Brückner Tekstil Terbiye Makinalarında Enerji Verimliliği

Brückner'de ısı geri kazanımı ve atık hava’nın arındırılması "aynı madalyonun iki yüzüdür." Çok aşamalı bir ısı geri kazanımı ve atık hava arıtma sistemi ile yüksek enerji verimliliği elde edilir.

  07 Mart 2023 09:11 Salı
Brückner Tekstil Terbiye Makinalarında Enerji Verimliliği

Hızla artan enerji maliyetleri ve hatta tedarik darboğazları nedeniyle, enerji tüketimi bugün her zamankinden daha fazla odak noktasıdır. Terbiye, tekstillere boyutsal kararlılık ve işlevler sağlar, ancak bu, genel üretim sürecine kıyasla nispeten yüksek oranda birincil enerji gerektirir. Örneğin Alman TA-Luft düzenlemeleri gibi yasal gereklilikler nedeniyle, kurutma hatlarındaki atık havasının temizlenmesi gerekmektedir. BRÜCKNER'de ısı geri kazanımı ve atık hava’nın arındırılması "aynı madalyonun iki yüzüdür". Bu makalede bu sistemlerin potansiyeli ortaya konacaktır.

Hatlarda enerji verimliliğinin artırılması için ayrıca ısı geri kazanım sistemlerinin kullanılması gerekmektedir. Bunlar, temiz hava veya suyu ısıtmak için üretim hatlarının atık hava ısısını kullanır. Bu amaçla BRÜCKNER, programında 30 yılı aşkın süredir kendini kanıtlamış ve yüksek verimliliğe sahip ECO-HEAT hatlarına sahiptir.

İlk hat aşaması genellikle bir ECO-HEAT ısı geri kazanım sistemi hava/havadır . Burada plaka veya borulu ısı eşanjörleri aracılığıyla atık hava ısısı dolaylı olarak soğuk taze havaya aktarılır ve bu hava daha sonra kurutma işlemine geri beslenir. Bu, kurutma kapasitesini artırır ve enerji tüketimini azaltır. Tabii ki, özellikle daha soğuk ülkelerde, ortam havası da bu sistemle ısıtılabilir, böylece bina ısıtma sistemi üzerindeki yük azaltılır.

Bir ECO-HEAT ısı geri kazanım sistemi hava/su genellikle ikinci aşama olarak tercih edilir. Atık hava ısısı, ısı eşanjörleri aracılığıyla suya aktarılır. Isıtılan su daha sonra diğer tekstil işlemlerinde kullanılır veya binaları ısıtmak için de kullanılır, böylece diğer yerlerdeki enerji gereksinimlerini azaltır. Isı geri kazanımı sayesinde, eğirme yağları, kerosenler, avivajlar veya kimyasallarla kontamine edilen bir kurutma hattından çıkan atık hava zaten önemli ölçüde soğutulur ve kirletici parçacıkların ısı eşanjörlerinde yoğunlaşmasına ve ayrılmasına yol açar. Ancak zamanla ısı eşanjörlerinde birikmeler oluşur. Entegre buharlı temizlik %100 temiz olmasa da ısı eşanjörlerini uzunca bir süre çalışır durumda tutar.

Birkaç haftada bir, kullanışlı ısı eşanjör modülleri temizlik için kolayca çıkarılabilir ve temiz yedek modüllerle değiştirilebilir. Kirli modüller, ultrasonik temizleme banyosunda kolay ve verimli bir şekilde temizlenebilir. Daha sonra temizlenen ısı eşanjör modülleri hemen tekrar kullanılabilir.

