Monforts Yeni Uygulamaları Standart Olarak Sunacak

Monforts Montex 8000 serisi, germe kurutma makineleri ile zemin kaplamaları için en son kurutma ve kaplama uygulamalarını içeriyor

  25 Şubat 2014 08:54 Salı
Monforts Yeni Uygulamaları Standart Olarak Sunacak

Monforts Textilmachinen’in Avrupa yapımı yeni ramözü, Montex 8000 germe kurutma makineleri zemin kaplamaları için en son kurutma ve kaplama uygulamalarını ana özellik olarak sunacak. 6,2 metre maksimum genişlik ve TwinTherm ‘ün 12 brülörü ile birlikte 8000 Serisinin minimum 6 tane haznesi/kalıbı bulunuyor.

Her bir haznenin sıcaklık değişikliklerinin algılaması için alt ve üstte ayrı bir brülörü bulunan yeni seride hazneden geçen ağlar bir diğerinden tamamen farklı olarak çalışıyor. Makine altta ve üstte her biri için özel ısı kontrolü sağlayan fırın/ kurutma haznelerine sahip. Elyaf olan tarafında daha düşük erime noktası bulunan makinede ana kumaş liflerinin bulunduğu diğer tarafta ise düzeltmek için uygulanan bir yapışkan lateks bulunuyor.

Monforts Teknik Tekstiller Bölümünün başındaki Jürgen Hanel konu ile ilgili şunları söyledi: “Monforts kurutma ve döşeme halı, kilim, paspas ve diğer zemin kaplama uygulamaları gibi destekleme sistemleri için bir dizi ram makinesi üretti. Monforts’un son model ram makinası olan Montex 8000 Serisi makineler dünyanın en ileri döşeme halı ön kaplama ram makineleridir”

Dünyadaki her yapının zemin kaplamasına sahip olduğunun ve bu ihtiyacın süreceğinin altını çizen Hanel, “Ekonomilerin düze çıkması zaman alabilir fakat zemin kaplamalarına olan talep süreklidir. Bu ürünleri satan sayısı azalsa da halen bu ürünleri alan birçok müşteri bulunuyor. Zemin kaplama sanayi son 5-10 yılda ciddi değişiklikler geçirdi. Döşemelik halılar  – modüler halı olarak da bilinir –  diğer yer döşeme alternatiflerine göre daha çok kullanılan zemin kaplamalarıdır” dedi.

Küresel döşemelik halı (karo halı) pazarı halihazırda yıllık 2,7 milyar dolarlık değere sahip. ABD şu an yüzde 32’lik pazar payı ile küresel piyasadaki en büyük pazar konumunda. ABD’yi yüzde 31 ile Japonya takip ediyor. Modüler zemin kaplamaları; kurulum, bakım ve değiştirme kolaylığı ile birlikte dayanıklılığının bir sonucu olarak ABD’deki şirketler ve devlet dairelerinin yanında, okul, hastane gibi kurumlarda da oldukça popüler bir uygulama olarak kullanılıyor.

Karo halı (döşemelik halı) uygulamalarının Japonya dışındaki diğer pazarlarda payı yüzde 50’nin altında bulunsa da, özellikle gelişmekte olan ekonomilerde önemli bir büyümeye sahne olacağı bekleniyor. 2025 yılına kadar olan sürede her yıl Çin’in kentsel göçü karşılamak için 1.6 ila 1.8 milyar metrekare yeni konuta ve dolayısıyla yeni zemin kaplamasına ihtiyacı var. Çin’deki bu yıllık artış halihazırdaki ABD pazarı büyüklüğünde gerçekleşiyor. Buna ek olarak, Hindistan’ın da yılda 700 ila 900 milyon metrekare ek zemin ile piyasaya katkı yapması bekleniyor. Ayrıca Rusya ve Brezilya büyümenin olduğu diğer önemli ülkeler arasında yer alıyor. Çin’in ardından gelen birçok Asya ülkesi de düşük maliyetli üretici olarak pazara üretim yapıyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.