Brückner’den Ram Teknolojisine Yeni Standartlar

Weidmann için Yeni geliştirilen ramöz kurutma makinesi, kurutma işlemi sırasında büyük miktarda tiftik üreten tekstiller için özel olarak tasarlanmıştı.

  04 Kasım 2021 08:41 Perşembe
Brückner’den Ram Teknolojisine Yeni Standartlar

Yüz on yedi yıl önce, Weidmann dokuma fabrikası Stuttgart yakınlarındaki Göppingen bölgesindeki tranquil Filstal valley civarında kuruldu. Bugün, Süßen'deki Weidmann GmbH, elyaf ve kuş tüyü veya karışımlı down-proof kumaşların ve dokuma endüstriyel kumaşların terbiyesi konusunda dünya çapında bir uzman olarak tanınmaktadır. Weidmann'ın müşterileri, bireysel taleplerine ilişkin olarak şirketin güvenilirliğini ve esnekliğini ve yüksek ürün kalitesini tercih etmektedir. Swabian tekstil üreticisi, en yenilikçi teknolojiyi kullanarak ve çevreye duyarlı bir yaklaşımla, özellikle yatak endüstrisi için birinci sınıf kumaşların finisajını yapıyor.

Yüzde 100 Alman Teknolojisi

Yüksek kaliteli kumaşlar için kompleks üretim ve terbiye işlemleri, güvenilir ve verimli bir makine teknolojisi gerektirir. Bunu akılda tutarak, Weidmann her zaman Brückner'in kanıtlanmış ramöz teknolojisine güvenmiştir. Alman tekstil makine üreticisi, uzun yıllardır klasik tekstillerin, dokuma endüstriyel kumaşların, dokunmamış kumaşların, cam kumaşların ve zemin kaplamalarının terbiyesi için üretim hatlarının inşasında dünya lideri olmuştur. Şirketin üretim programında ramöz makinelerinin yanı sıra kaplama hatları, gevşetmeli kurutucular, sanforlama hatları, kontinü boyama hatları ile dokunmamış kumaşların ve diğer özel hatların yapıştırılması için fırınlar da dahildir. Üretilen makinelerin tümü %100 şirketin kendi bünyesinde ve Almanya üretimidir.

Her iki şirket de hem bugün hem de gelecekte başarılı ve rekabetçi kalmak için sürekli olarak yeni ve inovatif teknolojilere yatırım yapmaktadır. Yakın zamanda sadece Weidmann 'daki modern tesiste kurulumu gerçekleştirilen yenilikçi Brückner ramöz hattında yer alması gereken teknolojiler belirlendi:

- Termoproses işleminden önce makine girişinde ve özel kimyasalların terbiye hattında padder’da alım sürecinde sağlanan homojen nem dağılımı

- Minimize edilmiş içsel yıpranma ile atklıı-düz kumaş akışı

- Bakım ve günlük temizlik için çok iyi erişilebilirlik

- Sensör teknolojisi ve enerji optimizasyonu için ayar parametrelerinin otomasyonu

- Boyahane için sıcak su üretimi ile ısı geri kazanımı

- Hat tamamen Endüstri 4.0 uyumlu olmalıdır

Yeni hattın ekipmanlandırılması iki fular, bir atkı düzeltici ve 6 kurutma kompartmanı ile gerçekleştirilmiştir. Otomatik sıkma basınç ayarı ve özel silindir kaplaması ile arka arkaya sıralanan iki ped, kesin uyumluluğa sahip sıvı uygulamalarına imkan verirken aynı zamanda çekici derecede esnek ve yumuşak kumaş tutuşu sağlar. Mikrodalga sensörleri aracılığıyla sağlanan diferansiyel nem ölçümü, kumaş nemi ve üretim süresince pick-up işlemini sürekli kontrol altında tutarken bu sayede sıkma basıncı gerektiğinde otomatik olarak ayarlanabilir. Ramöz girişinin önündeki özel tasarım doğrultma ünitesi kumaşın doğru ve düzgün akışını sağlar. Olası eğim veya eğik bozulmalar, akıllı bir tahrik sistemi ile minimuma indirilir.

