Asteks 2019 Yılında Pazarını Büyüttü

2019 yılının zorlu koşullarına rağmen satış rakamlarını artıran Asteks, bu büyümenin yanı sıra AR-GE çalışmalarına devam etti, pazara yeni ürünler sundu.

  15 Ocak 2020 09:30 Çarşamba
Asteks 2019 Yılında Pazarını Büyüttü

Apron, manşon ve rektefiye makineleri ile iplik üreticilerinin en önemli teknoloji partnerlerinden olan Asteks, oldukça zorlu koşullar ortaya koyan 2019 yılında büyüme planını sürdürdü. Bu dönemde AR-GE yatırımlarını ve çalışmalarını devam ettiren Asteks, pazara yeni ürünler sunmanın yanı sıra, uzman kadrosunu da genişletti. 2019 yılında hem yurtdışı hem de yurtiçi pazarda satış rakamlarını arttırmayı başaran Asteks, 2020 için güçlü bir pazar vizyonuna sahip.

Küresel ekonomide yaşanan belirsizlik ve finansal gerginlik bütün pazarlarda hissedildi. 2019 yılında ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşının yanı sıra İngiltere ve Avrupa Birliği arasındaki Brexit süreci küresel pazarları derinden etkiledi. Türkiye bu iki etkinin yanı sıra bölgesel siyasi ve sosyo-ekonomik sorunlarla da uğraştı. Bütün bunlar 2019’u zor bir yıla dönüştürdü. Tekstil endüstrisine rektefiye ürünleri sunan Asteks, bu zorlu koşullara rağmen başarılı sonuçlar elde etmeyi başardı.

“Yatırımcılar Temkinli Hareket Etti”

Asteks Pazarlama ve Satış Müdürü Sabri İlknur, 2019 yılı boyunca pazarda ciddi bir daralma ve yavaşlama gördüklerini anlattı. “Bu daralma nedeniyle yatırımcıların ihtiyaçlarını ötelediklerine tanık olduk” diyen İlknur, “Bu ihtiyaçlar, ancak, kaçınılmaz hale geldiğinde siparişlerin realize edildiğini gözlemledik. Yatırımcılar önlerini görmeden, pazarda bir canlanma işareti almadan yatırım konusunda temkinli hareket etti. Bütün zorluklara rağmen satış adetlerimizi arttırmayı başardık. Müşterilerimize rekabetçi ürünler sunmak ve nüfuz alanımızı genişletmek için satışlarımızı arttırmaya öncelik verdik.” İfadelerini kullandı.

İlknur, 2019 yılında özellikle apron ve manşon satışlarında kayda değer artış elde edildiğini vurguladı. Pazarda en çok NT-86/S apronunun kabul gördüğünü belirten İlknur; “Türkiye’deki bütün iğlerin %70’inde bu apron kullanılıyor. Özellikle alt apron olarak sunduğumuz CTA Karbon takviyeli apronu da bir başka ilgi gören ürün oldu. Optima ve GESA tipi apronlara da yoğun talep aldık” diye konuştu.

2020 Yılı İçin Olumlu Beklentiler Hakim

Sabri İlknur, ekonomik verilere dayanarak 2020 yılında daha olumlu beklentileri olduğunu söyledi. “İhtiyaçlar yok olmaz, sadece ötelenir” diyen İlknur, 2020 yılının, ertelenen yatırımların realize edileceği dönem olacağını ifade etti. İlknur “Ana ürün gamımız apron ve manşon ile rektefiye makinelerimizde, gerek yurtiçinde gerekse ihraç pazarlarında daha yüksek satışlar gerçekleştireceğimize inanıyoruz. AR-GE kapsamında yeni ürünlerimiz var. 2020 büyümeden en yüksek faydayı sağlayacağımız yıl olacaktır” dedi.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.