Uster’den Nonwoven üreticileri için sıfır tolerans kalitesi

Elyaf, iplik ve kumaş üreticilerinin tercihi USTER®, geliştirdiği JOSSI VISION SHIELD teknolojisiyle üretimde oluşabilecek kirletici parçacıkları bularak ortadan kaldırıyor.

  07 Ocak 2020 09:12 Salı
Uster’den Nonwoven üreticileri için sıfır tolerans kalitesi

Neden USTER® elyaf temizleme, süper-kritik uygulamalar için en iyi çözümdür. Bazı tatlı severler, bir oda dolusu şeker ipini hayal edebilir. Fuar alanının kesinlikle kendi cazibesi var… Peki ya bir şeker yığınının içerisinde bir kuruş kadar ince bir nesneyi bulursanız? Elbette ki yapışkan bir sorun. Şimdi şunu hayal edelim. Şeker yerine suni lif yığınlarıyla uğraşıyoruz, hem de spunlaced (dokusuz örgüsüz kumaş) nonwovenlar için kullanılan cinsi ile. İşler burada ciddileşiyor. Bu ürünler için en kritik medikal ve hijyen uygulamaları, 1 mm’den büyük her türlü kirlilik parçalarında sıfır-tolerans gerektirir. Hala büyük bir iş olsa da, USTER® JOSSI elyaf temizleme sistemi, göz açıp kapayıncaya kadar istenmeyen maddeleri bulup dışarı atan bir çözümü var.

Spunlacing işlemi öncesindeki hazırlık aşamalarında çalışan USTER® JOSSI VISION SHIELD güvenilir biçimde en küçük kirlilik parçacıklarını bularak ortadan kaldırır. Kalite konusundaki olası felaketleri önler ve müşterilerin sıklıkla da hem kurumsal hem de tüketici pazarlarına mal dağıtan büyük isimli kuruluşların malı reddetme olasılığının önüne geçer.

Önümüzdeki Techtextil Hindistan 2019 etkinliğinde USTER’in standında bulunan uzmanlar, en son teknoloji lif temizleme sistemleriyle ilgili olarak hassas (medikal ve hijyen) ve narin (güvenlik kağıt baskısı) olmak üzere uygulamalar hakkında bilgi verecek.

Hızlı ve verimli kirlilik kontrolü

USTER® JOSSI VISION SHIELD, bir saniyenin bir kesitinde kirliliği belirleyen ve yine aynı hızda iyi lif materyali yığınından uzaklaştıran bir görüntüleme spektroskop teknolojisi ile çalışır. Tespit, konvansiyonel kamera sistemlerinden çok daha büyük bir dalga boyunda çalışır ve bu sayede bir saç teli kadar küçük ve en açık renklerdeki kirlilik IR ve UV ışık aralıklarında dahi saptanır.

Ağartılmış pamuk ve sunu liflerdeki kirliliğin tespiti ve bunun ortadan kaldırılması süreci kaçınılmaz olarak birtakım kayıplara neden olur. Bu yolda, iyi elyaf kaybının minimum düzeyde olmasını  garanti etmek önemlidir. USTER® JOSSI VISION SHIELD,  lif yığınlarının hızını sürekli olarak ölçerek bunu başarır. Hassas valfler sonrasında her bir kirliliğin atımının zamanlamasını ve süresini eşleştirir, böylece yalnızca istenen miktarda istenmeyen materyal uzaklaştırılır.

En üstün kalite standartlarının karşılanması

Lif temizliğinde, yığın ebatı anahtardır: küçük kirlilik parçacıkları, daha sık yığınların arasına saklanabilir, özellikle materyal sıkıştırılmış olduğunda bunun tespiti zordur. USTER® JOSSI VISION SHIELD, bunun üstesinden gelmek üzere harman hallaç dairesinde doğrudan ince açıcının arkasında yerleştirilmiştir.  Bu kısa kanallar, en açık halleriyle yığınların spektroskoptan geçmesini sağlar. Bu konum aynı zamanda, lif temizleme sisteminin optimal ebatlarının ve kompakt tasarımının mükemmel bir şekilde üretim hattı ile entegre olduğu anlamına gelir.

USTER® JOSSI VISION SHIELD’in kaliteyi artıran yeterlilikleri, kirlilik düzeylerinin çok daha fazla ve kompleks olduğu pamuk endüstrisindeki önde gelen rolü ile bir kez daha vurgulandı. USTER sisteminin spektroskopları herşeyi – yığınlarındaki beyaz polipropilenleri bile- tespit ediyor. Aslında, birçok pamuk iplikcisi, tüm kirliliğin ortadan kaldırılması halinde atık seviyelerinin çok fazla olacağından sistemi tam hassasiyetinde kullanmaya tereddüt ediyor.

Ne var ki Nonwoven üreticileri, medikal uygulamalar için gerekli kalite standardının yanı sıra insan teni ile temas bakımından hem konfor hem de görünüm adına garanti edilmiş seviyeleri elde etmek üzere bu tespit gücünü kullanabilir. Nonwovenlar için USTER® JOSSI VISION SHIELD, üstün lif temizleme performansı için rakipsiz tespit gücü ve uzaklaştırma verimliliği sağlar.

Hintli nonwoven üreticilerinden ilerleme

Nonwovenlar, küresel olarak tekstil sekmentinde yükselişte ve Hindistan bu alanda, rulo olarak piyasaya sürülen ürünlerde en büyük üçüncü Asyalı tedarikçi ve önemli bir oyuncu olarak karşımıza çıkıyor. Nonwoven üretimi Hindistan’da yıllar önce başladı ve öncelikli olarak konvansiyonel ve modası geçmiş yöntemler kullanılarak kesikli liften üretilen nonwovenla kısıtlıydı. Temel ağırlıklarda azalma yönündeki taleplere karşılık ilerleme geldi ve spunlace ve spunmelt kumaşlar önemli hale geldi. Uster Technologies (I) Pvt. Ltd. Hindistan’ın başkanı Rathnam V. Rama, “Hindistan, kirliliğin önlenmesi için kullanılan pamuğun derinlemesine incelendiği güvenlik kağıdı baskısının yanı sıra hızlı büyüyen sağlık ve hijyen sektörlerindeki hassas nonwoven uygulamalarını geliştirdiğinden USTER® JOSSI lif temizleme sistemleri için büyüyen bir pazar” dedi.

USTER için nonwoven sektörünün önemi, teknik tekstiller ve nonwoven alanında önde gelen uluslararası ticari fuarı olan gelecek Techtextil Hindistan 2019 (Hol 4 Stand F82), Mumbai’de yer almasıyla gösterilmektedir. Rathnam; “Eminiz ki USTER® JOSSI VISION SHIELD fuarda, değer zincirini düşük fiyatlı nonwoven ürünlerinden özel uygulamalara taşımak isteyen sağlık ve hijyen için kaliteli nonwoven ürünleri ve ağartılmış pamuk üretimi yapan üreticilerin ilgisini çekecek .”

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.