Dozajlama Onun İşi: ODESİ

İstanbul İkitelli’de 1988 yılında kurulan özellikle tekstil, seramik ve kozmetik sektörüne otomasyon sistemleri ve özel çözümler üreten ODESİ Ltd, sektörün lider firmalarından birisi olarak öne çıkıyor.

  19 Mart 2013 05:45 Salı
Dozajlama Onun İşi: ODESİ

Tekstil, kozmetik ve seramik sektöründe otomasyon sistemleri üreten ODESİ firması; Sıvı Kimyasal Dozajlama, Katı Kimyasal Çözme ve Dozajlama, Ham Tuz Rafinasyon, Toz Boya Çözme ve Dozajlama gibi alanlarda hizmet veriyor. Her dönem üretim kapasitesini ve kalitesini arttırmaya yönelik çalışmalar yapan firma özel çözümlerini, teknoloji ile birleştirerek müşterilerine sunmaya devam ediyor. Alanında pazar lideri konumunda bulunan ODESİ, ilgili alanlarda üretim yapan fabrikalara verimlilik artışı sağlayacak, maliyetlerini düşürecek sistemler geliştiriyor.

20 yılı aşan bir süredir sektörde yer alan firma, tecrübesi ile en son teknolojileri birleştiriyor. İmal edilen bütün otomasyon sistemleri ve makineler, müşterilerin ihtiyaçlarını tam olarak karşılayacak şekilde tasarlanıyor. Ürettiği sistemlerin satış sonrasında da takibini devam ettiren firma, teknik servis desteği ile de müşteri memnuniyetini ön planda tutuyor. Üretim faaliyetleri çok geniş bir yelpazede olan ODESİ’nin ürünlerinden bazıları ise şu şekilde sıralanıyor;

Sıvı Kimyasal Dozajlama sistemleri; kimyasal dozajlama sistemleri, bir boyama prosesi süresince istenilen kimyasalları, operatör inisiyatifi olmadan doğru miktarda ölçerek doğru noktaya göndermek için tasarlanmış makineler olarak biliniyor. Operatör inisiyatifinden kaynaklanacak hataları tamamen ortadan kaldırma ve proseslerde standardizasyonu sağlama amaçlı sistemler olarak tanımlanan uygulamanın kullanım alanlarında ise; tekstil, kozmetik, deri ve seramik yer alıyor.

Ham Tuz Rafinasyon Sistemleri; Ucuz fakat yüksek sertlikteki ham tuzu, işletmede kullanılabilecek kalitede saf tuz haline getiren sistem olarak tanımlanan sistem işletmenin tuz tüketim miktarında değişiklik yaratmıyor ancak düşük maliyetli tuz kullanımı sayesinde genel tuz giderlerini ciddi oranda azaltıyor. Kullanım alanlarında ise, tekstil ve deri yer alıyor.

Toz Kimyasal Tartım Sistemleri; İşletmelerde sıkça karşılaşılan toz boya tartım hatalarından kaynaklanan sorunların en uygun maliyetle kökten çözülmesini sağlamak için geliştirilen ODS WEIGH sistemi, toz boyanın bilgisayar ve barkod kontrollü olarak tartılmasını sağlıyor. Operatör, boyayı seçmek veya doğru miktarı yakalamakla uğraşmadan, miktarda veya tartılacak boyada hata yapılır ise operatörü uyarıyor ve işleme devam etmesine izin vermiyor. Kullanım alanları ise, tekstil, kozmetik,  deri ve seramik sanayi olarak biliniyor. ODESİ’nin firmalara sağladığı diğer sistemler arasında ise, Katı Kimyasal Çözme ve Dozajlama Sistemleri, Toz Boya Çözme ve Dozajlama Sistemleri, Sıvı Boya Dozajlama Sistemleri, DS Fıll Barkod Kontrolü Otomatik Dolum Sistemi yer alıyor.

Makineleri Birleştiren Dozajlama Sistemi
AR-GE çalışmalarına da önem veren firma, yeni makineler üzerine yaptığı çalışmalarına devam ediyor. ODS CHEM adıyla piyasaya sürülen sistem, hem büyük makinelere hem de numune makinelere dozajlama imkanı sağlıyor. İlk olarak Bursa’da bir firmaya kurulan ve 10 gr dozajlama imkanı sağlayan sistem, 48 kimyasal ve 16 makine ile birlikte uyum içinde çalışıyor. Ayrıca ODS CHEM-S, aradan geçen 1 yılsonunda mevcut kimyasal dağıtım sistemi ile kombine edilerek hem büyük makinalara hem de numune makinalara hizmet verecek hale getirildi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.