Monforts’tan Kipaş’a Ödül

Monforst’un uzman teknolojilerinden yararlanan Kipaş, denim fabrikasına yaptığı sanfor makinesi yatırımı ile Monforst’tan “En Yenilikçi Teknolojiyi Kullanan Firma” ödülü aldı.

  07 Mayıs 2018 01:00 Pazartesi
Monforts’tan Kipaş’a Ödül

Kumaş boya, terbiye ve teknik tekstiller alanındaki uzmanlığı ile dünya çapında firmalara hizmet veren Monforts; ramöz, sanfor, kontinü boya, kaplama ve örgü & dokuma kumaşlar için gergisiz kurutma makineleri alanındaki son teknolojileri kullanıcılar ile buluşturmaya devam ediyor.

Son olarak enerji verimliliği ve çevre dostu olmasıyla dikkat çeken Monforts sanfor hattının Kahramanmaraş’taki Kipaş Holding’e satışını gerçekleştiren Monforts ve Türkiye Temsilciliğini yürüten Neotek Tekstil, bu önemli yatırım dolayısıyla Kipaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Öksüz’e “En Yenilikçi Teknolojiyi Kullanan Firma” ödülünü takdim etti.

Bu yatırım ile en son sanfor teknolojisini denim üretim tesisine taşıyan Kipaş Holding, enerji verimliliğinin yanı sıra üretim kapasitesinde de önemli bir avantaja sahip oldu.

Yeni yatırıma ilişkin değerlendirmelerini yayın grubumuzla paylaşan Kipaş Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Öksüz, şu anda yaklaşık 6 milyon metre civarında olan denim üretimlerini, 3 ay içinde 8 milyon metreye çıkaracaklarını belirtti.

İki ayrı üretim tesisinde denim ve denim dışı kumaşlara yönelik üretim gerçekleştirdiklerini ifade eden Öksüz, yatırım ile ilgili şu bilgileri paylaştı; “Üretim tesislerimizin birinde denim kumaş, diğer işletmemizde ise pamuklu kumaşlar, karışımlı kumaşlar gibi denim dışı nondenim adını verdiğimiz kumaşların üretimi gerçekleştiriliyor. En son yatırımımızı 2 sene önce nondenim tarafına yapmıştık. Yeni yatırımımız ise denim işletmemize yönelik oldu. Burada da Monforts ile işbirliği yaparak sanfor makinesini satın aldık. Bu makine, yeni nesil özellikleri ile sadece bir sanfor makinesi değil, aynı zamanda geniş gergili özel bir sistemi bulunuyor. Bu durum, hem bizim daha kaliteli ürün üretmemize yardımcı oluyor, hem de enerji maliyeti daha düşük olan bir sistem. Yaptığımız detaylı teknik incelemelerin sonunda Monforts’ta karar kıldık. Makine yaklaşık 1 buçuk aydır üretim hattımızda çalışıyor ve beklentilerimizi karşılayan bir yatırım oldu.”

Kipaş Sürdürülebilir Teknolojilere Yatırıma Devam Ediyor

Bu yatırım ile Kipaş’ın sürdürülebilirliğe verdiği önemi pekiştirdiğini belirten Ahmet Öksüz, sözlerine şöyle devam etti; “Dünyada üretim artık buraya doğru gidiyor. Herkes bir şekilde üretim yapıyor ama önemli olan doğayı daha az kirleterek, enerjiyi daha az kullanarak üretim gerçekleştirebilmek. Kipaş olarak bu alanda çok kafa yoruyoruz ve yeni gelişmeler hep bu alanda devam ediyor. Bizler çevreyi daha az kirleterek, daha az su kullanarak, maliyetlerimizi daha düşürerek, daha az elektrik ve enerji kullanarak nasıl üretim yapabiliriz konusuna artık daha çok yoğunlaşıyoruz. Bu yatırım da maliyetlerimizi düşürme ve daha az enerji kullanma anlamında, bize değer kattı.”

