SGS, Değer Zincirinde Kaliteyi Koruyor

: Köklü bir geçmişe sahip olan test, gözetim, denetim ve belgelendirme kuruluşu SGS, Türkiye’de özellikle tekstil ve hazırgiyim üreticilerinin de tercih ettiği bir markaya dönüştü.

  20 Mart 2013 02:53 Çarşamba
SGS, Değer Zincirinde Kaliteyi Koruyor

Birçok sektörün ve sanayi kolunun talep ettiği gözetim, denetim, test ve belgelendirme faaliyetleri hizmetlerine yanıt veren İsviçre merkezli SGS, 143 yıllık köklü bir geçmişe sahip. Alanında lider kurumlardan biri olan firma, dünyanın 140 ülkesinde 1.350 farklı noktasında ofis ve laboratuvarlarıyla müşterilerine 70 binden fazla çalışanıyla ‘kalite’ noktasında hizmet sunuyor. Küresel bir yapıya sahip olan SGS, 1933 yılından bu yana Türkiye’de ‘Daha Kaliteli Türk Ürünleri!’ perspektifi doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor. Kalite kontrolü ve gözetim ve denetimi konusunda Türk sanayicilerle yakın bir ilişki içinde olan kuruluşun çalışmaları hakkında SGS Türkiye Tüketici Bölümü Gıda Dışı Birimi Satış Müdürü Özge Ergun’dan bilgi aldık. Ergun tekstil ve hazırgiyim sektörlerine dönük çözümlerini detaylı olarak anlattı.

 

SGS’nin dünyaca ünlü bir marka olduğunun altını çizen Özge Ergun; SGS Türkiye olarak bunun hem avantajını yaşadıklarını hem de sorumluluğunu taşıdıklarını vurguladı. Pazarın kendilerinden yüksek beklentilere sahip olduğunu ifade eden Ergun, bu nedenle Türkiye pazarında liderlik bayrağını titizlikle taşıdıklarını söyledi. Ergun, SGS Türkiye Tüketici Ürünleri Bölümü Gıda Dışı Birimi’nin tekstil başta olmak üzere, beyaz eşya, elektrik & elektronik, oyuncak, kırtasiye, otomotiv, gıda gibi tüketiciye hitap eden sektörleri kapsadığını dile getirdi. 8 yıl önce 400 metrekarelik alanda hizmete başladıklarını hatırlatan Ergun, günümüzde Gıda Dışı Birimi’nin 6.600 metrekarelik bir alanda hizmet sunduğunu aktardı. SGS Türkiye’nin tüm hizmet birimleri içinde Gıda Dışı Biriminin laboratuvar alanı, çalışan sayısı ve hizmet çeşitliliği ile en büyük birimlerden biri olduğunu vurguladı.

 

Farklı sektörlere, farklı pazar ve coğrafyalarda geçerli olan test, üretim gözetimi, üretim sistemlerinin denetimi ve çalışanların sosyal haklarını gözeten sosyal uygunluk denetimi hizmetleri sunduklarını kaydeden Ergun, ürün geliştirmeden imalata kadar firmalara hizmet vererek, değer zincirinin güçlü bir halkasını oluşturduklarını söyledi. Ergun; “Hizmet verdiğimiz markaların etkinliğini artıracak,  riskini azaltacak, tüm imalat ve tedarik aşamalarında firmaların karşısına çıkacak sözleşmeye bağlı ya da yasal gereksinimlere uygunluğunu sağlayacak hizmeti tek kaynaktan sunarak uluslararası ticareti hızlandırıyor, süreci kolaylaştırıyoruz” dedi. Sundukları analiz ve test hizmetleri ile insan ve çevre sağlığını, güvenliğini tehdit edebilecek, ticareti zorlaştırabilecek her koşulun tespit edildiğini ifade eden Ergun, bunu takiben raporlamanın yapılarak ‘güvenli ve sürdürülebilir bir yaşam için’ hizmet verdiklerini belirtti.

 

Sektör SGS’yi Tercih Ediyor

 

SGS’nin yer aldığı pazarın uzmanlığın ve uzman gücünün çok önemli olduğu bir pazar olduğunu belirten Özge Ergun; “Müşterilerimiz, herhangi bir laboratuvarda analiz yaptırmak yerine laboratuvarımızı titizlikle seçiyor. SGS’nin adını, akreditasyonunu ve global vizyonunu tercih ediyor. Ürettiğinin güvenli olduğunu ispat etmek isteyen, işini titizlikle yapan firmalar bizi tercih ediyor. Çünkü SGS raporu doğru bir araçtır” şeklinde konuştu.

 

Ergun, SGS Türkiye Tüketici Ürünleri Bölümü’nün tekstil ve hazırgiyim sektörüne;  ürünlerin güvenliğine yönelik azo boyar madde, fitalat, ağır metal analizi gibi birçok kimyasal testin yanı sıra aşınma, çekmezlik, yanmazlık ve renk haslığı gibi ürün güvenliği, dayanıklılığı ve stabilitesine yönelik fiziksel testleri gerçekleştirdiğini açıkladı.  Pek çok Türk markasına ithalat süreçlerinde satın aldıkları ürünün niteliksel ve niceliksel değerlendirmesini yapmak üzere gözetim hizmeti sunduklarını dile getiren Ergun, böylece hizmet verdikleri markaların ticari risklerini minimuma indirdiklerini vurguladı. Ergun; “Gözetim hizmeti ile ürünlerin alıcı ve satıcı arasında yapılan anlaşmalarda belirtilen teknik özelliklere uygunluğunu tespit ediyoruz. Aynı zamanda hazırgiyim ve tekstil sektöründe Türkiye’deki üreticilere, marka teknik denetimleri ve kurumsal sosyal uygunluk denetimleri gerçekleştiriyoruz” dedi.

 

Özge Ergun, tekstil ve hazırgiyim segmentindeki üreticilere sundukları hizmetlerin, sektör temsilcilerine sunduğu avantajları şöyle sıraladı; “SGS ile çalışmak ticari riskleri minimuma indirir, haksız şikâyetleri önler, ürünün profesyonel ekip ve yöntemlerle objektif bir şekilde kontrol edildiğinden emin olunmasını sağlar, ürünün üretim sürecinin yasal yönetmeliklere ve talebe uygunluğunu sağlar, marka değerini artırır, üretimde verimliliğin artmasını sağlar.”

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.