Mom Tekstil’den Boya ve Terbiyeye Yön Veren Gelişmeler

Mom Tekstil, kalite ve sürdürülebilirlik konusunda önemli gelişmeleri Türk tekstilcisi ile buluşturuyor.

  20 Haziran 2017 16:04 Salı
Mom Tekstil’den Boya ve Terbiyeye Yön Veren Gelişmeler

Türkiye temsilciliğini yürüttüğü dünya çapındakiTandematic, AutomationPartnersInc.,Fab-Con, Parex-Mather, DantiPaolo ve Erbatech firmaları ile tekstil sektöründe faaliyetlerini sürdüren Mom Tekstil Mümessillik San. ve Tic. Ltd. Şti, tekstil üretiminde zaman ve maliyet avantajı sağlayan, sürdürülebilirliğe katkıda bulunan terbiye ve boya makinelerini sektörün beğenisine sunuyor.

Temsil ettikleri firmaların, geliştirdikleri teknolojiler ile sektöre yön verdiğini belirten Mom Tekstil Mümessillik San. ve Tic. Ltd. ŞtiGenel Müdürü Ali Özgür Erbilol, tekstil sektörüne sunulan yenilikler hakkında şu bilgileri paylaştı; “Mümessili olduğumuz Tandematic firmasının geliştirmiş olduğu ramözlerde, kumaş kenar iğneleme sistemi ile kaçık kenar oluşmaksızın kumaş kenarına birkaç mm mesafeden sağlıklı iğneleme yapmak mümkün hale geldi. Özellikle kumaş satışı yapan müşterilerimiz şuan kenar firesinde milimetrelerin hesabını yapmaktadır ve bu sistem sayesinde ciddi bir tasarruf sağlanmaktadır.”

Ali Özgür Erbilol, sundukları yenilikçi teknolojiler hakkında sözlerini şöyle sürdürdü; “AutomationPartnersInc. firmasının geliştirmiş olduğu may/atkı sıklık ölçüm sistemlerinin ramözlere entegrasyonu sayesinde toplar arası gramaj farkı problemine çözüm getirildi. Bunun yanı sıra 40-45 m/dk hızlarda boydan yüksek miktarda toplatma yapabilen Fab-Con S Series Örgü Sanfor Makinesi ile ise hem yüksek miktarda üretime ulaşabiliyor hem de istenen çekmezlik değerleri verilebiliyor.Dünyanın önde gelen yakma/gaze makinası üreticilerinden biri olan Parex-Mather firmasının örme kumaşlar için sunduğu,kumaşı oksijensiz ortamda bekleterek söndürme ve soğutma işlemi ve devamında kumaşın üzerindeki yanma artıklarının temizlenmesini sağlayan dövücü ünite entegrasyonu müşterilerimizin takdirini kazanıyor. Diğer bir temsilciliğimiz olan DantiPaolo firmasına ait MK10fırça makinemizile fırçasız geçen kumaş firelerini minimuma indirerek birbirinden bağımsız olarak çalışabilen 6 adet fırça ünitesi sayesinde rakiplerinin neredeyse iki katı üretim sağlamaktayız.”

Kontinü Sistemlere Olan Talep Artıyor

Kontinü yaş terbiye konusunda öncü firmalardan biri olan Erbatechile sektöre önemli avantajlar sağladıklarını dile getiren Erbilol, kontinü sistemlere olan talebin de giderek artmaya başladığını kaydetti.Erbilol, konuyla ilgili şu bilgileri paylaştı; “Yaş terbiye proseslerine yönelik olarak temsil etmekte olduğumuz Erbatech firması portföyünde bulunan kontinü makineler (kasar, pad-batch ve yıkama makineleri) ile enerji ve su tasarrufu konularında dünyadaki öncü firmaların başında geliyor.Uzun yıllardır dokuma kumaşlarda standart olan kontinü makineler ile üretim metodu artık örme boyahanelerinde de standart hale gelmeye başladı. Diskontinü makinelersellülozik kumaşların boya ve terbiyesinde su tüketimi enerji verimliliği açısından çevreci ve modern dünya taleplerini karşılamada zorlanmaya başladı. Bunun doğal sonucu olarakbu sistemler yerlerini kontinü sistemlere bırakır hale geldi. Hem daha az su ve enerji tüketmeleri hem de özellikle Avrupa pazarında giderek artan kumaş yüzeyi kalitesi beklentisi, müşterilerimizi kontinü yatırımı yapmaya teşvik ediyor.”

Bu trendin günümüzde baskı tesislerinde yaygınlaşmaya başladığını dile getiren Erbilol, “Fazladan tüketilen her litre su ve harcanan her kcal enerjinin hesabı yapılmaya başlandığı anda kontinü sistemlerin vazgeçilmez olduğu görülecektir. Globalleşen dünyada kar marjlarının düşmesiyle beraber sürdürülebilir olan kontinü sistemler,  diskontinü sistemleri daha az talep edilir hale getirecek ve örme boyahanelerinde de ana üretim makineleri olarak yerlerini alacaktır.” dedi.

Günümüzde dokuma kumaşların belli bir bölümünün gerilim konusunda çok hassas hale geldiğini ve neredeyse örgü kumaş karakteri sergilediğinisözlerine ekleyen Erbilol, “Erbatech, geçmişinden gelen örme kumaş tecrübesi ve düşük tansiyonlu makineler konusundaki uzmanlığı ilepazardaki güçlü pozisyonunu koruyor.” dedi.Erbilol, makinelerin montaj ve devreye alımını yapan ve sonrasında servis hizmeti veren tecrübeli teknik ekip ile müşterilerin takdirini kazandıklarını da sözlerine ekledi.

2016 yılının tüm sektör için zor bir yıl olduğunu ve 2016 yılında gerçekleştirilen satışların beklentilerin altında kaldığını belirten Erbilol, “2016 yılında açıkçası umulan satış rakamlarının gerisinde kalındı. Ancak 2017 senesine girmemiz ile beraber daha olumlu bir hava yakalandı ve sene sonu itibari ile hedeflenen satış rakamlarına ulaşacağımızı öngörmekteyiz.” sözlerine yer verdi.

 

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.