‘Görünmezlik’ artık mümkün

Kanada merkezli bir askeri teknoloji şirketi , bir kişiyi, aracı, gemiyi ve hatta tüm binayı gizleyebilen özel bir ürün geliştirdi.

  23 Aralık 2019 09:13 Pazartesi
‘Görünmezlik’ artık mümkün

Bilimkurgu romanlarına ve filmlerine konu olan görünmezlik gizemi, teknoloji alanındaki gelişmeler sonunda artık çözülür hale geldi. Kanadalı askeri kamuflaj üniforma üreticisi HyperStealth Biotechnology Corporation’dan araştırmacılar, bir kişiyi, aracı, gemiyi ve hatta tüm binayı gizleyebilen özel bir ürün geliştirdi. Şirket, Quantum Sheath (Kuantum Görünmezlik)  adını verdiği malzemenin patentini aldı. Askeri amaçla üretilen bu ürün, belki de önümüzdeki yıllarda gündelik hayatımızın da bir parçası olabilir.

Güç Kaynağına İhtiyaç Yok

Şirketin, ekim ayı başlarında yapmış olduğu patent başvurusunda ortaya çıkan malzeme, bir güç kaynağına ihtiyaç duymadan nesnenin etrafındaki ışığı bükerek, hedefe görünmezlik sağlıyor. Quantum Sheath’ın özelliklerini sergileyen şirket, 100 dakikalık bir videoyla bir tank ve uçak maketinin görünmezlik peleriniyle gizlenebildiğini gösterdi.

Kızılötesi Işınları Da Aşıyor

Malzemenin çok ince ve hafif olduğunu belirten Hyperstealth CEO’su Guy Cramer, ‘Quantum Sheath’  ile çevrelenen bir insanın, aracın veya binanın, ultraviyole (UV), kızılötesi ve kısa dalga kızılötesi sistemlerinde dahi görünmediğine dikkat çekti. “Quantum Stealth, herhangi bir ortamda, herhangi bir mevsimde, günün veya gecenin herhangi bir saatinde, başka hiçbir kamuflajın sağlayamayacağı bir gizlilik vaat ediyor” diyen Hyperstealth CEO’su, son dokuz yıldır bu teknoloji üzerinde çalıştıklarını ifade etti. Nesneleri gizlemeyi sağlayan ürünün üretim tarihi ve fiyatı konusunda ise herhangi bir açıklama yapılmadı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.