BUTEKOM, 32 test metodunda akredite oldu

BUTEKOM, 32 test metodunda "ISO 17025 Laboratuvar Akreditasyonu” aldı. Artık Tekstil firmaları yurt dışında yaptırdıkları testleri daha ucuza yapacak.

  24 Aralık 2019 10:48 Salı
BUTEKOM, 32 test metodunda akredite oldu

Türk tekstil sektörünün önemli illerinden olan Bursa’da, sanayileşmenin yanı sıra sektöre katma değer katan proje çalışmaları da hayata geçiriliyor. Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar-Ge Merkezi (BUTEKOM), Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından gerçekleştirilen kapsam genişletme denetimlerini başarıyla tamamlayarak 32 test metodunda "ISO 17025 Laboratuvar Akreditasyonu"na sahip oldu.  "TS EN ISO/IEC 17025:2017" standardına göre 32 test metodunda akredite olan BUTEKOM, uluslararası düzeyde tanınırlık ve kabul edilebilirlik için gerekli olan akreditasyon belgesini aldı.

Hem ucuz hem de güvenli

Türkiye'deki firmaların yurt dışında yaptırdığı birçok testin Bursa'da uygulanmasının önünü açan BUTEKOM, firmaların hem çok daha ucuza hem de güvenli şekilde testlerinin yapılmasını sağlayacak. Konu hakkında açıklama yapan BTSO ve BUTEKOM Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, "BUTEKOM test analiz ve muayene hizmetleri başta olmak üzere proje hizmetleri, numune üretimi, teknik raporlar, teknik danışmanlık, eğitim, organizasyon hizmetleri gibi birçok alanda firmaların çözüm ortağı konumunda. Bugüne kadar 250'den fazla kurum ve firma BUTEKOM'dan hizmet aldı. Sadece Bursa'da değil Türkiye genelinde tekstil, hazır giyim, plastik ve kauçuk gibi sektörlerde iş yapan bütün firmaların BUTEKOM ile irtibata geçerek merkezin imkanlarından faydalanmasını bekliyoruz" dedi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.