USTER® TESTER 6 ile Önemli İlerlemeler

Müşteri geri bildirimleri, bükme testi ve iletken ipliklere yönelik inovasyonlara ön ayak oluyor.

  14 Kasım 2019 00:00 Perşembe
USTER® TESTER 6 ile Önemli İlerlemeler

USTER, her kalite-odaklı tekstil fabrikasında laboratuvarın kalbinde testin küresel kabul görmüş standardıdır. Efsanevi USTER Technologies cihazlarının son versiyonu USTER® TESTER 6, son endüstri trendlerine ayak uydurmak için yenilikçi çözümlerle iyileşmeye devam ediyor.

İki örnek bu süreci açıkça gösteriyor: USTER® TESTER 6’nın Sık Yinelemeler (Frequent Occurences -FO) özelliği ile iletken iplerin ölçülmesi olanağı. Ve tek bir ip test rutininin parçası olarak büküm ve büküm varyasyonunun yüksek hızda değerlendirilmesi.

Tam İşletme Optimizasyonu için Tüm Olasılıklara Erişim

USTER® TESTER 6, benzersiz Kalite Yönetim Platformu’nda bulunan farklı cihazlardan çeşitli bilgileri birbirine bağlayan ve yorumlayan iplik işletmesinin tamamında entegre veri bazlı iyileştirmeler için nihai dijital çözüm olan USTER® QUALITY EXPERT’i bünyesinde barındırıyor. İlk kez iplik üreticileri, tam işletme optimizasyonu için tüm olasılıklara erişim imkanına sahip oldular.

Pazarlama ve İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Sivakumar Narayanan, konu ile ilgili olarak “Müşteriler için iş sürdürülebilirliğini güçlendiren yenilikçi ürün, çözüm ve hizmetlere bağlıyız. Yeni özellikler de bunu iyi bir şekilde gösteriyor. USTER ile çalışmak, müşterilere teknolojik gelişme çabalarında ekstra güç katmanın yanı sıra sadece güçlü işbirliğinden edinilebilen bir iç rahatlığı veriyor” dedi.

Narayanan, sözlerini şu şekilde devam ettirdi, “USTER® TESTER 6, 2015 yılında tanıtıldı ve şimdiden 37 ülkeye satıldı. USTER’in sürekli iyileşme stratejisinin bir parçası olarak dünya çapındaki tüm USTER® TESTER 6 kullanıcılarından kişisel geri bildirimler topladık. Servis mühendislerimizden alınan saha raporlarıyla birlikte bu bildirimler, USTER® TESTER 6’nın son gelişmelerine ön ayak oldu.”

Sık Yinelemeler: İletken İplikler İçin Kalite Değerlendirmesi

İletken iplikler; koruyucu giysiler, fitness kıyafetleri ve sağlık bakımı gibi hızlı büyüyen pazarlarda son on yılda daha fazla önem kazanmıştır.

Özellikle koruyucu giysi üreticileri, kamu kurumları ve ihalelerle uğraşmak zorundadır. Bu rekabetçi ortamda, tedarikçinin ünü önemlidir ve maliyetli tazminatlardan kaçınmak, genellikle tutarlı kaliteye bağlıdır.

Bugüne kadar iletken ipliklerin kalitesini ölçmek mümkün olmamıştır.  Bu durum, bu alandaki iplik üreticileri için önemli bir husustur. USTER de USTER® TESTER 6’ya iletken ipliklerin ölçümünü dâhil etmek için çabalarını artırmıştır. OM Sensörü, artık bu ipliklerde Sık Yinelemelerin ölçülmesi için kullanılıyor. Neps, ince ve kalın yerler, iplik düzgünlüğü, çap, yoğunluk ve şekil gibi iletken ipliklerin tüm hayati parametrelerini analiz ediyor.

Tek Bir Test Rutininde Büküm ve Büküm Varyasyonu

Manüel ve genellikle öznel büküm ölçümü, iplik üreticileri tarafından mümkün mertebe kaçınılması gereken bir görev olarak görülmüştür. Ancak bir iplikte büküm düzeyi, nihai ürünün hem görüntüsü hem performansını hem de üretkenlik düzeyini etkileyen hayati öneme sahip bir parametredir ve bu nedenle iplik üreticileri, bükümü normal test rutinlere dâhil etmekten fayda sağlayacaklardır.

Artık bu önemli parametre, %100 pamuk ring ve kompakt iplikler için iplik testinin basit bir yan ürünü olarak ölçülebiliyor ve böylelikle üreticilere tek bir laboratuvar sürecinin parçası olarak ilgili tüm parametrelerle ilgili bilgi sağlanabiliyor. USTER® TESTER 6, iplik testi esnasında Büküm ve Büküm Varyasyonuna (Tu) ilişkin verilerin 800 m/dk hızında alınmasını sağlama opsiyonuna sahip piyasadaki tek iplik test cihazıdır. Bu bilgi, iplik işletmelerinin düşük hızlı iğler gibi performans boşluklarını belirlemek için hızla yanıt vermesini sağlıyor.

USTER’in teknoloji departmanındaki uzmanlar tarafından geliştirilen bu yenilikler USTER® TESTER 6’nın yeteneklerini daha ileriye taşıyor.

USTER® STATISTICS ile Korelasyon

USTER® TESTER 6’dan edinilen ölçüm verileri, her iplik üreticisi ve tüccarı için elzem olan USTER® STATISTICS küresel ölçütleriyle mükemmel bir şekilde bağlantı kuruyor. 2018 Ekim’den beri İOS, Android ve Windows 10 için bir uygulamada mevcut olmakla birlikte hali hazırda tekstildeki en başarılı uygulamalardan biridir.

En popüler iplik türlerinden %100 pamuk, örme uygulamaları için kompakt iplikler için genişletilmiş veri tabanı, genişletilmiş SSS bölümü ve iyileştirilmiş okunabilirlik ile uygulamanın 1.4 versiyonu uygulama mağazalarında yerini aldı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.