Yeni BRÜCKNER Hattı ile VETEX'te İki Kat Artan Üretim Hızı

yeni BRÜCKNER DUO-THERM öncesine göre yalnızca bir daha fazla bölmeyle eski 10 bölmeli ramöze kıyasla üretim hızını iki katına çıkarıyor. Kısacası: "darboğaz ortadan kaldırıldı."

  26 Nisan 2023 08:28 Çarşamba
Yeni BRÜCKNER Hattı ile VETEX'te İki Kat Artan Üretim Hızı

Almanya, Doğu Vestfalya'daki Herzebrock-Clarholz'da gizli bir şampiyon olan VETEX, "Infloor Girloon" markası altında püsküllü ve dokuma halıların yanı sıra karo halılar üretiyor. SAP, Daimler, Ford, Porsche otelleri ya da Cinemaxx ve Cinestar gibi sinema zincirleri’nin Doğu-Vestfalyalıların müşterilerine sattığı her şey kendi bünyesinde üretilmektedir. Dokuma ve taftinge ek olarak, tam entegre üretim zinciri aynı zamanda kaplama, kontinü boyama, baskı ve terbiyeyi de içermektedir. Tüm ürünler Alman sertifikaları Blue Angel ve TÜV Premium kriterlerine göre test edilmiş ve sertifikalandırılmıştır. Müşteriler dijital baskıda 100 m2'den itibaren özel tasarımların üretilebilmesini özellikle takdir etmektedir. Ayrıca VETEX, 1/20’’ hassas kadife kaplama için dünyanın tek tafting hattına sahiptir.  Kendinden yapışkanlı ve istenildiği zaman tekrar döşenebilen dünyada benzersiz (50 x 50 veya 25 x 100 cm) ebatlarındaki karo halılar ve modüller, bitümlü ve PVC-gerektirmez. Özel bir delme veya kesme tekniği sayesinde mükemmel bir dikiş elde edilir.

Zemin kaplamaları alanındaki -halıdan ayrı olarak- genel eğilimin aksine, VETEX'in yüksek kaliteli ürünlerine olan talep o kadar fazladır ki yönetim, 2021'de püsküllü halı kaplama alanında kendisi için üretim kapasitesini iki katına çıkarma hedefini belirlemiştir. Buradaki darboğaz, kaplama hattı üzerine iki kat halinde kurulan ve salonun içine tam sabitlenen mevcut 10 bölmeli ramözdü. Hattın kapasitesi, gerekli üretim miktarını artık karşılayamıyordu.

BRÜCKNER'in uzmanları, VETEX ile üretim kapasitesini artırmak için ölçümler ve diğer alan kısıtlamaları aldı ve farklı konseptleri tartıştı. Temel verileri analiz ettikten sonra, öncekinden sadece bir daha fazla kurutma bölmesi olan yeni bir kurutucu ile üretim kapasitesini iki katına çıkarma hedefine ulaşacaklarından emindiler. Bu, BRÜCKNER'in Leonberg'deki modern teknoloji merkezinde yapılan ve bu varsayımların tamamen doğrulandığı testlerle doğrulandı.

BRÜCKNER Uzmanlığı ile Uyumlu VETEX Kalitesi

Entegre DUO-THERM kurutuculu yeni BRÜCKNER ramöz, yatay pimli zincir ve doğrudan gazlı ısıtma ile çalışır. 60°C'ye kadar olası bir farkla üst ve alt basınç için hassas ve ayrı olarak ayarlanabilen sıcaklık, halı kaplamaları için son derece uygundur. Son derece sıcak brülör gazlarının dolaşımdaki süreç basıncıyla sirkülasyonu için venturi karıştırıcı nozülleri ve ayrıca termal alanların her 3 metrede bir dönüşümlü olarak düzenlenmesi, optimum sıcaklık dağılımı ve dolayısıyla düşük enerji tüketimi ile maksimum kurutma performansı sağlar.

Kurutucunun zamanında üretimi ve kurulumu, korona nedeniyle tedarik zincirlerinin kesintiye uğraması ve Süveyş Kanalı'nda bir gemi kazası nedeniyle önemli ölçüde karmaşık hale geldi. Program önceden olduğu gibi yeterince sıkıydı. Altı ay içinde kontrol kabinleri ve kontrol sistemini de içeren kurutucunun üretilmesi, mevcut kurutucunun sökülmesi ve ramözün kurulup devreye alınması gerekiyordu. Ayrıca, mevcut ısı geri kazanım sistemi yeni DUO-THERM kurutucuya bağlanacaktı.

Bu birçok zorluğa rağmen teslimat, kurulum ve devreye alma zamanında gerçekleştirilebildi ve çalıştırma safhası ve süreç optimizasyonunun ardından verilen hedefe ulaşıldı: yeni BRÜCKNER DUO-THERM öncesine göre yalnızca bir daha fazla bölmeyle eski 10 bölmeli ramöze kıyasla üretim hızını iki katına çıkarıyor. Kısacası: "darboğaz ortadan kaldırıldı"

VETEX güvenle ileriye bakmaya devam ediyor. Ayrıca karo halı kesimi alanındaki bir sonraki proje de çoktan hayata geçirildi. Böylece VETEX'te verimlilik ve kaliteyi artırmak için gerekli bir adım daha atılmış oldu. Üst yönetimden 100'ü aşkın çalışanın her birine kadar şirket genelinde tekstil zemin kaplama tutkusu hissediliyor. Bu sayede doğru tedarikçilerin katılımıyla yenilikçi ve girişimci bir ekip Almanya'da başarı hikayeleri yazmaya devam edebilir.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.