Denim Mühendisi Pro-SMH

Denim teknolojileri Dokuma ön hazırlık alanında uzmanlaşan ve Dünya markası haline gelen Pro-SMH başarıları ile adından sıkça söz ettiriyor.

  26 Mart 2021 08:33 Cuma
Denim Mühendisi Pro-SMH

PRO-SMH, sektöre yönelik indigo, haşıl, seri ve konik çözgü makinelerini, yıllara dayanan mühendislik tecrübesi ile üretiyor ve ürettiği bu makinelerle en büyük ilgiyi denim sektöründen görüyor.  İzmit ve İstanbul’da bulunan, toplam 20 bin metrekarelik üretim tesisleriyle, dünya standartlarında üretim gerçekleştiren Pro-SMH’nın kurucu ortağı Cüneyt İşman, firmaya ve sektöre dair merak edilen konuları Tekstil Business ile paylaştı.

İşman firmanın kuruluş öyküsünü şu şekilde paylaştı ‘’100 yılı aşkın süredir Sucker ve Krantz, Alman tekstil makinesi yapımının özü olmuştur. Binlerce memnun müşteriye en yüksek kalitede ve üstün performanslı makineler sağlandı. Uzunca bir geçmişin ardından, her iki şirket de Moenus Textilmaschinen çatısı altında bir araya geldi. Moenus Group'un dağılmasının ardından, Moenus Group'un kilit çalışanları bir araya geldi ve dünyaca ünlü Sucker ve Krantz markalarının geleneğini sürdürmek için 2007'den beri PRO-SMH'yi kurdu. PRO-SMH’nin ilk amacı, bu markaların eski müşterilerine servis, yedek parça, modifikasyon ve yükseltme hizmeti sağlamaktı.’’dedi.

Sucker Teknolojisine Dayalı Ar-Ge Merkezi

Pro-SMH yönetim kurulu üyesi Cüneyt İşman, ‘’2015 yılında yönetim olarak, pazara tamamen yeni makine ve serilerle hizmet vermeye karar verdik. Sağlam bir temelde çok hızlı büyüyen PRO-SMH, dünya çapında satış ve servis ağıyla uluslararası bir marka haline geldi ve yıllık cirosunu şimdiden 25 milyon Euro'nun üzerine çıkarttı. ProSMH, müşterilerine daha iyi makineler ve çözümler sunabilmek için oldukça büyük bir bütçe ile Ar-Ge ye odaklandı. Bu çalışmaların sonunda Türkiye’nin sayılı Ar-Ge Merkezlerinden birini firmamız bünyesinde kurmuştur.’’ Diyerek sözlerini sürdüren İşman ‘’Almanya, İtalya (ROSTONİ)ve Türkiye'den büyük bir bilgi ve saha deneyimine sahip çok uluslu profesyonellerden oluşan bir ekip kurmayı başardık. Öncelikle, Sucker teknolojisine dayalı sertifikalı Ar-Ge merkezimizde tamamen kendimiz tarafından geliştirilen ProSMH işletim yazılımına ve Sucker'ın eski çalışanlarını hedef alan felsefeye işaret etmek istiyoruz.'' dedi.

Pro-SMH olarak mükembel çözümler sunmak istediklerini tüm çalışmalarının bu noktaya odaklandığını belirten İşman yıllardır iyi yetişmiş, bilgi birikimi olan bir ekiple çalışmaktan mutluluk duyduğunu  şu sözlerle ifade etti, ‘’Geliştirme, tasarım, mühendislik ve üretim sırasında, eski işveren firmaların yüksek kalite standartlarının% 100 korunmasına önem verilmektedir. Birçoğu ya yerli Alman olan ya da Almanya'da yetişmiş ve eğitim almış iyi eğitimli çalışanlardan oluşan bir ekip, dünya çapındaki değerli müşterilerimiz için mükemmel çözümler bulmak için çok sıkı çalışıyor. Pro-SMH ekibi, çalışanlarının onlarca yıldır edindiği deneyimlerden yararlanıyor.''

Alman Teknolojisi Türk Mühendisliği

Üretim merkezi olarak Türkiye’nin sanayi kentleri olan İzmit ve İstabul’u ana Merkez edinen firmanın satış ve pazarlama merkezi ise Almanya Aachen de. İşman, Satış ve Servis faliyetleri için yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. ‘’2016 yılında, Aachen merkezli EsBe Consulting and Trading GmbH, dünya çapındaki satış ve servis faaliyetleri için PRO-SMH grubuna katıldı. Bunun yanı sıra  2018'de İtalya'dan Rostoni de ProSMH grubunun bir parçası oldu. Rostoni ailesi, özellikle teknik elyaflar alanında büyük bir deneyim oluşturarak, komisyon bazında haşıllama için bir şirket işletmek üzere on yıllardır dokuma hazırlığı ile uğraştı. Rostoni aynı zamanda, müşterilere olağanüstü bir güvenilirlik ve performansa sahip olarak büyük fayda sağlayan özel yapım makinelerle pazara hizmet ediyordu.

Rostoni Pro-SMH'nin entegrasyonu ile  geniş bilgi tabanı her koşulda güçlendirebilir ve yüksek kaliteli kumaş için Avrupa'nın büyük pazarlarından birinde yine güçlü bir varlık sağlanabilir. Dahası, İtalya'daki Rostoni, yüksek nitelikli ve deneyimli uzman kadrosuyla artık konik çözgü için yeterlilik merkezi, her tür suni ve sentetik elyaf için tek uçlu haşıl Olarak hareket ediyor ve müşterilerimiz için her zaman sıradışı çözümler arayışında.’’

Endüstri 4.0 ve Sustanability

İşman sözlerini şu şekilde devam etti, ‘’Makineler yaparken Pro-SMH yalnızca birinci sınıf kalite standartlarını karşılayan malzeme ve bileşenler kullanır. Bu nedenle kullanılan malzemenin % 70'inden fazlası Almanya ve diğer AB ülkelerinden temin edilmektedir. Paslanmaz çelik gibi hammaddeler için bile Pro-SMH tamamen Alman ve / veya Batı Avrupalı üreticilerle çalışmayı tercih ediyor. Kalan parçalar ya tarafımızdan imal edilir ya da aynı kalite standartlarının korunduğu katı kurallara göre dünya çapında tedarik edilir’’ diyerek üretimlerinde kaliteden asla  taviz vermediklerini vurguladı.

Ayrıca PRO-SMH olarak yakın tarihte   Endüstri 4.0 ve Sustanability( sürdürebilirlik) ile ilgil ULTRASONİC ve PLAZMA gibi çok ileri Teknoljiler üzerinde çalısıldığını ve bunların su an işletmelerde deneme süreclerini tamamladıklarını ve bunun Dünya Tekstil sektöründe devrim yaratacak sistemler oldugunu vurguladı.

Keyifli söyleşi için kendilerine teşekkür ederiz.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.