Monforst’dan Eco Applicator Devrimi

Monforts, geliştirdiği Eco Applicator ile ekonomik alternatifler sunuyor

  07 Ağustos 2014 09:54 Perşembe
Monforst’dan Eco Applicator Devrimi

Teknik tekstil terbiye sürecine dönük teknolojiler geliştiren Monforts, tekstilcilerin enerji verimliliğini arttıracak teknolojik çözümlere odaklanarak ürettiği Eco Applicator için yeni uygulamalar geliştirmeye devam ediyor. Monforts, geliştirdiği Eco Applicator ile ürünlere fonksiyonel bitim kimyasalı uygulamak, çeşitli muamelelerde bulunmak ve hassas bir şekilde geniş bir ürün serisi eklemek için ekonomik bir alternatif sunuyor.

Monforst tarafından geliştirilen yeni teknolojiyle, esneklik ve hassasiyet olasılıkları mümkün hale gelirken, Eco Applicator sayesinde tekstil üreticileri üretimin herhangi bir aşamasında, malzemenin iki tarafına ve istenirse aynı anda muamele etme imkanı buluyor.

Başarılı Sonuçlar

Denim alanında başarılı sonuçlar veren Eco Applicator, bu alanda ram önüne konumlandırılmış olup geleneksel fular ile kombine bir şekilde çalışıyor. Tek taraflı boyamada bazı uygulamalarda, pigment; diğer uygulamalarda, su ve yağ dayanımı sağlamak için fonksiyonel yumuşatıcı ve florakarbon gibi kimyasallar ile uygulanabiliyor.

Monfortex çekme makinası önünde de kullanılabilen Eco Applicator, düşük viskozite flottelerin uygulanmasına imkan vererek çökelme problemlerinin en aza indirgiyor. Bu sayede yetersiz temizlikten kaynaklanan tıkanmış tüp ve boruların oluşumunu önleyen Eco Applicator, üretim verimini arttıyor. Eco Applicator ile havlı kumaşların üretiminde ise ekstra flotte muamelesi ile kuru aşamayı elimine etmek için düşük miktarlarda uygulanabiliyor ve böylece sonraki aşamalarda enerji tasarrufu sağlıyor.

Yüzde 50 Enerji Tasarrufu

Eco Applicator, geleneksel fular yerine antimikrobiyel ürünlerde de kullanılabildiği için, kuruma işlemlerinde  yüzde 50 enerji tasarrufu sağlıyor ve bu şekilde üretim miktarı ikiye katlanıyor. Aleve dayanıklı teknik tekstil ürünlerine dair işlemlerin de ekonomik bir şekilde yapılması mümkün oluyor.

İki işleminde çeşitli varyantlarda uygulanabildiği Eco Applicator için Monforts’tan Peter Tolksdorf “Tek bir malzemenin bir tarafı hidrofobik su itici yüzeye; diğer tarafı hidrofilik nem emici yüzeye sahip olabiliyor. Böylece farklı ön-arka taraf kombinasyonları mümkün olabiliyor. Son dönemde bu tip kombinasyonlara spor giysi üretiminde yoğun talep görüyor. Bu sebepten geliştirdiğimiz Eco Applicator ile spor giysilerde kullanılan teknik tekstiller, performans filmler gibi diğer malzemelere laminasyon uygulanabiliyor” dedi.

Ancak üretilen tekstil malzemesinin florokarbon ile kaplanması durumunda uygulamanın zorlaşacağını belirten Tolksdorf, “Eğer malzemenin sadece bir tarafına muamele etmek mümkün olursa, sonraki laminasyon daha etkili oluyor. Alternatif olarak, zaten lamine edilmiş malzemelere, ihtiyaç halinde tekrar muamele edilebiliyor” şeklinde konuştu.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.