Sun Tekstil’den Sürdürülebilirlik Hamlesi

Sürdürülebilirliği sağlamak için dijital dönüşüm uygulamalarına önem veren Sun Tekstil’in 2030 yılında üretiminin %90’ını sürdürülebilir ham maddelerden gerçekleştireceği hedefi açıklandı.

  18 Nisan 2023 08:20 Salı
Sun Tekstil’den Sürdürülebilirlik Hamlesi

Sun Tekstil Sürdürülebilirlik Buluşması’nı, sürdürülebilirlik hedefleri gündemiyle İzQ İnovasyon Merkezi’nde gerçekleştirdi. Buluşmaya yaklaşık 230 Sun Tekstil çalışanı katılırken, Sun Tekstil’in sürdürülebilir değişim için dijital dönüşüme verdiği önem ve teknolojinin gücünü etkili şekilde kullandığına vurgu yapıldı.

‘’Daha Az Doğal Kaynak Tüketiyoruz’’

Sun Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Melis Vekiloğlu, Sun Tekstil’in sürdürülebilirlik adımlarına ve stratejilerine değindi. Sun Tekstil’in tüm çalışmalarını sürdürülebilirliğe odaklanarak hayata geçirdiklerini vurgulayan Vekiloğlu, “Yılda 5 sürdürülebilir, 4 recycled ve 2 re-imagined kapsül koleksiyon hazırlıyoruz. 2021 yılı üretiminin %60’ını sürdürülebilir hammadde ile gerçekleştirdik. 2030 yılında üretimimizin %90’ını, 2040’a gelindiğinde ise %100’ünü sürdürülebilir hammadde ile gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Sürdürülebilirlik gereksinimlerini yerine getirmek için dijital dönüşüm uygulamalarına önem veriyoruz. Dijitalleşme uygulamalarımız sayesinde tasarım ve üretim süreçlerimizin verimliliğini artırıyoruz. Kullandığımız üç boyutlu tasarım yazılımları sayesinde, fiziksel numune dikimini %40 oranında azaltarak daha az doğal kaynak tüketiyoruz” dedi.

2021 yılı toplam üretimlerinin %20’sini, çevre dostu boyama yöntemi ile gerçekleştirdiklerinin de altını çizen Vekiloğlu, “Kojenerasyon sistemimiz sayesinde ısı üretmek için harcadığımız enerjiden tasarruf sağladık. Geliştirdiğimiz enerji verimliliği projeleri ile; 2021 yılında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan %30 teşvik aldık. 2020-2021 yıllarında tamamladığımız enerji verimliliği projeleri sonucundaki iyileştirmeler sayesinde toplam yaklaşık 2 bin 636 ton CO2 salınımını önledik. Daha az doğal kaynak tüketmek amacıyla kumaş yüzeyini detaylı görüntüleyen teknolojiler sayesinde dijital kumaş kütüphanemizi oluşturuyoruz. Dijitalleşme uygulamalarımız sayesinde tasarım sürecinden başlayarak üretimimizin tüm aşamalarında döngüsel ekonomiyi temel alan iş modellerini uyguluyoruz” şeklinde konuştu.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.