Yeni sanfor makinesi yatırımının üretimin çeşitlendirilmesi konusunda da önemli avantajlara sahip olduğunu belirten Öksüz, “Yeni sanfor makinesi standartları daha da yükseltiyor. Daha iyi bir kumaşı müşteriye göndermiş oluyorsunuz, çünkü sanforda kumaşın doğru çekmezliğini vermek ve kumaşı belirli bir standartın içerisinde tutmak çok önemli. Bu makine o anlamda da oldukça başarılı.” dedi.

Her yıl hem kapasiteyi arttırma hem de teknolojiyi yenileme anlamında yatırımlarının devam ettiğini sözlerine ekleyen Öksüz, Monforts’tan bir de ram makinesi satın aldıklarını ve Mayıs sonunda makineyi çalıştırmayı planladıklarını kaydetti.

Endüstri 4.0 İçin İlk Adımı Kipaş Attı

Kipaş Holding Terbiye Müdürü Mehmet Yarbasan, ise yeni sanfor makinesi yatırımının şirketin sürdürülebilirlik politikasına önemli bir katkı sağladığını belirterek, aynı zamanda Endüstri 4.0 için de ilk adımı attıklarını kaydetti. Yarbasan, “Bu yatırımla birlikte klasik sanfor makinasından farklı olarak tesisimizin izlenebilirliği ön plana çıkıyor. Endüstri 4.0’a daha yakın bir sistemle çalışıyoruz. Müşterilerimiz her aşamada üretimi izleyebilecek durumdalar. Farklı elyaflarla çalışabilme konusunda ise değişen ham maddelerle normal klasik sanforlarla yapamadığınız işlemleri bu sanforla yapabiliyorsunuz. Her yanı ile özel bir mekanizma.” sözlerine yer verdi.

Monforts Türkiye Mümessili Neotek Tekstil’in tecrübeli Yöneticisi Ahmet Kılıç ise, böyle önemli bir yatırımda Kipaş Holding ile çalışmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek şu bilgilere yer verdi;  Bugün Sayın Ahmet Öksüz’e takdim etmiş olduğumuz, ‘En Yenilikçi Teknolojiyi Kullanan Firma’ ödülü Monforts sanfor hattının devreye alınmasından dolayı verildi. Kipaş, bu yatırımla birlikte Endüstri 4.0’a adım atmış oldu. Biz de bu ödülle firmayı ‘Monfor’lamış’ olduk. Bizler,  Kipaş gibi önemli bir firmada makinemizin bulunmasından dolayı çok mutluyuz. Çünkü Kipaş, bütün dünyaya satış yapıyor. Özellikle denim konusunda en son teknolojiye sahip bir üretim tesisi var. Böyle bir fabrikada makinemizin bulunmasının hem Monforts’a hem de Türkiye Mümessili olarak bize büyük katkısı olacağı düşüncesindeyiz.”

Makine satın alma sürecinin 2-3 gibi kısa bir sürede tamamlandığını sözlerine ekleyen Ahmet Kılıç, “Biz firmanın ihtiyacını öğrendikten sonra teklifimizi oluşturduk, Kipaş firmasının yetkilileri de konuyu enine boyuna tartıştı. Onların ihtiyaçları doğrultusunda biz de en son teknolojik gelişmeleri onlara aktardık. Daha önce kullanmadıkları birtakım özelliklerin makinede bulunmasının onlara getireceği faydaları ifade ettik. Sayın Ahmet Öksüz, oldukça ileri görüşlü biri, firmanın geleceğini de düşündüğü için bu özelliklerin makineye katılmasına onay verdiler. Ardından çok hızlı şekilde sürecin sonuna geldik. Ödemeler konusunda ise Kipaş zaten sözünü bile etmeye gerek yok, Kipaş merkez bankası ile eşdeğer.” açıklamalarına yer verdi.

Kipaş Holding, denim tesisinde üretime başlayan yeni sanfor makinesi ile kapasite artırımını gerçekleştirmenin yanı sıra, 3 ile 5 yıl gibi kısa bir sürede yatırım maliyetlerinin geri kazanılmasını hedefliyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.