Monforts Teknolojisi ile Üstün Başarı

Filtre malzemeleri üreticisi BWF Envirotec, Monforts’un yeni ramözü Montex 8500TT ve ilgili donanımlarına gerçekleştirdiği yatırımla üretimdeki başarısını güçlendirdi.

  08 Haziran 2017 01:00 Perşembe
Monforts Teknolojisi ile Üstün Başarı

Genel merkezleri Almanya’da bulunan ve dünyanın birçok yerinde üretim tesisleri olan BMF Envirotec, her türlü endüstriyel toz, madde filtrasyonu ve katı/sıvı ayrımı için filtre malzemelerinin önemli üreticilerinden biri olarak öne çıkıyor.

BMF Envirotec, zararlı gazların ve kirletici maddelerin filtre edilmesi adına, Needlona®, PM-Tec ® ve Pyrotex® KE markaları altında yılda dokuz milyondan fazla montaja hazır filtre malzemesi üretiyor.

İğneli keçeleri, cam elyaf kumaşı ve filtre malzemelerinin kullanıldığı temel iş alanları ise; biokütle veya kömür kazanlı enerji santralleri, kimya ve ilaç endüstrisi, çimento, atık ve kireç endüstrisidir. BWF Envirotec’in yeni Montex 8500TT ramözünü tercih etmesinin başlıca nedeni ise, PTFE (politetrafloroetilen) kumaşları üzerinde ısı ayarını germe zincirinde yağ kullanmadan gerçekleştirebilme özelliği ile genişlik ayarı yapabilmeyi imkân tanıyor olması oldu.

Monforts Teknik Tekstiller Başkanı Jürgen Hanel, “Bu, işçileri ve çevreyi zararlı yağ buharından korur ve filtre malzemesini temiz tutar. Çok düşük sıcaklık toleransı ile 320 dereceye ulaşmayı garanti ediyor olması ve mükemmel bir iç yalıtım sağlaması da çok büyük bir avantaj. Böylece herhangi bir pozisyonda 60 derecenin üzerinde bir dış sıcaklığa asla ulaşmayız.” sözlerine yer verdi.

Filtre Malzemelerinin Hazırlanmasında İdeal Çözüm

Montex 8500TT ramözü 10.000N’ye kadar boyuna ve atkı yönünde yüksek çekme cihazları ve 320 dereceye kadar yüksek işlem sıcaklığı ile dokuma ve dokuma olmayan malzemelerin çekme ve terbiyesini sağlayarak filtre malzemelerinin hazırlanması için idealdir. İsteğe bağlı olarak şirket, ayrıca köpük ve likör uygulamaları için fular ve köpük fuları ile birlikte kimyasal bileşiklerin uygulanması adına kaplama ve baskı kafası da sunuyor.

Hafif ve ağır malzemeler için bantlı kurucular da ürün portföyünde mevcut bulunuyor. Montex ramözü, pim ve klipsli veya her ikisinin birleşiminden zincirlere sahiptir. Filtre malzemelerinin düzleştirilmesi ve sıkıştırılması için 80 cm’den 7 m’ye kadar çalışma genişlikleri sunan kalenderler eklenebiliyor. Solvent ile işlem için yanmaya dayanıklı versiyonlar ve kurutular da mevcut bulunmakta. Monforts, filtre malzemeleri için, her biri Avrupa’da geliştirilen ve üretilen, çok çeşitli ve kapsamlı üretim makineleri sunuyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.