Monforst, Montex 6500 ile Amerika Pazarındaki Etkinliği Arttırdı

Tekstil terbiye alanında yaptığı yeniliklerle öne çıkan Monforts, Brezilya’nın en önemli ev tekstil üreticilerinden Döhler’in tesislerine Montex 6500 ramını kurdu.

  21 Ekim 2015 09:31 Çarşamba
Monforst, Montex 6500 ile Amerika Pazarındaki Etkinliği Arttırdı

Teknik tekstil terbiye sürecine dönük teknolojiler geliştiren Monforts, geliştirdiği germe ve kurutma makinesi Montex 6500’ü Brezilya’nın önde gelen ev tekstil üreticilerinden Döhler S.A.’ya montajını tamamladı. 220 bin metrekarelik tesislerinde faaliyet gösteren Döhler S.A bu yatırım sayesinde enerji maliyetlerinde önemli bir tasarruf sağladı.

Daha Yüksek Verimlilik

Ürettiği ramlara, terbiye sektöründeki gelişmeler doğrultusunda sürekli yenilikler ekleyen Monforts, Montex serisine işlem sürecinin optimal olarak ayarlanmasını sağlayan Masterguide, entegre atkı düzeltici, kumaş iğneleme ve tahrikli kumaş bastırma üniteleri, hareketli V Buharlayıcı ünite, tahrikli halatlı kumaş orta desteği, rölanti devreli kenar kollalama ünitesi ve kumaş kenarları için Glue Flue gibi özellikleri ekledi. Direkt gaz ısıtma sistemi, kızgın yağ ısıtma sistemi ve buhar ısıtma sistemleri, elektro-buhar kombinasyonlu ısıtma sistemi, sıcak su ısıtma sistemi ve elektro ısıtma sistemi ile çalıştırılabilen Montex serisi bu sayede daha yüksek verimlilik ve daha az enerji kullanıyor.

Hercules zinciri sayesinde uzun süre yağlanmana ihtiyaç duymadan çalışabilen Montex serisi makinelere müşterinin talebi doğrultusunda ramların ekonomik performansını arttıran Twin Air Plus’da monte edilebiliyor. Bu sayede enerji tüketiminde değişim olmadan üretim hızında yüzde 20’lere varan artış sağlanabiliyor.

Yeni Teknolojilere İhtiyacımız Var

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Döhler S.A’nın Genel Müdürü Ingo Döhler, 5 yıl içerisinde ğretim kapasitelerini iki katına çıkarmayı planladıklarını ifade ederek, “Bu doğrultuda üretim tekniklerimizi geliştirmek için yeni teknolojilere ihtiyacımız var. Aynı zamanda yükselen enerji maliyetlerini de göz önüne almalıyız. Bu sebepten dolayı Montex 6500’ü tercih ettik. Montex 6500, şimdiki hali ile yüzde 18’lik bir enerji tasarrufu sağlayarak sahip olduğu 3.20’lik genişlikle üretimimize yüzde 30’luk bir artış sağladı” dedi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.