Altun Tekstil, Montex®Coat’u Tercih Etti

Ev tekstili ve döşemelik kumaşlarda Türk devi olan Altun Tekstil, Türkiye'deki ilk Montex®Coat kaplama ünitesini devreye aldı.

  04 Mart 2022 08:30 Cuma
Altun Tekstil, Montex®Coat’u Tercih Etti

Montex®Coat, sürekli büyüyen bir  aile şirketi olan Altun Tekstil’in Bursa organize sanayi bölgesinde yer alan fabrikasına kuruldu ve bıçak üstü rulo kaplama desteğiyle, döşemelik kumaşlara ölçeklenebilir ve homojen bir köpük ile anti-kaygan yapıda ve tekstüre bir back-up desteği için tercih ediliyor.

1993 yılında kurulan Altun, kumaşlarını 60'tan fazla ülkeye ihraç etmekte olup, başlıca ihracat pazarları Rusya ve Ukrayna'nın yanı sıra birçok Orta Doğu ve Avrupa ülkesidir.

Entegre operasyonları, boyama ve terbiyenin yanı sıra tekstüre iplik, dokuma ve raşel örme üretimini içerir. Tül perdelere ve döşemeye odaklanan şirketin kumaş yelpazesi aynı zamanda çok çeşitli giyim tarzlarını da kapsıyor.

Şirket sahibi Murat Altun, “Mevcut piyasa koşullarına rağmen yatırımlarımız artarak devam ediyor” dedi ve ekledi, “Hem örme hem de dokuma kumaş boyahanesi ve entegre bir döşemelik kumaş dokuma fabrikası kurduk ve burada 2022'de chips'lerden sentetik filament eğirme hattına geriye dönük entegrasyon sağlayacağız. Uzun vadede ise tüm operasyonlarımızı 350.000 metrekarelik tek bir tesiste bir araya getirerek yaklaşık 10.000 kişiye istihdam sağlamayı planlıyoruz. Yurtdışı tedarikçilere olan bağımlılığımızı daha da azaltma ve her işi kendi operasyonlarımız içinde yapmamızı sağlayan yeni yatırım hedeflerimiz var.”

Altun Tekstil’de Sekiz Monfongs Ram Kurulu

Altun, tesadüfen Monforts Türkiye temsilcisi Neotek'in kurulduğu yıl olan 2016'dan beri iki fabrikasında çeşitli genişliklerde sekiz Monfongs ram makinesi kurdu.

Fabrika Müdürü Mehmet Mor, “En başından beri Neotek ile çalıştık ve Monforts teknolojisi ile hem hizmet hem de ürün kalitesi son derece tatmin edici” dedi.

Ram makinelerinin tamamı belirli ürün grupları için tasarlanmıştır ve Montex®Coat ünitesi, maksimum 2,2 metre çalışma genişliğine ve sekiz hazneye sahip bu hatların en sonuncusuna entegre edilmiştir.

Monforts Satış Müdürü Thomas Päffgen, "Altun, Montex®Coat ünitesi ile yüksek hızda düzgün bir köpük uygulaması ulaşılabilir ve bu da çok ekonomik bir süreçle sonuçlanıyor" dedi.

Tam entegre hat, evrensel kontrol teknolojisinden ve benzersiz Monforts görselleştirme sisteminden yararlanır. Montex®Coat'un bordür sistemi, geliştirilmiş kullanıcı dostu kriterlere uyum için optimize edilmiştir, operatör bıçağı ayar aralığı ise piyasada mevcut olan en hassas seçenektir.

MonforClean, Albarrie için Büyük Kazanımlar Sağlıyor

Kuzey Amerika'nın endüstriyel nonwoven endüstrisinde önemli bir oyuncu olan Albarrie, şimdi tüm MonforClean ısı geri kazanımı ve egzoz havası arıtma teknolojileriyle donatılmış ilk Monforts Montex ram kurulumlarından birinden faydalanıyor.

Kanadalı şirket, Ontario, Barrie'deki tesisindeki yeni üç kamaralı Montex ram ile 4 mm kalınlığa kadar özel iğneyle delinmiş dokunmamış kumaşları işliyor. Bunların çok çeşitli filtre ortamlarında ve performans kumaşlarında uygulamaları vardır.

Yeni Montex, Albarrie'nin daha yoğun, daha yüksek kaliteli kumaşlar üretmek için malzemelerini ısıyla sertleştirmesini ve kurutmasını sağlıyor; bu kumaşların ayrıca finisaj işlemini takiben müşterilere daha hızlı teslimatı sağlanabiliyor.

Enerji Tasarrufu

Albarrie Montex serisinin MonforClean kapabilitesi, havadan havaya çapraz akışlı bir ısı eşanjörü ve egzoz havasını temizleme ve enerjiyi saatte maksimum 22.500 metreküp havaya geri kazanma yeteneği sağlayan bir elektrostatik çökeltici içerir ve bu da gereken geleneksel ısı kaynağında radikal bir azalma sağlar.. MonforClean, Königswinter, Almanya merkezli ortak KMA Umwelttechnik ile işbirliği içinde geliştirildi.

Tam otomatik sistem, bir Siemens SPS S7 kontrol cihazı ve geri dönüştürülmüş enerjinin sürekli olarak izlenebildiği ve tasarrufların hesaplanabildiği KP 700 dokunmatik panel tarafından desteklenmektedir.Franco, "Isı geri kazanımını ve egzoz hava filtresini otomatik olarak temizleyen bir yıkama sisteminin daha fazla entegrasyonu, ABD'li üreticiler için ciddi bir fayda sağlıyor çünkü normalde manuel temizleme işi için işçilik maliyetleri çok yüksek" dedi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.