Mimaki, PİMMS ile Son Yeniliklerini Tanıttı

PİMMS, distribütörlüğünü yaptığı Mimaki’nin dijital baskı makinelerinde yaptığı son yenilikleri ve UV ürün yelpazesini tanıttı.

  26 Kasım 2015 08:08 Perşembe
Mimaki, PİMMS ile Son Yeniliklerini Tanıttı

Tekstil sektörüne yönelik dijital baskı makineleri üreten Mimaki’nin Türkiye distribütörü PİMMS, portföyüne en son eklenen yeni MIMAKISIJ-320UVrolltoroll UV baskı makinesini olan Sign İstanbul Fuarı’nda tanıttı. Ayrıca Mimaki’nin üretimini gerçekleştirdiği özel boya ve yazılımları da tanıtan PİMMS, uluslararası akreditasyon kuruluşlarının verdiği ve kanserojen madde içermemesi ile insan sağlığına zararsız ve daha çevre dostu lisansları da ziyaretçilerle paylaştı.

Mimaki’nin tanıtımını yaptığı yeni süblimasyon baskı makinesi TS300P, toplam 3200 püskürtme başlığı ve üçe kadar farklı damla boyutu ile dört baskı kafasıyla, yüksek kafalı boşluk baskı olsa dahi mürekkep türü ve baskı modu ile otomatik olarak belirleme fırsatı sağlıyor. Kırışmayı azaltan güçlü vakumlu besleme plakaları ile düşük işletme maliyetleri için çok hafif transfer kağıdı üzerine yazdırma becerisine sahip makine, ayrıca saatte 115 metrekare maksimum baskı hızında 4 renkli baskıda  yüksek verimlilik sunmasının yanı sıra altı renk baskıda saatte 62 metrekareye çıkabiliyor.

SIJ-320UV LED Roll to Roll

Pimms’in tanıtımını yaptığı saatte 110metrekareye kadar baskı hızına sahip SIJ-320UV LED roll to roll geniş format baskı makinesi, yeni geliştirilen LUS 120 boya ile piyasaya tanıtıldı. MAPS, MFD1, NCU ve NRS özellikleri ile dikkat çeken SIJ-320UV LED baskı makinesi ayrıca, 100 kilogram medya takılabilmesi ve aynı anda 152 santimetreye kadar iki rulo malzemeye baskı yapabilmesi ile öne çıkıyor.

Endüstriyel baskı makineleri grubu içerisinde tanıtılan diğer çözümler arasında, opsiyonel olarak KEBAP 360 derece baskı aparatı ile sunulan ve sınırsız üretim becerisine sahip UJF 3042 ve 6042 masa üstü baskı makineleri yer alıyor. 150 milimetre kalınlığa kadar tüm malzemeler üzerine baskı yapabilen UJF 3042, aynı zamanda farklı üretim modlarında720 × 600 dpi, 1,440 × 1200 dpi baskı çözünürlüğüne sahip. Maksimum 610 × 420 milimetre ebatlarında baskı yapan UJF 6042 modeli ise yüksek çözünürlüklü baskı modunda 1800 x 1800 dpi’a varan çözünürlükle üreticilerin yüksek kalitede baskı yapmalarına yardımcı oluyor.

Solvent Baskı Grubu

PİMMS’in tanıtımını gerçekleştirdiği JV150 serisi, 4 ila 35 pikolitre arası değişen damlacık boyutu ile hem yüksek kalite isteyenlere hem de yüksek hızlarda baskı talep edenlere en iyi çözümü sunuyor. JV150 serisi ayrıca saatte maksimum 56.2 metrekare baskı hızı ile 1440dpi çözünürlükte baskı kalitesi sunuyor. Solvent baskı grubunda yer alan JV300 serisi; 1440dpi çözünürlük ile saatte maksimum 105.9 metrekareye varan hızı ile sektörün ihtiyaçlarını karşılıyor.

Tanıtılan SUV baskı makinesi grubunda ise JV400 SUV 160 baskı makinesi sadece Mimaki’ye ait çok özel bir boya teknolojisine sahip çözüm, iç ve dış mekan baskılar, endüstriyel etiket baskıları ve araç kaplama baskılarında laminasyona gerek duyulmadan kullanılabiliyor. Lateks boya kullanan JV400 LX 160 baskı makinesi ise, CMYK renklerine ilave olarak beyaz, yeşil ve turuncu renk boyalar ile baskı yapma becerisi sayesinde Pantone’ye yzde 98 oranında yaklaşılabilme özelliği ile öne çıkıyor.

Router ve Laminasyon Makineleri

CNC Freze makineleri, CNC kontrolörleri, yazılım ve araçları geliştiren Almanya menşeli VHF tarafından üretilen çok fonksiyonlu kesici makine, reklam ve endüstriyel alanlarda profesyonel ürünler üzerinde kesim işlemleri yapabiliyor. PİMMS tanıttığı laminasyon makinesi ise sıcak/soğuk laminasyon yapma özelliği ile dikkat çekmesinin yanı sıra kompakt yapısı ile yerden tasarruf sağlıyor.

Bas&Kes Grubu

Reklam uygulamalarından banner, sticker ve kanvas baskılara kadar geniş yelpazedeki uygulamalara yönelik entegre bas&kes makinesi olan MIMAKI CJV150 ve MIMAKI CJV300 serisinde  simültane baskı ve kesim operasyonları gerçekleştirilebiliyor. Saatte 56.2 metrekareye varan baskı hızı sunan CJV 150 serisi, aynı zamanda FESPA 2015’te düzenlenen ve Avrupa’nın en prestijli baskı ödüllerinden olan EDP tarafından “En İyi Bas&Kes Çözümü” ödülünü aldı.

Özel Boya Grubu

Baskı ve kesim sistemlerinin yanı sıra, PİMMS Mimaki’nin ürettiği, solvent, eko-solvent, UV, SUV, lateks, su bazlı ve tekstil boyaları ile endüstriyel baskı ve tekstil baskı sektörlerinin tüm ihtiyaçlarına yanıt veren boya grubunu da tanıttı. BS3, SS21 ve ES3 gümüş ve beyaz mürekkep seçenekleri sunan solvent boya grubunun yanı sıra UV boya grubunda ise F-200 esnek UV mürekkepler, LF-140 ve LH-100 hard UV LED mürekkepler, cam ve metal malzemelere baskı imkanı sağlayan Primer (Astar) ve Clear (Lak) mürekkepler de tanıtılacak.

Lisanslar ve Yazılımlar

Uluslararası akreditasyon kuruluşlarının Mimaki’ye verdiği lisanslar ile beraber PİMMS, MIMAKI baskı makineleri ile birlikte ücretsiz sunulan ve ayrıca ücretli olarak da satın alınabilen MIMAKI Türkçe yazılımları da tanıttı. Başta Raster Link 6 olmak üzere, Mimaki’nin en çok satan yazılımı RIP’ın Türkçe versiyonu ve ARITOS DESIGN’daki yenilikler sunuldu. Ayrıca tekstil baskı makinelerine yönelik kullanılan ErgoSoft firmasının ürettiği TX LINK 3 RIP yazılımı, kesim makineleri ile beraber PİMMS tarafından kurulumu sağlanan FINE CUT yazılımı ve farklı makinelerin farklı renk gamutlarında eşitleme imkanı sağlayan ve böylece farklı baskı çevrelerinde aynı baskıların alınmasını sağlayan MIMAKI COLOR EMULATOR yer aldı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.