Itemalab Döngüsü

Tekstil makineleri inovasyonunun mükemmelliği artık tüm endüstriyel sektörler için ulaşılabilir.

  17 Haziran 2021 09:19 Perşembe
Itemalab Döngüsü

Gelişmiş dokuma çözümlerinin lider sağlayıcısı Colzate - Itema, Bergamo'daki Kilometro Rosso inovasyon bölgesinde 2014 yılında açılan inovasyon kuluçka makinesi Itemalab®'ın yeni işlevini duyurdu.

Tekstil endüstrisi için “geleceğin dokuma tezgahı” platformu ve çığır açan çözümler tasarlama hedefiyle doğan Itemalab®, artık bağımsız bir şirket haline geldi ve müşterilerine ve ortaklarına sistem mühendisliği ve iş süreçlerinin yeniden mühendislik becerilerini sağlayarak faaliyet alanını genişletti.

Itemalab®'ın Tekstil bölümü, 70 mühendis ve uzman profesyonelden oluşan bir ekiple, Itema Group'un ve tekstil endüstrisinin inovasyon ihtiyaçlarına cevap vermeye devam edecek. Bunun yerine, yeni Endüstriyel bölüm, endüstriyel ürünleri ve süreçleri dijitalleştirmek ve yeniden dizaynı için gelişmiş çözümleri incelemek için ideal partner arayışında olan tüm endüstriyel şirketler için referans noktası olacak.

“Tekstil makineleri sektörü, bu endüstride kullanım koşulları, uygulamalar ve üretkenlik açısından çok yaygın zorluklarla karşılaşan yüksek hassasiyetli mekanik, elektronik ve mekatronik teknolojilerin bir araya gelmesi nedeniyle endüstriyel senaryodaki en kompleks sektörlerden biridir. Multidisiplinerlik, Itemalab®'ın güçlü noktalarından biridir: Tekstil makineleri dünyasında kazanılan know-how'ı diğer sektörlere aktararak bağlı ve kesişen çözümler ve yenilik, sürdürülebilirlik, dijitalleşme ve sistem mühendisliği açısından önemli bir katma değer sunmayı mümkün kılar. "dedi, Itemalab® Genel Müdürü Lorenzo Minelli.

Itema Group CEO'su Ugo Ghilardi, "Giderek kompleks hale gelen ve rekabetçi pazarlarda avantaj elde  edebilmek için inovasyon şarttır. Itemalab®'ın güçlenmesi ve gelişmesiyle, en çeşitli uygulama alanlarında sonsuz inovasyon fırsatlarının koşullarını belirliyoruz", diye ekledi Itema Group CEO'su ve şunları paylaştı, “Son yıllarda çeşitli şirketlerle ekip oluşturduk ve malzeme ve mekatronik ilkeler alanında yeni ufuklar ve perspektifler keşfettik. Itemalab®'ın Itema Group'un gelişimi için çok önemli bir rol oynayacağına ve birçok şirketin dönüşüm ve inovasyon yollarında kilit bir ortak olacağına eminim ”.

Itemalab®'ın evrimi, Yönetim Kurulu adına Angelo Radici'nin vurguladığı gibi Itema Group'un geleneksel inovasyon güdüsünü doğruluyor, “Yönetim kurulu Itema'nın stratejik hareketini destekliyor ve biz de aynı vizyonu paylaşıyoruz. Bir girişimci olarak, bugün gelecek yenilikleri yakalama rotasında, sektörünüzde büyümenin ve diğer birçok alanda olası fırsatları yakalamanın temel unsurlarının işbirliği ve beceri sinerjisi olduğu ekip çalışması olduğuna inanıyorum. RadiciGroup olarak birkaç ay önce Radici InNova'nın lansmanını yaptık, Grubun iş alanlarındaki araştırma ve inovasyon faaliyetlerini karşılaştırarak ve firmalara açılarak birleştirmeyi amaçlayan bir konsorsiyum şirketi, üniversiteler ve harici kamu ve özel araştırma merkezleri ayrıca Itemalab® da bu yönde ilerliyor, karmaşık projelerle uğraşmak ve tek başına hayal etmesi bile zor olan kesişen girişimleri ele almak amacıyla.’’

Itema Grubu

Itema, sınıfının en iyisi dokuma makineleri, yedek parçalar ve entegre hizmetler dahil olmak üzere gelişmiş dokuma çözümlerinin önde gelen küresel sağlayıcısıdır. Şirket, geniş bir ürün portföyü ve dokuma makinelerinin sürekli yeniliğine ve teknolojik ilerlemesine bağlılıkla en iyi üç atkı atma teknolojisini sunan dünyadaki tek üreticidir: rapier, hava jeti ve mermi. Itema kompozit malzemelerde bitmiş ürünlerin üretiminde lider bir şirket olan Lamilflex'te ve tekstil endüstrisi için aksesuar tedarikinde faaliyet gösteren Schoch'ta çoğunluk hissesine sahiptir. Itema'nın% 60'ı Gianni Radici'nin mirasçılarına (Angelo, Maurizio, Paolo, Maria Grazia ve Bruna Radici kardeşler) aittir. Kalan kısım, Arizzi ve Torri aileleri tarafından kontrol edilmektedir.

Itemalab

Itema Group'un gelişmiş bir inovasyon kuluçka merkezi yaratma ve avangart dokuma çözümlerinin geliştirilmesine bir uzman havuzu tahsis etme arzusundan doğan Itemalab®, Mayıs 2014'te Bergamo'daki Kilometro Rosso İnovasyon Bölgesi'nde açıldı ve tam olarak tesis olarak seçildi endüstriyel, bilişim ve akademik alanlardaki mükemmellik gerçekleri arasında fikir ve projelerin değişim ve kirlenme yeri olma görevi nedeniyle. Son birkaç yılda Itemalab®, tüm dünyadaki dokumacılar için önemli katma değer sağlamanın yanı sıra, tüm sektör için yeni performans ölçütleri oluşturan önemli yenilikler geliştirdi. 2021'den itibaren Itemalab®, Tekstil ve Endüstriyel ikili bölümleri sayesinde sınırlarını yeniden tanımlıyor, perspektiflerini genişletiyor ve faaliyet alanını genişletiyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.