Shelton Vision ile Tasarımların Ötesini Görebilmek

BTMA üyesi Shelton Vision tarafından, yüksek hızlı üretim sırasında desenli kumaşlardaki en küçük kusurların hatasız tespiti için çığır açan ve benzersiz yeni bir Kumaş Kontrol Tekniği geliştirilmiştir.

  21 Ekim 2022 08:37 Cuma
Shelton Vision ile Tasarımların Ötesini Görebilmek

Patent başvurusu sürecindeki sistem, şirketin WebSpector platformuna entegre edilmiştir. Halihazırda pazardaki en etkili düz kumaş denetleme sistemidir ve sofistike kumaş nakliye yeteneklerine sahip, amaca yönelik inşa edilen tam ölçekli bir şirket içi gösterim sistemi üzerinde fabrika denemeleriyle doğrulanmıştır.

Sonuç olarak, Kolombiya'da kamuflaj da dahil olmak üzere hem düz hem de desenli kumaş üreticisi tarafından bir ilk sistem şimdiden sipariş edildi.

Bu, Loughborough Üniversitesi'ndeki makine izleme ve robotik departmanı tarafından yedeklenen, şirketteki makine izleme ve bilgisayar bilimcileri tarafından kompleks desen deformasyonlarının çözümüne yönelik tekniklerin geliştirildiği 21 ay süren bir inovatif BK projesinin başarılı bir şekilde sonuçlanmasını takip ediyor.

Kısıtlamalar

Kusur tespiti için geleneksel yöntemler, %65'in altında kusur denetim oranlarıyla etkisiz olan insan denetimine bağlı kalırken, Shelton WebSpector makine izleme sistemi, %97'nin üzerine çıkan otomatik kusur denetim tespiti için sofistike bir platform sunar, ancak şimdiye kadar düz tekstillerle sınırlandırılmıştır.

Shelton Vision Genel Müdürü ve CEO'su Mark Shelton, "Yeni sistemimizin temel olarak yaptığı şey, aslında 'iyi' tasarımı tespit yazılımına karşı görünmez kılmaktır" dedi ve ekledi, "Düz tekstiller için pazar lideri izleme sistemimize dayanarak, sistemin desendeki kusurları ve altı çizilen kusurları tespiti için kompleks desen deformasyonlarının çözümü için şablon eşleştirme teknikleri geliştirdik."

Desen eşleştirme ve çevrim içi ağ yaklaşımları, desenli tekstiller için daha önce denenmiş olsa da, tekstiller gibi deforme olabilen substratlar üzerinde desen eşleştirme ile ilgili aşırı kompleksite ve her bir desen tipi için bir çevrim içi ağ eğitimi için gereken zaman nedeniyle pratik bir çözüm sağlayamadılar.

Zorluklar

Mark, "Zorluk, kumaşların katı olmaması, katlanabilmesi veya esnetilebilmesi ve ayrıca yerel aşınmaya maruz kalmasıdır" dedi ve ekledi, "Sonuç olarak, geliştirdiğimiz teknik olmadan yapılan denetleme binlerce yanlış pozitife yol açacaktır. Sofistike desen denetleme yazılım tekniklerimiz, keskin bir görüntü sağlayarak dakikada yüz metreye varan hızlarda çalışan kumaşlardaki kusurların tespitini sağlar.”

Tam sistem şunlardan oluşur:
-Yüksek hızda optimum görüntü yakalama için bir kamera ve aydınlatma sistemi ve ilgili görüntü işleme donanımı.
-Yeni tekstil ürünleri için sistem konfigürasyonunu otomatikleştirmek için istatistiksel analiz kullanan kendi kendine eğitim yazılımı.
-Tüm tekstil kusur tiplerinin tespiti için gelişmiş bir kusur tespit algoritmaları paketi.
-Gerçek zamanlı olarak kusur adlandırmayı öğrenen ve otomatikleştiren, ayrıca müşteri karar kurallarına dayalı gerçek zamanlı bir kusur derecelendirme yeteneği olan, yapay zekâ güdümlü bir kusur sınıflandırma sistemi.
-Sonraki inceleme ve kalite kontrolü için tam sarılı harita görselleri kaydetme ve alma sistemi.

Eksiksiz kusur verileriyle tekstil sarım haritalarının oluşturulması, optimize edilmiş bir tekstil kesim planına, iyileştirilmiş alt akışlı süreçlere ve kalite güvencesine olanak tanır.

İngiliz Tekstil Makineleri Birliği CEO'su Jason Kent, “Kusur tespiti, büyük bir endüstri sorununu temsil ediyor” dedi ve ekledi, “Tekstillerin kusur tolerans limitleri dâhilinde sağlanamaması, tüm partinin geri çağrılmasına yol açarak maliyetli müşteri taleplerine ve aşağı akışlı üretim gecikmelerine neden olabilir. Zayıf kusur yönetimi de endüstriyel atıkların önemli bir kaynağıdır. Tezgâhta, örgü makinesinde, süreçte ve son bitmiş kumaş denetimi göz önüne alındığında, desenli tekstil izleme sistemleri için potansiyel adreslenebilir pazarın 5 milyar sterlini fazlasıyla aştığı tahmin ediliyor. Piyasadaki başka hiçbir izleme sistemi, desenli tekstiller için bu özellikleri sunmuyor, dolayısıyla bu, BK inovasyonunun en iyi haliyle harika bir örneği.”

1940 yılında kurulan İngiliz Tekstil Makineleri Birliği, İngiliz tekstil makine üreticilerini ve ürünlerini dünyaya aktif olarak tanıtmaktadır. Kâr amacı gütmeyen kuruluş, üyeleri ile tekstil imalat sektöründe giderek çeşitlenen endüstrileri arasında bir köprü görevi görür.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.