Morrison 2017 Satışları İle Başarılarına Yenilerini Ekledi

Yenilikçi teknolojileri dünyanın önde gelen denim üreticilerine sunan Morrison Textile Machinery, 2017 yılında gerçekleştirdiği satışlarla küresel alandaki başarısını bir kez daha gösterdi.

  09 Nisan 2018 01:01 Pazartesi
Morrison 2017 Satışları İle Başarılarına Yenilerini Ekledi

Yenilikçi ve üst kalitede üretim yapan küresel denim üreticilerinin tercihi Morrison Textile Machinery, 2017 yılında yaptığı satışlarla yılı zirvede bitirdi. Morrison Textile Machinery Satış Başkan Yardımcısı David Emrey 2017 yılına ilişkin satış rakamları ile ilgili şu bilgileri paylaştı; “2017 yılında başarılı bir yıl geçirdiğimizi ilan etmekten ve bu yıl için de iyi bir iş birikimi yaptığımızı ifade etmekten memnunum. Morrison Denim Sistemleri hattımız, satışlarımızın ağırlığını oluşturmaya devam ediyor. Su tasarrufu sağlayan ve verimliliğini artıran yeni Peak Washer teknolojisi halat boyama serisinde yıkama uygulamaları için popüler bir tercih haline geldi.”

Son dönemde gerçekleştirdikleri satışlarda en çok tercih edilen makine hatları konusunda da bilgi paylaşan Emrey, “Satılan son 8 yeni boya makinesinden 6’sı BW 450 Ball Halat Sarma Makinaları ve RB 550 Halat Açma makinalarıyla birlikte satıldı.  Yeni makineler yatırım için en iyi değeri ve üretim kapasitesini sağlıyor ki bunlardan bir tanesi hariç diğerleri 96” genişliğinde hatlardır. Pazardaki ilgi, daha hafif iplikler için çalışma imkânı veren geniş bir boya konfigürasyonu sunan moda tarzı boyama makine dizaynlarına oldu” sözlerine yer verdi.

Tarihsel olarak denimin her zaman dokuma şeklinde üretildiğini sözlerine ekleyen Emrey, son dönemde örme denimlere yönelik artan bir talep olduğunu belirtti.  Bu amaçla örme kumaşlar için çözgü ipliği üretecek olan Morrison indigo halat boya makina hattını kurduklarını ifade eden Emrey, doğal olarak tesiste dokuma tezgâhı olmayacağını açıkladı.

David Emrey sözlerini şöyle sürdürdü; “En iyi teknoloji ve malzemeler ile ağır iş yapan ekipmanları inşa etme konusundaki başarımız, bu alanda yatırım yapmaya değer olduğunu kanıtlıyor. Morrison makinalarına sahip birçok müşterimiz, mekanik olarak çok iyi durumda olan eski makinalarının tahrik ve kontrol sistemlerinin yenilenmesi için Morrison ile işbirliği yapmaktadır.  Yapılan bu ilave geliştirmelerle, makinanın daha iyi performans gösterdiğini ve makinanın tümünü değiştirmek yerine bir kısım ekipmanı değiştirerek son teknoloji makinalara çok yakın performans elde edildiğini kanıtladık.”

Hem denim boyama hem de terbiye makinalarında yeni inovasyonlar için çalışmaya devam ettiklerini sözlerine ekleyen Emrey, bu yeniliklerin yakın bir gelecekte piyasada olacağını belirtti.

Küresel Denim Üreticilerinin Morrison Teknolojisine İlgisi Yoğun

Morrison’un 2017 yılındaki küresel satışları hakkında bilgi paylaşan Emrey, satılan makinelere ilişkin şu bilgilere yer verdi:

Bangladesh’te Chittagong Denim Mills Ltd. firması ve Envoy Textiles Ltd., Pioneer Denim Ltd., ve Square Denim Ltd.  2017 yılında Morrison Indigo Halat Boyama (S250 Model), Halat Sarma (BW 450) ve Halat Açma (RB550) teknolojilerine yatırım yapan firmalar oldu.

Çin’de ise Zhejiang Jinsou Textile Co., Ltd., Weifang Lantian Textiles Co., Ltd., Xinxiang Xinke Protective, Technology Co., Ltd. Shanghai Xietong Ltd. ve Foshan Feng Ze Textile Factory Co., Ltd. firmalarına, ana tamburunun tamamı  paslanmaz çelikten  imal  edilmiş, SF kauçuk blanket üniteleri satıldı.

Hindistan’da ise örme denim üretmek için yeni bir denim tesisi açan Siyaram Silk Mills Ltd., Morrison Indigo Halat Boyama (S250 Model),Halat Sarma(BW 450) ve Halat Açma (RB550) makinalarını aldı.

Özbekistan’da ise Afrasiab Jeans Textile Ltd, tarafından Morrison Spectrum S 250 Indigo Halat Boyama makinesine yatırım yaptı.

Türk Firmaları Morrison Teknolojisiyle Devam ediyor

Halat boyama alanındaki yenilikçi teknolojileri ile Türk denim üreticilerinin de vazgeçilmezleri arasında yer alan Morrison, halat sarma ve halat açma konusundaki yenilikçi teknolojileri ile de dikkat çekiyor. Son dönemde özellikle su ve enerji verimliliğine yönelen yenilikleri ile de tekstilcilerden büyük ilgi gören Morrison, 2017 yılında Türkiye’nin ön gelen tekstil üreticilerinin tercihleri arasında yer aldı.  Denim alanında Türkiye’nin önde gelen üreticilerinden;

Bossa Ticaret ve Sanayi İşletmeleri T.A.S. Morrison Spectrum S 250 Indigo Halat Boyama, Halat Sarma(BW 450) ve Halat Açma (RB550) makinalarına yatırım yaptı.

Çalık Denim Tekstil San Ve Tic. A.Ş. ise üçüncü Morrison Spectrum S 250 Indigo Halat Boyama makinasına yatırım yaparak Morrison avantajlarından yararlanmaya devam etme kararını hayata geçirdi.

Kipaş Şirketler Grubu da denim üretiminde bir kez daha tercihini Morrison Textile Machinery teknolojilerinden yana kullanan firmalardan biri oldu. Kipaş, üçüncü Morrison Spectrum S 250 Indigo Halat Boyama makinasına ilave olarak, Halat Sarma (BW 450) ve Halat Açma (RB550) makinalarını da  satın alarak üretim parkuru için gerçekleştirdiği yatırımlara bir yenisini daha eklemiş oldu.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.