Zimmer Austria, ITMA 2015’te Dijital Baskı Çözümlerini Tanıttı

Dijital tekstil baskı, kaplama, boyama ve terbiye teknolojilerinin güçlü üreticisi Zimmer, yenilikçi teknolojilerini ITMA 2015’te tanıttı

  08 Ocak 2016 11:00 Cuma
Zimmer Austria, ITMA 2015’te Dijital Baskı Çözümlerini Tanıttı

Baskı ve kaplama makinelerinde sektörün önde gele üreticilerinden Zimmer Maschinenbau GmbH, 12-19 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen ITMA 2015’te yeni rotasyon film baskı makinesi ile dijital tekstil baskı sektörüne yönelik geliştirdiği Colaris serisinden Colaris Inifiniti ve Colaris 3’ü ziyaretçilere tanıttı.

Colaris Inifiniti

Zimmer Austria’nın tanıttığı dijital tekstil baskı sektörüne yönelik Colaris serisinden 1.8 metrelik Colaris Inifiniti baskı makinesi, 8 renk ve 7 ila 21 pikolitre arasında değişen damla boyutu ile toplamda 32 SPT 1024GS baskı kafasına çıkabiliyor. Renk başına 4 kafa kullanılarak,  tek geçişte 360x360 dpi çözünürlükte saatte 520 metrekare hız aralığına sahip olan Colaris Inifiniti, 3 geçişte ise 360x1080 dpi çözünürlükte saate 170 metrekare baskı yapabiliyor.

Colaris 3

Geliştirilmiş mürekkep sirkülasyon sistemiyle 64 Fujifilm Dimatix Starfire baskı kafası kullanabilen Colaris 3, yüksek perfomansı ile rakiplerinin önüne geçiyor. 10 ila 250 pikolitre arasında değişen damla boyutu ve 400x400 dpi çözünürlüğe sahip olan Colaris 3’ün maksimum baskı hızı saatte 1.670 metrekare. 1600 dpi’ya kadar çözünürlüğü arttırılabilen Colaris 3, 1.8 metreden 5 metre genişliğe kadar çıkabiliyor.

Colaris 3’ün öne çıkan özelliği, makinede bulunan ChromoJET sistemi sayesinde dahili işleme, kurulama ve buharlı fiksaj üniteleri bir araya getirilerek, tekstil, havlu kumaşı, polyester yapağı ve halı gibi diğer havlı ürünlerin baskısı için uygun hale getirilebiliyor.

ChromoJET

Zimmer Austria’nın standında geliştirip, sergilediği masaüstü baskı makinesi ChromoJET, sahip olduğu valve jet teknolojisi ile laboratuvarlarda kullanılmak üzere tasarlanmış. Tekstil laboratuvarlarında proses ölçümü yapabilen ChromoJET, dijital kaplama ve baskı uygulamalarına yönelik uygulamalar ölçülebiliyor.

Rotascreen TG/TU

Modüler bir yapıya sahip olan rotasyon film baskı makinesi Rotascreen TG/TU, ev tekstili, moda, havlu, battaniye, otomotive, teknik tekstiller ve yenilikçi malzemeler gibi farklı katmanlar üzerine tek veya çok renkli baskıda en üst seviye sonuçlar elde edilebiliyor.

Original Zimmer Magmet System Plus, kapalı (TG tipi) veya açık (TU tipi) baskı yığınları, tek veya çift taraflı film sürücü, rulo çubuk ve mıknatıs bıçaklı çekme teknolojisi ile birleştirilebiliyor. Baskı kafalarının iki taraflı kademesiz olarak çapraz ayarlanabilmesi, 24 renk ve dakikada 120 metreye kadar hıza sahip geniş formatlı makinelerde dar baskı yapılabilmesine olanak tanıyor. Makinede bulunan ACR-5 kontrol sistemi sayesinde, kolay kullanım, kısa kurulum süresi, otomatik tekrar ayarı, tasarım hafızası ve tekrar eden siparişlerin hızlı şekilde üretilmesini sağlıyor.

Magnorol

Zimmer’in geliştirdiği geniş kapsamlı uygulamalar için kullanılan kompakt ve dayanıklı çok amaçlı bir kaplama makinesi olan Magnorol, elektrikli mıknatıslı silindiri ile 560 santimetreye kadar genişlikte tekstil, kağıt, folyo, cam elyaf, kağıt mendil ve yenilikçi malzeme gibi katmanlar üzerinde, kusursuz tekdüzeliğe sahip sıvı, macun, lake ve köpük uygulamaları elde edilebiliyor.

Mevcut ram makinesi kaplama hattı üzerine veya ağ besleme, kurutucu ve çıkışlı özel olarak tasarlanmış bir kaplama tesisi olarak kurulabilen Magnoroll, rulo çubuk ve mıknatıs bıçaklı çekme teknolojisiyle tasarlanmış ve tam yüzey uygulamaları için, 640-914 mm tekrarlı, 1 veya 2 rotasyon film baskı cihazları, mıknatıslı silindir ile direk kaplama ve az sayıda ek uygulamalar, hava bıçağı ve silindir bıçağı uygulama teknolojisiyle bıçaklı kaplama ve tam yüzey köpük kaplama için delikli nozul cihazı MagnoJet ve/veya VarioPress. Yatay veya dikey kurulumla, temaslı veya temassız, tek veya çift taraflı uygulama gerçekleştirilebiliyor.

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.