Enerji Verimliliği için Isı Geri Kazanım Sistemleri

Isı geri kazanımına ek olarak bir atık hava arıtımı da söz konusuysa, BRÜCKNER, ECO-AIR ürünleriyle mevcut atık hava düzenlemelerine uyum için modüler bir sistem sunar, örn. Alman TA-Luft. Burada, ECO-HEAT ısı geri kazanımından sonraki ikinci veya üçüncü sistem aşaması, atık havayı daha da soğutan ve yağ içeren kirleticileri kapalı su devresinde tutan bir ECO-AIR atık hava yıkayıcı olabilir. Atık hava yıkayıcının sofistike tasarımı sayesinde çok az atık su üretilir. Atık havadan ayrılan yağlı maddeler yağ sıyırıcısı ile sudan ayrıştırılır ve ayrı olarak dışa atılır. Bundan sonra, bir ECO-AIR elektrostatik çökeltici, en katı aerosollerin bile atık hava yıkayıcıdan sonra atık havadan ayrılmasını sağlayabilir. Bu aynı zamanda dış baca üzerindeki görünür dumanın yok olmasına ve egzoz havası kokusunun minimuma indirilmesine neden olur.

Bu, bazı özel işlemler için hala yeterli değilse, aşağı akışlı ek bir biyo-filtre yüklenebilir. Bu, kokulu bileşenler ve VOC'ler içeren atık havayı temizlemenin basit ve uygun maliyetli bir yöntemidir. Özel biyofiltre yükleyicilerde taşıyıcı malzeme üzerinde bulunan mikroorganizmalar, organik kontaminantları oksijen yardımıyla karbondioksite dönüştürür. Ek olarak, organik molekül zincirleri, bir UV ışık reaktöründe atık havanın yoğun UV ışığı radyasyonlama işlemiyle parçalanabilir ve oksijen aktif ozona dönüştürülebilir. Bu şekilde biyofiltrede olduğu gibi atık havadaki kokular ve VOC yoğunluğu en aza indirilebilir.

Kanıtlanmış bu BRÜCKNER ECO-AIR atık hava uygulama sistemi ile, öngörülen emisyon limitlerine güvenilir bir şekilde uyulabilir. Yatırım harcamaları ve işletme maliyetleri, örneğin; bir termal yanma sonrası sistemi, diğer işlemlere kıyasla açıkça daha düşüktür, Atık hava sorunlarınızı çözmek için BRÜCKNER ayrıca, atık havanın kısmi akışını belirli bir süre boyunca tutan ve yukarıda açıklanan modüller aracılığıyla temizleyen küçük bir minyatür atık hava temizleme test hattına sahiptir. Aynı zamanda temizlenen atık hava gaz sensörleri aracılığıyla analiz edilir. Bir müşteri olarak, test aşamasındaki çalışma süreçlerine bağlı olarak uygulanabilir arındırma performansı hakkında bir test raporu alacaksınız.

Bu metodoloji ile, atık havanın olası ayrışma etkilerine göre nasıl tepki verdiğini ve öngörülen atık hava limitlerine uyulup uyulmadığını önceden test etmek mümkündür. Böylesine modern, çok aşamalı bir ısı geri kazanımı ve atık hava arıtma sistemi ile, atık hava ısısının veya atık hava gücünün büyük bir kısmı geri kazanılabildiği için çok yüksek bir enerji verimliliği elde edilir. Ayrıca BRÜCKNER'in ECO-AIR atık hava temizleme sistemi sayesinde atık hava etkili bir şekilde temizlenir. Bu sistemler ayrıca üçüncü taraf hatlarına adapte edilebilir, daha sürdürülebilir ve kaynak tasarrufu sağlayan bir üretime katkıda bulunabilir.

Enerji tasarrufu yapmak ve/veya atık havanızı temizlemek ister misiniz? Bizimle iletişime geçin - size tavsiyelerde bulunmaktan ve ECO sistemlerimizin olanaklarını ve limitlerini size göstermekten memnuniyet duyarız. Ayrıca, iyileştirilmiş süreç koşulları sayesinde daha fazla tasarruf için size fikirler sunacağız. Bu tür tavsiyelere yatırım yapmak yalnızca üretim maliyetlerinden tasarruf etmekle kalmaz, aynı zamanda her bitmiş tekstil ürününün CO2 ayak izini de azaltır.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.