Hanno ve Brückner Bir Kez Daha El Sıkıştı

Hanno 2011 yılında kurulan kayış kurutucusunun ardından, artan talep nedeniyle makine kapasitesinin artırılmasına yönelik Brückner’le bir anlaşma daha imzaladı.

  21 Şubat 2020 09:29 Cuma
Hanno ve Brückner Bir Kez Daha El Sıkıştı

Odak noktası endüstriyel kullanımlar için impegrasyonlu köpüklü malzemeler olan Hanno, 2011 yılında dört kurutucu kompartmanına sahip bir kayış kurutucusu için Brückner’le anlaşma imzalamıştı. Artan talep nedeniyle kapasite artırma kararı alan Hanno, Brückner’le bir kez daha masaya oturarak başka bir dört kompartımanlı kurutucu ile makinenin büyütülmesi için sözleşme yapıldı.

Uzunluk İki Katına Çıkacak

Hanno, kayış kurutucusunun büyütülmesi sonucu mevcut uzunluğunun iki katına çıkacağını, web materyalini (aktarım yapıştırıcısı) kurutmak için iş yapma hızında bir artışı bekliyor.  Hattın enerji verimliliğini artırmak için makine eklentisine ek olarak bir BRUCKNER ECO-HEAT PE 15 hava/ hava ısı geri kazanım sistemi siparişi de verildi.

Kurutucunun Isıtma İhtiyacını Azaltıyor

Enerji tasarruf konseptinin bir enerji danışmanının denetlediği ısı geri kazanım birimi, egzoz hava ısısını temiz havayı ısıtmak için kullanıyor. Isıtılmış temiz hava, kurutucuya veriliyor, böylelikle kurutucunun ısıtma ihtiyacını azaltıyor.

“Üretim Hızı %65-100 Oranında Artırılabiliyor”

Konuya ilişkin açıklama yapan HANNO proje müdürü Reinhard Vogelei “Ürüne bağlı olarak, üretim hızı %65-100 oranında artırılabiliyor, metre kare başına aktarım yapıştırıcının spesifik gaz tüketimi %30’a kadar azaltıldı. Böylelikle, BRUCKNER’in ısı geri kazanım sistemi için yapılan yatırım çok kısa bir sürede HANNO için kendini amorti etti.” dedi.

Bakım-dostu ısı geri kazanım ünitesi fazla bakım gerektirmiyor. Sadece dışardaki hava filtrelerinin üretim binasına giren dış havadan kaynaklı polen ve tozu önlemek için zaman zaman temizlenmesi gerekiyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.