Ahlstrom-Munksjö’den üstün korumalı tıbbi kumaş

Finlandiyalı nonwoven kumaş üreticisi Ahlstrom-Munksjö, cerrahi lazerlere, kimyasallara ve güçlü kemoterapi ilaçlarına karşı koruma sağlayan kumaş üretti.

  03 Ocak 2020 15:05 Cuma
Ahlstrom-Munksjö’den üstün korumalı tıbbi kumaş

Nonwoven  kumaşlar, elektroteknik kağıt, tıbbi elyaf malzemeleri gibi elyaf bazlı ürünler üreten Finlandiyalı Ahlstrom-Munksjö, cerrahi lazerlere, kimyasallara ve güçlü kemoterapi ilaçlarına karşı koruma sağlayan tıbbi kumaşı TrustShield'in piyasaya sürdü.

Ahlstrom-Munksjö, TrustShield ürünleri büyüyen pazar trendleri için özel olarak tasardı. Şirketin Medikal Başkan Yardımcısı Lionel Bonte, “Lazerleri cerrahi işlemlerde kullanmanın birçok yararı olsa da, riskleri de var. Lazer yanıcı nesnelerle temas ederse ameliyathane yangınları oluşabilir. Lazerler yalnızca yangına neden olmakla kalmaz, aynı zamanda ciltle teması halinde termal yanıklara neden olabilir. Piyasadaki çoğu cerrahi önlük ve perdeler, cildin lazer ışınlarına maruz kalmasına karşı bir miktar koruma sağlıyor, ancak çoğu yanıcı olma eğilimindedir, bu yüzden TrustShield Laser'I geliştirdik. TrustShield Laser, cerrahi önlüklerin veya perdelerin yapımında kullanılabilecek, lazer dirençli bir tıbbi kumaş olarak özel olarak tasarlanmıştır. Virüslere, bakterilere ve sıvılara karşı korumalı ve lazer dirençli bir cerrahi örtü ve elbiseye sahip olmak, hastaları ve sağlık çalışanlarını güvende tutmak için şarttır ”dedi.

Sağlık Çalışanları Tehlikeden Korunacak

Yüksek düzeyde koruma sadece cerrahi bir ortamda değil, yüksek etkiye sahip kemoterapi ilaçlarının uygulandığı diğer sağlık ortamlarında da kritik öneme sahip olduğunu vurgulayan Bonte,  “Kemoterapi ilaçlarının kullanılması ve uygulanması, sağlık çalışanı maruz kaldığında bu ilaçların çoğu tehlikeli olarak değerlendirildiğinden sağlık için tehlike oluşturur. TrustShield Chemo, pazardaki en güçlü kemoterapi ilaçlarına karşı bir engel oluşturarak nüfuz etmeyi önlemek için geliştirildi. Yüksek riskli, yoğun sıvı tipi ameliyatlar için, TrustShield Absorbent fabric en üst düzeyde koruma ve sıvı yönetimi için bir çözümdür. Çok emicidir ve ıslakken bile gücünü ve homojenliğini korur” ifadelerini kullandı.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.