Loepfe, ITMA’da İlgiyle Karşılandı

Loepfe, ITMA Asya fuarında üstün teknolojileriyle yoğun ilgi gördü. Firmanın geliştirdiği YarnMaster 3in1 ve P2 Sensörü beklediği talebi yakaladı.

  20 Mart 2013 02:47 Çarşamba
Loepfe, ITMA’da İlgiyle Karşılandı

2011 yılında tüm zamanların rekor satış seviyesine ulaşan Loepfe, 50 yılı aşkın süredir iplik üretim sürecinde kaliteyi arttıran teknolojilere imza atmayı sürdürüyor. 1991 yılında ilk defa renkli ölçüm sensörlerini pazara sunan firma, bu alanda halen lider konumda bulunuyor. Ayrıca bobin makinaları için optik esaslı çalışan elektronik iplik temizleyicileri üreten Loepfe, küresel pazara getirdiği yenilikler ile her dönem adından söz ettiriyor. Firmanın ITMA Asya fuarında öne çıkan teknolojileri arasında ise YarnMaster 3 in 1, yabancı madde sensörü, Polipropilene Karşı P2 Sensörü yer aldı.

Zenit, Yarn Master® 3N1 ve P-Sensörü

YarnMaster Zenit pazarda uygulanabilir iplik için en bütünleşmiş kontrol sistemi olarak tanımlanıyor. Teknoloji, üreticilere bütün süreci monitörden görüntüleyerek kontrol etme imkanı sunuyor. Makine aynı zamanda Yarn Master® 3N1’in rotor eğirmede dijital online kalite kontrolü sağlıyor. 20 sene süren tecrübe ile geliştirilen makine, polipropilen alanına getirilen yeni bir teknoloji olarak tanımlanıyor. Özel sensörü nedeniyle Open-end müşterileri tarafından olumlu karşılanan ürün, konvansiyonel net fonksiyonları, yabancı madde tespit için F-sensörü, sentetik yapancı maddeler için P-sensörü ile online algılama özelliğine de sahip bulunuyor. Böylece; muare etkinin (Moiré effects), iplik numarası hataları, elyaf şerit hataları, kalın ve ince yerlerin tespiti, kusurların görülmesi ve tüylülüğün kontrol edilmesi sağlanıyor. İplik alanındaki üreticilerin ihtiyacını karşılayan yapısı ile de en çok tercih edilen makineler arasında yer alıyor.

Polipropilene Karşı P2 Sensörü Verimlilik Sağlıyor

P2 sensörü piyasadaki muadillerinden farklı teknolojik yapısı ile tanıtılıyor. İşletmelerin hayali kesme diye tabir ettiği kesmeleri ortadan kaldırıyor. Polipropilen konusunda 20 yıllık bir geçmişi olan Loepfe, özel ipliklerde verimlilik oranını da yüzde 90’lara çıkarmış durumda. Firma ürettiği teknolojilerle, Türkiye, Pakistan, Hindistan ve Mısır gibi pamuğun öne çıktığı ve pamukta kirlenmeyle mücadele edilen pazarlardaki müşterilere büyük avantajlar sunuyor. Zenit elektronik iplik temizleyicisi sistemi kullanıcıya ipliğin gerçek yapısını sayısal olarak gösterdiği için pazarda büyük bir talep görüyor. Bunun yanı sıra yeni nesil P2 sensörü de üreticilere önemli avantajlar sunuyor. P2 sensörü, özellikle, son yıllarda iplik firmalarında büyük bir sıkıntıya neden olan polipropilen (PP) sorununu ortadan kaldırıyor. Bununla, tanımlanamayan kesmeler iyice azalıyor, temizleme performansı ciddi oranda artıyor.

2011 Satışlarda Rekor Kırıldı

2011 yılı Loepfe Brothers Ltd  için en iyi senelerden birisi oldu. Geçtiğimiz yıl 250 bin adet temizleme makinası üreten firma, Bu üretim miktarıyla önemli bir rekor kırdı. Üretimlerinin yüzde 75-80’lik kısmı Çin ve Hindistan’a satan Loepfe’nin en önemli pazarlarından birisi de Türkiye. Makine satışlarında her zaman ilk beş içinde yer alan Türkiye firma içinde ayrı bir önem taşıyor. Nisan ayında yapılan ITM fuarına da katılan Loepfe yetkilileri, özellikle pazar payını sürekli geliştiren Türkiye’ye ayrı bir önem verdiklerini belirtmişti.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.