Fadis, Sincro Sprint Sarma Makinesi’ni Tanıttı

Hassas sarım makineleri üretiminde öncü kuruluşlardan olan Fadis, ITMA Milano’da Sincro Sprint’i tanıttı

  07 Ocak 2016 10:00 Perşembe
Fadis, Sincro Sprint Sarma Makinesi’ni Tanıttı

Hassas sarım makineleri üretiminde öncü kuruluşlardan olan Fadis, 1960 yılında, pamuk, yün, ipek, yapay elyaf, sentetik elyaf, karışık elyaf, karışık iplik, fantezi iplik gibi her türlü ipliği işlemede kullanılacak bobin sarma, yumuşak sarım, aktarma, çileden bobine aktarma, çile, makaraya sarma ve karıştırma makineleri gibi tekstil sektörüne yönelik ürünler üretiyor. Dünyanın en büyük tekstil etkinliği olarak gösterilen ITMA Milano’da yenilikçi Sincro Sprint makinesini tanıtan Fadis, ziyaretçilerin büyük ilgisi ile karşılaştı.

Sincro Sprint’te bulunan elektronik iplik kılavuzu, hassas geçiş noktası ve motorlu bobine sahip bağımsız sarım iğleriyle donatılmış, yeni, kompakt ve verimli, çift taraflı bir makaraya sarma makine konsepti olarak öne çıkıyor. Hatta takılı bir gerilim kontrol cihazına sahip olan makine, dakikada 1.1750 metreye kadar çıkabilen yüksek sarım hızlarına ulaşabiliyor. Mekanik hız dakikada 2.250 metre olan Sincro Sprint ayrıca, flanşlı bobinler üzerine iplik sarma için gerekli tüm parametrelerde çeşitlilik, opsiyon ve modifikasyon gibi birçok avantaj da sunuyor.

Sincro Sprint’e takılan hassas geçiş noktalarıyla birlikte elektronik iplik kılavuz teknolojisi mikrometrik toleransla ve tekdüze bir iplik serimini garanti ediyor. Bu sayede sonraki kaplama işlemleri sırasında optimum çözme işlemine ulaşabilen Sincro Sprint daha sonraki kaplama ve büküm işlemleri sırasında optimum çözme işlemi elde edebiliyor. Bununla beraber bobinin iç ve dış katmanları arasında aynı yoğunluğu korumak ve böylece alttaki kıvrımların buruşmasını önlemek Sincro Sprint, tamamen elektronik bir hat içi gerilim kontrol sistemi olan “Tens ControlTM” teknolojisi kullanılıyor.

Sürekli düzenleme sistemi sayesinde, belirlenen parametreler dahilinde gerilimi geri getirmede olduğu gibi en ufak varyasyonda dahi müdahale etme olanağı sağlayan Sincro Sprint, bobinlerde tekdüze bir gerilimi garanti eder ve böyle hem iç ve dış katmanlar hem de bir bobin ile diğeri arasında aynı yoğunluğun olmasını sağlıyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.