Itma 2023'te Monforts ile Yeni Yeşil Gücü Tartışın

Bu yılki ITMA 2023'te Monforts, tekstil terbiye, kurutma ve ilgili süreçler için yeni bir enerji kaynağı olarak yeşil hidrojenin potansiyeli hakkında iki ücretsiz katılımlı seminer ve oturum düzenliyor.

  31 Mayıs 2023 09:05 Çarşamba
Itma 2023'te Monforts ile Yeni Yeşil Gücü Tartışın

Monforts, şu anda Kasım 2022'de başlatılan ve bu heyecan verici ve hızla yükselen yeni endüstriyel enerji seçeneğinin tüm yönlerini ortaya koyan üç-yıl süren WasserSTOFF projesinde endüstriyel ortaklar ve üniversitelerden oluşan bir konsorsiyuma liderlik ediyor.

Hükümet tarafından finanse edilen projenin hedefi, hidrojenin gelecekte tekstil terbiye işlemleri için alternatif bir ısıtma kaynağı olarak ne şekilde kullanılabileceğini belirlemektir. Bu, öncelikle ilgili ortaklarla birlikte laboratuvar ekipmanı üzerinde yapılan testleri içerecek ve ardından veriler Monforts İleri Teknoloji Merkezi'ndeki (ATC) bir ramöz makinesine aktarılacaktır.

Monforts Genel Müdürü Gunnar Meyer, "Tekstil terbiyesinin yüksek enerji tüketen bir süreç olduğunu herkes biliyor" dedi ve ekledi, ‘’Monforts, bu süreci daha verimli hale getirmek için şimdiden birçok çözüm sağlıyor, ancak bir teknoloji lideri olarak, geleceğe hazır olmak için alternatif ısıtma seçeneklerini keşfetme zorluğuna da çözüm arıyoruz."

Saflık

"Yeşil" olarak değerlendirilmesi için, hidrojenin rüzgâr veya güneş gibi yenilenebilir enerji kaynaklarıyla çalışan sıfır-karbon bir süreç kullanılarak üretilmesi koşuldur. Şu anda, hidrojen üretiminin en temiz yöntemi, su moleküllerini hidrojen ve oksijene ayrıştırmak için elektrikle çalışan bir elektrolizör kullanan elektrolizdir. Hidrojenin saflığı da önemlidir ve kirlilik bir ayrıştırma sürecinden geçirilerek çıkarılmalıdır. Monforts Tekstil Teknolojileri Mühendisi Jonas Beisel, "Tüm avantajlarına rağmen, yaygın ve ekonomik olarak uygulanabilir yeşil hidrojen kullanımına giden yolda aşılması gereken engeller var" dedi ve ekledi, “Bu temiz gücün yaygın olarak ulaşılabilen, güvenilir ve ekonomik kaynakları bulunana kadar, onu üretmenin maliyeti engelleyici olmaya devam edecek. Altyapı henüz orada değil ve hidrojen ayrıca çeliği kırılgan hale getirme ve kırılmaya maruz bırakma eğilimindedir ve bu, hem nakliyesi hem de endüstriyel işlemede kullanımı konusunda daha fazla araştırma gerektiren bir şeydir.

Yeşil enerjinin temiz bir yakıt kaynağı olarak potansiyeli muazzam, ancak endüstri lideri Montex ramöz kurutucularımız ve diğer makinelerimizde dünya çapında gerçekleştirilen tekstil terbiye işlemlerinde kullanımını göz önünde bulundurduğumuzda keşfetmemiz gereken çok şey var.'' Monforts, Mönchengladbach'taki İleri Teknoloji Merkezinde (ATC), farklı doğal gaz ve hidrojen karışımları- %100'e kadar yeşil hidrojen- kullanıldığında hem süreçlerin hem de son ürünlerin güvenilirliğini değerlendirmek için yoğun testler ve denemeler yürütecek. Sonuçlar konsorsiyum ortakları tarafından yakından incelenecek çünkü bu aşamada bilinmeyen birçok parametre var.

Beisel, amacın hem CO2 emisyonlarını azaltmak hem de- üreticilerin son bir yılda ya da bu süreçte yaşadığı artan fiyatlar ve sektör çalkantısını takiben- doğal gaza olan bağımlılığı daha da azaltmak olduğunu ekliyor. Üç-yıl süreli WasserSTOFF projesi, Almanya Federal Ekonomi İşleri ve İklim Eylemi Bakanlığı tarafından destekleniyor ve Monforts'un yönetiminde endüstriyel ortaklar Pleva ve NTB Nova Textil'i Hochschule Niederrhein ve Freiberg Teknik Üniversitesi'nden akademik girdilerle bir araya getiriyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.