Özellikle Tiftik Çalışan İşletmeler İçin Tasarlandı

Yeni geliştirilen ramöz kurutma makinesi, kurutma işlemi sırasında büyük miktarda tiftik üreten tekstiller için özel olarak tasarlanmıştır. Tiftik, üretim süresince kolayca temizlenebilen yatay olarak sıralanmış çift katman tiftikli yüzeylerde kümelenir. Kurutucunun içi de bir emme probu sayesinde çok kolay ve hızlı bir şekilde temizlenebilir ve nozüllerde, genişlik ayarı ve zincir rayında temizlik ve bakım çalışmaları için kolayca erişilebilir. Kurutucu için en yüksek verimliliğe sahip enerji tasarruflu motorlar tercih edilmiştir. Hava sirkülasyon fanları ve motorları, bakım çalışmaları için kurutucunun dışından tek bir ünite olarak kolayca çıkarılabilir. Yeni geliştirilen yatay kumaş taşıma zinciri, yüksek seviye dayanıklılık, kolay bakımı veya yüksek sıcaklık gresi ile lübrikasyon işleminden geçerek ile karakterize edilir. Büyük zincir makaraları sayesinde yüksek üretim hızlarında bile çok uzun süreli yağlama aralıkları mümkündür.

Endüstri 4.0 Brückner İçin Standart

Elbette yeni Brückner serisi de Endüstri 4.0 uyumludur. OPC-UA aracılığıyla ramöz, doğrudan Weidmann's ERP sistemine bağlanır. Tüm üretim ve kalite verileri parti, saat, gün, hafta ve yıl bazında kaydedilir. Elektrik ve gaz tüketimi doğru bir şekilde ölçülür ve kaydedilir. Mevcut makine çalışma durumu, akıllı telefon veya tablet gibi harici bir cihazdan da izlenebilir. Bakım ve servis, dijital ve interaktif bakım programları ile desteklenir. Makinenin servisini ilerletmek için müşteri, makine ile Brückner teknisyenleri arasında yeni geliştirilmiş görsel bağlantı özelliğinden faydalanabilir, bu yenilik standart olarak sunulan teleservis işlevine ek olarak tercih edilebilir. Bu, Brückner'in destek ve arızaların uzaktan tespiti sırasında çok daha hızlu ve yerinde servis hizmeti sağlanmasını ve sorunların amaca uygun olarak çözümüne olanak tanır. Ayrıca, Brückner tarafından yeni geliştirilen simülasyon yazılımı ExPertex, Weidmann 'daki yeni hatta kuruldu. Bu ekipman, kumaş türü ve işlem parametreleri temelinde, hat operatörüne aktif finisaj işlemine ilişkin daha fazla enerji verimliliği sağlayan ve üretkenliği arttıran ayarlara ilişkin değerli ipuçları verir. Yazılım, hattaki teknik süreçleri haritalandırır ve hat operatörünün ilgili süreç için optimum makine performans verilerini ve ayarlarını belirlemesine yardımcı olur.

Weidmann ‘’ Brückner Bizim için Doğru Tercih’’

Bayan Henrike Weidmann, kocası Michael Rapp ile birlikte aile şirketini yöneten üçüncü nesildir. Gelecekten umutlular. Bayan Weidmann, yaptığı açıklamada "Bizim gibi Brückner şirketi çok yüksek kalite standartlarına sahip. Satış, Servis ve Tasarım ile doğrudan iletişim, birçok optimizasyon talebimizi gerçekleştirmemizi kolaylaştırdı.Brückner'de her zaman olduğu gibi güvenilirlik ve en iyi desteği bulduk. Bir aile şirketi olarak sahip olduğumuz değerler, şirket felsefemizde de yer etmiştir. Satın almadaki bir diğer kriter de firmanın Almanya'da üretim yapıyor olmasıydı. Bu veri, kaliteye olan güveni artırır ve "Almanya'da Üretilmiştir" tekstil bilgi birikimimizi korumamıza yardımcı olur.’’dedi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.