T-ONE -Dijital Tech Nonwoven Kumaşlar Üretimini bir Üst Seviyeye Taşıyor

Nonwoven Kumaşlar üretimi için bir sonraki adım ne olacak?

  15 Mayıs 2023 08:50 Pazartesi
T-ONE -Dijital Tech Nonwoven Kumaşlar Üretimini bir Üst Seviyeye Taşıyor


Nonwoven Kumaşlar üretimi için bir sonraki adım ne olacak? Çığır açan ağ şekillendirme veya ağ bağlama süreçleri? Harika bir yeni makine mi? Veya seri üretim için uygun maliyetli ve kolayca işlenebilir sürdürülebilir bir ham madde mi?

Hayır. Dijitalleşme, dönüşüm maliyetlerini büyük ölçüde azaltarak nonwoven kumaşlar üretimini bir üst seviyeye taşıyacak. Ve şu an zaten süreç içinde…

T-ONE- fabrika operatörleri ve kalite kontrol personelinden süreç süpervizörlerine, ürün mühendislerine ve yönetim ekibine kadar tüm üretim çalışanlarını günlük işlerinde destekleyen dijital bir çalışma ortamıdır. Müşteri-veri tabanlı bir program olarak, müşterinin kontrol ettiği bir veri tabanına yüklenen bir data setiyle programlanmıştır. Windows tabanlı bilgisayarlarda kullanılabilir.

Yaygın Verimlilik Sorunlarının Ele Alınması

T-ONE, üretimde verimlilik ve ürün kalitesine yönelik en büyük zorluklarla baş edebilir ve performansı çok önemli ölçüde artırmak için heyecan verici bir potansiyel sağlar.

İşte size üç spesifik örnek:

Verimlilik Sorunu 1: Ürünler ve üretimle ilgili verileri depolamak için merkezi bir taban yok. Belgeleri veya bilgileri aramak için zaman harcamak verimliliği düşürür. Verileri depolayacak merkezi bir alan yoksa herkes kendi data setini oluşturur. Sonuç olarak, var olan aynı verinin çoklu versiyonu vardır ve güncel versiyon için arama yapmak normalden daha uzun sürer. Tarihi geçmiş bir sürümle çalışırken hatalar ve yanlışlar da olabilir. Açık bir zaman çizelgesine sahip merkezi bir data seti bu sorunları ortadan kaldırır.

Verimlilik Sorunu 2: Dijitalleştirilebilen veri-güdümlü görevler- ancak daha değil (henüz!) Aynı görevi manuel olarak tekrar tekrar yapmak, çalışanları hayal kırıklığına uğratır ve hatalara yol açar. Çıktılar buna güçlü bir örnektir: İki yüzden fazla kanıtlanmış hat ayarına sahip bir çıktı dijital olarak makinelere aktarılmazsa, değerleri manuel olarak işlerken hatalar meydana gelebilir.

Verimlilik Sorunu 3: Deneyimsiz veya yetersiz eğitimli personel. Yeni çalışanlar daha yavaş çalışma eğilimindedir- ve daha fazla hata yapar. Dijital kılavuz, kalite ve verimliliğin sağlanmasına yardımcı olabilir. Ayrıca, üretim hattı performansı veya ürün kalitesi kötüleştiğinde veya beklenmedik bir durum yaşandığında, yeni çalışanlar deneyimli operatörlere göre daha yavaş ve daha az efektif tepki verir. Yazılım, israfı azaltmak ve tutarlı performansı desteklemek için optimal hat ayarlarını önerebilir.

Daha başarılı faaliyetler için Fonksiyonlar

Tamamen uygulandığında, T-ONE aşağıdakileri içeren avantajlar sağlar:

-Üretimle ilgili verileri tek bir yerde toplamak ve ayrıca güncel ve geçmiş verilere erişim sağlamak.

-En iyi uygulamaları ve rutin iş süreçlerini uygulamak.

-Verimsizliklerin analiz edilmesine ve sürekli iyileştirme sürecinin uygulanmasına yardımcı olmak.

-Mevcut ve geçmiş ürün ve süreç kalitesinin görselleştirilmesi.

-Makinede hat ayarları değiştirilmeden önce hat davranışının simüle edilmesi.

-Optimize edilmiş süreç verimliliği için yeni hat ayarları önerme.

Yukarıda açıklanan işlevler, bir çok modül aracılığıyla uygulanabilir. Her modül belirli bir görevi destekler ve merkezi data setinden veri ekler veya kullanır. Örneğin Kalite Yönetimi modülü, müşterilerin ürün tercihlerini ve bir sarımın kalite verilerini yönetir. Tercihlerin bağlı olduğu her parametreyi test etmek için rutinleri ifade eder ve herhangi gerekli sertifikaları yaratır. Modül ayrıca laboratuvar ekipmanlarından test değerleri toplar, bunları merkezi data setinde saklar ve üretilen her bir sarım için görselleştirir.

Üretim Ortamınıza Kolay Entegrasyon

T-ONE tek muazzam büyük blok değil. Kullanıcılar temel ve genişletilmiş paketler arasında seçim yapabilir, bu nedenle özel yatırım, hattınızdaki benzersiz makinelere ve tercih ettiğiniz T-ONE modülleri seçimine bağlıdır. Standart uygulama prosedürü danışmanlık, özelleştirme, kurulum ve eğitimi içerir. Kurulumlarla ilgili deneyimler, yatırımın bir yıldan daha kısa sürede kendini amorti ettiğini göstermektedir.

T-ONE'ın olumlu etkisini en üst düzeye çıkarmak için yazılım, bireysel gereksinimlerinize ve BT altyapınıza göre özelleştirilmelidir. T-ONE açık bir yazılım paketidir, bu nedenle yazılımın izin vermesi halinde mevcut çözümlerle arayüzler programlanabilir. Bu, mevcut SCADA-tabanlı programlarda ve hatta Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) sistemleriyle ilgili olarak zaten yapılmıştır.

Bir Bakışta T-ONE

T-ONE, merkezi bir data seti etrafında yüklenmiş eksiksiz bir dijital ortamdır. Kalite kontrol, çıktı yönetimi, süreç belgelendirme, KPI/sürekli iyileştirme ve süreç optimizasyonunu destekler. Yeni bir fonksiyon işlevi gerektiğinde -tıpkı 2022 ortalarında Enerji Yönetim Sistemi'nde olduğu gibi- yeni bir modül olarak eklenebilir. T-ONE, tam gereksinimlerinizi karşılayacak ve mevcut BT altyapınıza sorunsuz bir şekilde uyacak şekilde özelleştirilebilir. Bu özellikler, T-ONE'ı operasyonel mükemmelliğe giden yolculuğunuzu desteklemek için gerekli bir araç haline getirir.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.