Master Srl Çözgü İp Boyama Tekniğini Değiştiriyor

Master Srl, denim kumaşlar için geliştirdiği çözgü ip boyama sistemi ile rakiplerinin bir adım önüne geçti.

  04 Mayıs 2014 17:10 Pazar
Master Srl Çözgü İp Boyama Tekniğini Değiştiriyor

İtalya’da 1963’ten beri faaliyet gösteren Master Srl, denim kumaşlar için geliştirdiği ip boyama sistemi ile rakiplerinin bir adım önüne geçti. Master Srl’nin üstün mühendisliği ile geliştirilerek piyasaya sunulan çözgü ip boyama sistemi Genius® operatörün müdahalesini en aza indirmesi için monitörlü ve otomatik olarak dizayn edildi.

Genius®, nötr bir ortamda ısı aktivasyonu ve zamanlama değişimi ile ayarlanabilir bir şekilde, çözünür durumdaki boyanın difüzyonu için özel bir grup boyama haznesi kombinasyonundan oluşan entegre bir boyama modülüdür. Genius® modülleri sayesinde indigo ve sülfür boyaları devamlı boyama teknolojisi: ileri teknoloji, çevrecilik ve ekonomiklik olmak üzere önemli sonuçların elde edilmesinde rol oynuyor.

Yüzde 40 Daha Fazla Randıman

Genius®’un teknik özellikleri arasında devir daim havuzu, saat başı dönüşümünü güçlendirme, eş baskı rulo ile sıkma pedlerinin kullanımı, oksitleyici tur uzunluğunda büyük çaplı silindirler yardımı ile azalma, tüm renk haznelerinin konumlandırılması, çalışma ortamının sağlıklı olması için silindir kurutucuların yan korumalar ve emme davlumbaz ile tamamlanması, operatörler için gerekli koruma cihazları, paslanmaz çelikten yapılan hidrolik tesis tasarımı, temizleme ve bakım için gerekli ergonomik müdahaleyi garantilemek için üçüncü bir üst iskele ilave edilmesi yer alıyor.

Dış etkenlerden bağımsız boyama işlemi, indigo ve sülfür boyalarının dokuya daha iyi nüfuzu, yayılması ve sabitlenmesi, sülfür boyalarda yüzde 40 daha yüksek boyama randıman, sadece dört veya daha fazla boyama haznesi kullanımı, boyama havuzlarının hacimlerinin küçülmesi, soda ve hidrosülfüt kullanımında yüzde 50’lik bir azalma, atık sulardaki sülfit ve sülfatta oranında azalma, yüksek yoğunluktaki indigo ile yüksek sıcaklıkta çalışma ihtimaline karşı oluşturulan operatif esneklik artışı Genius®’un getirdiği avantajlardır.

Nanometrik Seviyede Dağılım

Genius® modüllerindeki indigo kimyasalı redüksiyonu; çözünür durumdaki boyama ile belirli parçacıkların nanometrik seviyede dağılması sağlanması rakiplerine göre Genius®’u bir adım öne geçirmektedir. Bu şekilde boyama havuzunun ipliğe daha üstün bir şekilde nüfuzunu ve sabitlenmesini sağlamaktadır.

Sülfür boya ile boyama sürecinde, özellikle kara sülfürde, geleneksel makinelerle gerçekleştirilen diğer boyama işlemleriyle karşılaştırıldığında yüzde 40’a varan açık bir sabitleme farkı ile gözle görülebilir bir şekilde daha iyi bir renk çıktısı elde edilmektedir. Klasik indigo boyama tekniği ile Genious®’ı karşılaştırıldığı zaman Genius®’ın geleneksel makinelerde kullanılan üç aşamalı ipliğin boyam maddesine batırılması, ipliğin kendisindeki havuz fazlalığının sıkılarak elenmesi ve ipliğin hava ile çözünerek oksitlenmesi sürecine dördüncü bir aşama eklendiği görülüyor.

Genius®, boya havuzunun fiziksel ve kimyasal karakteristiği ile makinenin sağladığı mekanik ve teknik çeşitliliği birleştirerek geleneksel boyama işlemlerinin yanı sıra başka özgü boyama tekniklerinin de kullanılmasına olanak sağlamaktadır. Bu nedenle Genius® sadece sürekli değişen bir trend için değil; ayrıca ekolojik ve çevresel problemlere içinde doğru cevaptır.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.