Lenzing FR® ile Tam Koruma

Dünyanın önde gelen selülozik elyaf üreticilerinden Lenzing A.G, tüm katmanlarda koruma sağlayan yeni geliştirdiği Lenzing FR® ile tam konfor sağlıyor

  07 Ocak 2016 08:15 Perşembe
Lenzing FR® ile Tam Koruma

Dünyanın önde gelen selülozik elyaf üreticilerinden Lenzing A.G, tüm katmanlarda koruma sağlayan yeni geliştirdiği Lenzing FR® ile tam konfor sağlıyor. Lenzing FR®, selülöz bazında oluşturulan koruyucu elyaf sayesinde ısıl stresten korunmayı sağlarken, kumaşın farklı katmanlanması sayesinde her türlü ihtiyaca özel olarak üretilebiliyor.

Güvenilirliği Testlerle Kanıtlandı

Özel sentetikler ile geliştirilebilen Lenzing FR®, sahip olduğu doğallık nedeni ile maksimum nem emme ve nefes alma özelliklerini bünyesinde barındırıyor. Ayrıca yapılan, yaygın olarak kullanılan koruyucu giysiler ile kıyaslandığında, Lenzing FR® ile koruyucu giysiler, ikinci ve üçüncü derece yanıkların yüzde 30’a kadar azaltıldığını gösteriyor. Lenzing FR® kullanılan kumaşların çatlaması minimuma indiği de testlerde çıkan sonuçlar arasında yer alıyor.

Uygulanan psikolojik testlerde ise Lenzing FR®, elyaf çalışmalarının katmanlarda en etkili şekilde olduğunu gösteriyor. Testi yapan kişi, hem alev geciktirici hem de soğurucu malzemeleri giydiği zaman en iyi değerleri elde edilmektedir. Lenzing FR®’nin nefes alma özellikleri, daha düşük ısı sıcaklığına yol açar ve sonuç olarak itfaiyeci daha yüksek performans profiline sahip olduğu da testlerde kanıtlanan başka bir özellik.

Kayın ağacından üretilen Lenzing FR®, yangın sırasında damlama ve erime yapmama özelliği ile dikkat çekiyor. Ateşe ve ısıya karşı dirençli olan elyaf, yangın esnasında çok düşük oranlarda zehirli duman salgılıyor. Lenzing FR®, gemi, tren, otobüs, metro, uçak gibi çeşitli ulaşım araçlarının yanı sıra güvenlik ve konfor gerektiren sinema, tiyatro ve benzeri kamusal alanlarda da kullanılabiliyor. Ürün özellikle ciddi ve katı güvenlik kurallarının söz konusu olduğu toplu taşıma araçlarında kullanılan malzemelerin güvenlik kurallarına uygun üretilmesi anlamında da önem teşkil ediyor. Lenzing FR®, üretildiği gibi ateşe dirençli ve alev geciktirici özelliği ile ulaşım sektörlerinde de ön plana çıkıyor.

Optimum Nem Düzenleme

Çeşitli renklerde üretilebilen Lenzing FR®, optimum nem düzenleme özelliği ile sıcak iklimlerde bile kullanılabiliyor. Ayrıca cilt dostu koruyucu elyaf olarak bilinen Lenzing FR®, Isı kaynaklarına karşı optimum koruma olarak sayısız çalışma alanlarında kullanılmaktadır. Kalıcı alev geciktirici ile birlikte kombine edilen benzersiz ısı yalıtım özellikleri, Lenzing FR®’yi “Isı Koruyucu Elyaf” özelliğini kazanmasını sağlıyor.

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.