Akkanat Holding ve Bitdefender Antivirüs İşbirliğine Gitti

Türkiye’nin en büyük 10 tekstil ihracatçısından biri olan Akkanat Holding de siber güvenliğini Bitdefender Antivirüs’e emanet eden şirketler arasına katıldı.

  23 Şubat 2022 13:37 Çarşamba
Akkanat Holding ve Bitdefender Antivirüs İşbirliğine Gitti

Hasan Keleşer/ Haber Merkezi

Bitdefender Antivirüs’ün en kapsamlı korumayı en iyi performans ile sunduğunu belirten Akkanat Holding IT Sorumlusu Yunus Emre Taş, dijitalleşme yatırımlarının artmasıyla birlikte siber saldırılardan kaynaklanan olası iş kesintilerinin önüne geçtiklerini söylüyor. Emre Taş, “Şu an mevcut dijital altyapımız, faaliyetlerimizin %50-55’ini kapsıyor. Proje hedeflerimizden biri de bu oranı %85-90 seviyelerine taşımak. Herhangi bir siber saldırı durumunda sistemlerimizin tekrar çalışabilir duruma gelmesi ortalama birkaç saati bulacaktır. Bu tarz senaryolar için felaket kurtarma planlarımız mevcut fakat birkaç saatlik iş gücü kaybı bizim için kabul edilebilir bir durum değil.” ifadelerinde bulundu. “Şirket olarak GravityZone’u kullandığımızdan beri IT ekibimiz, güvenlik yönetimine daha az zaman harcarken, Akkanat Holding’in veri varlıklarının korunmasına ve katma değerli iş üretmeye daha fazla zaman ayırdı. Güvenlik çözümünü uygulamak ve dağıtmak oldukça kolaydı. Daha gelişmiş özellikleri herhangi bir işlem yapmadan etkinleştirdik. Ek olarak, GravityZone’un sistem kaynaklarını olabildiğince az yorması, kaynak kullanımını azalttı. Bu da uç noktalarımızın daha hızlı çalışmasını sağlıyor.” diyen Taş, “Bitdefender, dijitalleşme serüvenimizde güvenlik gereksinimlerimiz geliştikçe uygulayabileceğimiz eksiksiz bir entegre güvenlik çözümleri yelpazesi sunuyor.” açıklamasında bulundu.

“Tekstil, Türkiye Ekonomisi İçin Öncü Bir Sektör”

2021’de 12,9 milyar dolar ihracatla tarihi zirveye ulaşan tekstil sektörünün, ülke ekonomisi için öncü bir sektör olduğunu belirten Bitdefender Antivirüs’ün Türkiye distribütörü Laykon Bilişim’in Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, sektörde dijitalleşme oranının artmasıyla üretim kapasitelerinin artacağını ancak bununla birlikte siber güvenlik yatırımlarının da yapılması gerektiğini söyledi. Alev Akkoyunlu, “Laykon Bilişim olarak Türkiye’nin en büyük 10 tekstil ihracatçısından biri olan Akkanat Holding’in güvenlik ihtiyaçlarındaki tercihi olmak bizi heyecanlandırıyor ve siber güvenlikteki deneyimlerimizle tekstil sektörünün yanında yer almaya devam edeceğiz.” dedi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.