Yerli Ve Milli Tekstil Makine Fuarı Denizli’de

Denizli’de tarihi günlerinden birisini yaşamaya hazırlanıyor. Ülkemizin ilk Yerli ve Milli Temalı Tekstil Makine ve Teknolojileri Fuarı 23-26 Mart 2021 tarihleri arasında Denizli’de düzenlenecek.

  17 Mart 2021 08:59 Çarşamba
Yerli Ve Milli Tekstil Makine Fuarı Denizli’de

Tekstil teknolojileri üreticileriyle tekstil yatırımcılarını ağırlayacak olan fuar Covid-19’a rağmen büyük bir başarı yakalayarak %100 doluluk oranına ulaştı. Yerli Tekstil Makine ve Teknoloji üreticilerinin yoğun ilgisini gören EGE TMF Fuarıyla ülkemizde ilk kez bir fuar %100 yerli katılımcı, %90 milli üretimlerle kapılarını açmış olacak.

Tekstil Yatırımları Devam Ediyor

''Türkiye yıllarca tekstil ve otomotiv sektöründe fasoncu olarak anılırken 2000’li yıllarla birlikte kendi teknolojisini üreten ve kendi markalarını yaratan bir ülke konumuna geldi'' diyen İzgi Fuarcılık Ltd. Şti Yurt İçi ve Yurt Dışı Fuarlar Proje Sorumlusu Mustafa Kemal Hızarcıoğlu;’’ Endüstriyel sanayinin özel sektörün kontrolüne geçmesi ve yatırımların özel sektör eliyle yapılmaya başlaması ülkemizde makine ve teknoloji ithalatında patlama yaşanmasına neden olmuştur. 1990’lı yılların sonuna kadar da başta tekstil sektörü olmak üzere birçok alanda ithalata bağımlı bir yatırım politikası sürdürülmüştür. Milyarlarca dolarlık makine ithalatı gerçekleştiren Türkiye dış ticarette en büyük açıklardan birisini bu sektörümüzde vermiştir. 2000’li yıllarla birlikte ise araştıran, geliştiren, üreten, ürettiğini ise ihraç etmeye başlayan bir Türkiye ile tanıştık. 2020 yılına geldiğimizde yıllık 20 milyar dolara yakın makine ve teknolojileri ihracatı yapmayı başararak Türk Makine Sanayicileri dış ticaret açığında da önemli bir eşiği aşmış oldular.

Tekstil Makine sektörümüz ise Makine Sanayisinin gelişimine paralel bir gelişme içerisinde olurken, yıllık 2 milyar doların üzerindeki dış ticaret açığını 300 milyon dolarlar seviyesine kadar düşürmeyi başarmış, iç pazarda bugün yıllık 5 milyar dolarlık bir pazarın sahibi olurken, 1 milyar dolar seviyesinde ihracat yapma başarısı elde etmiştir. Tekstil Makinecilerinin azmi, özverili çalışması ve büyük fedakârlık yaparak özellikle de iç pazarda ki ısrarcı tutumu sektörün kendisine özgüven kazanmasını sağlamış, bu öz güven de birçok alanda Türkiye’yi başarıdan başarıya taşımıştır. 23-26 Mart 2021 tarihleri arasında Denizli’de düzenleyeceğimiz EGE TMF Fuarına katılan firmalarımızın tamamını yerli firmalar oluştururken sergilenecek ürünlerin %90’a yakını milli üretimlerden oluşmaktadır. Bu aslında ülkemizde düzenlenen bir teknoloji fuarında bugüne kadar elde edilen en büyük başarılardan birisidir’’ dedi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.