Indigo Tekstil Brückner'den bir Power-Frame Ram Yatırımı Gerçekleştirdi

Indigo Tekstil Genel Müdürü Aamir Maqbool, " Brückner'i tercih etmek, güvenilir uzun vadeli bir yatırım sağladı’’ dedi.

  29 Mayıs 2023 09:24 Pazartesi
Indigo Tekstil Brückner'den bir Power-Frame Ram Yatırımı Gerçekleştirdi

Indigo Tekstil (Pvt) Ltd., 2005 yılında öncü iki tekstil grubu tarafından, tekstil sektöründe Pakistan'ın en saygın pamuk ticaret gruplarından biri olan Haji Khudabux Amir & Umer ve Levi's firmasına Pakistan'ın en büyük denim jeans tedarikçisi olan Akhtar Tekstil arasında bir iş birliği olarak kuruldu. Ortaklı girişim 2005 yılında 42 dokuma tezgâhıyla küçük bir işletme olarak başladı. Şu anda Indigo Tekstil'in 202 dokuma tezgâhı var ve yakın gelecekte 222 dokuma tezgâhına genişletme planları var. 2006 yılında Indigo Tekstil'de denim üretimine küresel çapta öncü markalar ile çalışma ana hedefiyle başlandı. Şu anda üretilen denimin yüzde 55'i Levi's ve geri kalanı diğerlerinin yanında H&M, Marks & Spencer ve Inditex gibi diğer lider markalar için. Indigo ABD, Birleşik Krallık ve Avrupa'da acenteler aracılığıyla temsil edilmektedir.

Kalite ve Güvenilirlik

Indigo Tekstil, kapasitelerini daha da genişletmek için birkaç yıl önce kuru terbiye için Alman dünya pazar lideri Brückner'den bir Power-Frame ramöz satın aldı. Indigo Tekstil Genel Müdürü Aamir Maqbool'a göre, Brückner’in 12 kamara Power-Frame ramöz makinesinin seçimi kalite, güvenilirlik ve Brückner makinesinin sağladığı daha düşük üretim maliyeti gibi çeşitli faktörler nedeniyle yapılmıştır. Gelecekteki gereksinimler göz önünde bulundurularak da alınan karar, artan üretim gereksinimlerini karşılıyor ve terbiye işinde azami esnekliği akılda tutuyor.

Bugün şu çok açık: Alman teknolojisiyle yapılan ve ayrıca operasyonel güvenilirlik ve müşteri hizmetleri konusunda sıradışı bir üne sahip olan yeni Brückner makinesiyle verimlilik çok önemli ölçüde arttı. Brückner ramöz makinesindeki yüksek seviye otomasyon, makine parametreleri üzerinde mükemmel kontrol sağlayarak en iyi kalitede terbiye sonuçları sağlar. "Daha ucuz bir seçenek kâğıt üzerinde çekici görünebilir, ancak tekrarlanan yatırımlar, daha yüksek çalıştırma maliyetleri ve tutarsız kalite açısından çok daha maliyetli olurdu. Brückner'i tercih etmek, güvenilir uzun-vadeli bir yatırım sağladı’’ diye değerlendirdi, Aamir Maqbool.

Yatay kırpma zincirli ve doğrudan gaz ısıtmalı Brückner Power-Frame ramöz, maksimum kurutma kapasitesi ve düşük enerji tüketimi ile etkileyicidir. Kanıtlanmış bölünmüş-akış ilkesi, optimum bir hava dağılımı sağlar ve Venturi nozülleri, maksimum sıcaklık ısısı tekdüzeliği için ortam ve sirkülasyon havasının eşit şekilde karışmasını sağlar. Indigo'da hattın girişinde ve çıkışında bulunan bir J-Box, parti değişimlerinde bile sürekli çalışmayı sağlar.

Çevre ve İnsanlık için Duyarlı, Sürdürülebilir Denim

Indigo Tekstil, Pakistan'daki birinci sınıf denim üreticilerinden biri olmaktan ve en iyi denim kumaş kalitesini sağlayan döngüsel bir üretim sistemine sahip olmaktan gurur duymaktadır. Indigo'da iplikten başlayarak bitmiş kumaşa kadar tüm denim üretim sürecini kontrol ediyorlar. İlgili tüm uluslararası kalite ve sürdürülebilirlik standartları tarafından güvence altına alınırlar. Şirket, dünyanın her tarafındaki insanlara ve toplumlara karşı sorumluluk bilinciyle hareket etmenin en öncelikli görevleri olduğuna inanmaktadır. Bu amaçla çevre ve insanlık için duyarlı, sürdürülebilir denim işlerler.

Aamir Maqbool, Pakistan'ın tekstil sektörünün, özellikle de denim ve denim giysilerin geleceği konusunda olumlu. Ona göre Pakistan, denim sektöründe Ar-GE ve ürün geliştirme açısından bölgesel rakiplerinin önündedir. Son birkaç yılda hazır giyim kapasiteleri artarken, Pakistan'ın dikeyselliği de iyileşme gösterdi. Tedarik zinciri sorunları artık her zamankinden daha güncel. Indigo Tekstil, iplik talebinin %80'inin kendi tesislerinde karşılanmasıyla tedarik zinciri üzerinde tam kontrole sahip olmalarını sağlayacak son teknoloji bir iplikhaneye yatırım yapmayı planlıyor. Denim sektöründeki dikey entegrasyon büyüdükçe, Pakistan'ın yenilik yapma, ürün kalitesini daha da yüksek bir seviyeye çıkarmanın yanı sıra yüksek kaliteli hizmet ve zamanında teslimat sağlama becerisini geliştirme kabiliyeti de artacaktır. Tüm bu faktörler, Pakistan'ı denim tedarik zincirinde küresel bir güç haline getirmek için bir araya geliyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.