SPGPrints’den JAVELIN İçin Önemli Yatırım

SPGPrints, üretim faaliyetlerini genişleterek Avusturya’da JAVELIN® tekstil baskı makinesi üretimine başlamak üzere yatırım yaptı.

  25 Ekim 2016 09:00 Salı
SPGPrints’den JAVELIN İçin Önemli Yatırım

Tekstil, etiket ve sanayi tipi baskı pazarlarının önde gelen kuruluşlarından SPGPrints, son olarak piyasaya tanıttığı JAVELIN® Dijital Tekstil Baskı Makinesi’ne olan büyük talebi karşılayabilmek için Kufstein’da (Avusturya) hizmete giren tesisleriyle üretim kapasitesini genişletti.

SPGPrints Pazarlama ve Satış Müdürü Rieks Reyers; “Deneme üretimi, az miktarda üretim ve büyük hacimli siparişler açısından ekonomik, uygun bir çözüm olarak öne çıkan JAVELIN, dijital baskının avantajlarını genel tekstil piyasasına taşıyor. Yakın zamanda üretimimizi genişlettik. Kufstein tesisleri, makinenin üretim ve montaj işleri için ideal seçim oldu. Tesisin verimli, kaliteli seri makine üretimine son derece uygun olan donanımı hem kısa bir işlem süresi sunmamıza imkan veriyor, hem de sektörde devrim yaratacak nitelikteki bu teknolojinin daha hızlı biçimde benimsenmesine katkıda bulunuyor.” sözlerine yer verdi.

JAVELIN Baskıda Yüksek Çözünürlük Kalitesi Sunuyor

JAVELIN, yıllık tekstil üretim hacmi 2 milyon metreye kadar olan şirketler için tasarlandı. Baskı makinesi, dizi halinde yerleştirilmiş Fujifilm Dimatix Samba baskı kafalarıyla 1850 mm genişlikteki bir alanı tek geçişte tarayarak görüntüde netlik sağlayabiliyor. Çizgilerdeki ince detaylar, renk ve desenlerdeki yumuşak geçişler, leke biçiminde desenler ve geometrik şekiller, JAVELIN’in değişken damla büyüklüğü (2 pL – 10 pL) sağlama yeteneğiyle, 1200 dpi’lik bir çözünürlükle aslına uygun olarak basılabiliyor.

JAVELIN’in sunduğu ve tümüyle SPGPrints’e özgü olan Archer® baskı kafası teknolojisi, daha yüksek püskürtme mesafesinden yüksek kesinlikte baskı yapmaya olanak veriyor. Püskürtme nozullarının malzemeye 4 mm mesafede olması sayesinde JAVELIN, dijital transfer kağıdı dahil olmak üzere çok çeşitli malzemelere uyumlu çalışıyor ve baskı kafasında hasar olasılığı minimuma inmiş oluyor. Buna ek olarak, yalnızca altı renk kullanımına dayanan Archer® teknolojisi, dijital tekstil baskısındaki diğer bütün çözümlerden daha geniş bir renk skalası sağlıyor.

SPGPrints’in başarılı ürünü PIKE® tek taramalı baskı makinesinde Archer teknolojisi kullanılıyor. Sabit bir dizi halinde 43 Fujifilm Dimatix Samba baskı kafasıyla çalışan PIKE, yılda 13 milyon metreye kadar baskı kapasitesine sahip. Her iki makine de aynı olağanüstü kalite düzeyiyle üretim yapıyor.

JAVELIN baskı makinesinin satış ve servis koordinasyonu, SPGPrints’in Boxmeer’deki (Hollanda) merkezinden yürütülüyor. Demo merkezi ve dijital tekstil mürekkebi fabrikası da aynı yerde bulunuyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.