan yüksek performans vantilatör sistemi ve özel dizayn yanma odası sayesinde benzersiz sıcaklık dağılımı ve sıcaklıkların farklı ağırlık ve farklı enlerdeki kumaşlarda dahi homojen ısı dağılımı sağlıyor. Bununla beraber alt ve üst düze gruplarına gönderilen havanın miktarı ve hızı kontrol panelinden direkt olarak kontrol edilebildiği RAM-X’te bulunan bu özellik sayesinde farklı tip kumaş uygulamalarında alt ve üst düze hava hızları talebe göre ayarlanabiliyor. Her iki kabinde bir ya da müşterinin isteğine göre her kabinde bulunan en açma milleri sayesinde kumaş eni kontrolü kabinler arasında kademeli olarak ve çalışılan kumaş tipine göre yüzde 5 ila 10 arttırılıp azaltılabildiği RAM-X’te en açma millerinin tasarımı sayesinde hızlı ve kolay erişim sağlanıyor.

Homojen Kurutma

Her üç metrede bir çapraz olarak konumlandırılmış ısıtma ve hava sirkülasyon bölümleri sayesinde tüm hat boyunca daha geniş alanda, daha fazla hava sirkülasyonu kazanımı ve homojen kurutma performansı sağlanan RAM-X’te alt ve üst düze gruplarına gönderilen havanın miktarı ve hızı kontrol panelinden direkt olarak kontrol edilebildiği için farklı tip kumaş uygulamalarında alt ve üst düze hava hızları müşterinin isteğine göre ayarlanabiliyor.

En zorlu üretim prosesinde bile dikey ve yatay zincir rayları yüksek çalışma performansı sağlamak ve minimum bakım ihtiyacı için tasarlanan RAM-X, zincir ray gruplarının bakımlarının düzenli yapılması ile uzun yıllar sorunsuz kullanım imkanı sağlıyor. Ayrıca kolay demonte edilebilir düze yapısı sayesinde hızlı ve kolay temizlik imkanı sağlayan RAM-X, her düzede bulunan temizleme ve makinenin her iki tarafında bulunan kabin içi erişim kapakları sayesinde düzelerin makine içerisinden çıkarılmadan temizlenebilme imkanını da sağlıyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.