USTER’den Ring İplik Eğirme Optimizasyon Sistemi

Elyaf, iplik ve kumaş üreticilerinin tercihi USTER®, geliştirdiği SENTINEL ring iplik eğirme optimizasyon sistemiyle verim ve karı artırıyor.

  24 Ocak 2020 10:41 Cuma
USTER’den Ring İplik Eğirme Optimizasyon Sistemi

En iyi iplik eğirme fabrikalarında bile iyileştirmeye yer vardır. Yönetim ve operatörlerin çok sayıda karmaşık seçenek arasından optimize edilmiş verim ve karı düşünmesi gerekiyor. USTER® SENTINEL, iplik makinası performansına ilişkin gerçeklere dayalı bir genel bakış sunarak, teknoloji, parça ve insan gücü kullanımında mükemmellik için gerçek fırsatları tespit eder.

Kikani Export Teknik ve Fabrika Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür M. Kannan “ İşimdeki en büyük zorluk, kalifiye işçiler bulmak ve onları tutmak” diyor. İyi bir işletme yönetimine sahip olan fabrika Hindistan’ın Gujarat eyaletindeki Dholka’da bulunuyor.

Kurulu kapasitesinin 29,376 ring iplik eğirme iği ve 4,320 büküm makinesi iği içeren bu fabrika insan gücü durumunu iyileştirmek için ilerici İK politikalarına, iyi bir çalışma ortamına ve ileri teknolojiye sahip üretim makinelerine yatırım yapılmasına önem veriyor.

Ring Eğirmede Çok Çeşitli Faydalar

Kikani Exports Genel Müdürü Vrajesh Kikani yaptığı açıklamada “Karı artırmak amacıyla USTER® SENTINEL ring iplik eğirme optimizasyon sistemine yatırım yaptık. Ancak çalışanların da kurulumları beğenmesi bizi mutlu ediyor.” dedi. Fabrika telef, ring eğirme süresi, makine hızı ve enerji tüketimi gibi bir dizi faktörün başarılı bir şekilde optimizasyonundan kaynaklanan karlılık üzerinde olumlu bir etkisinin olduğunu bildirdi.

Üretim, dokuma ve örme nihai kullanımları için Ne 20 ile Ne 40 arasındaki sayım aralığında % 100 pamuk penyeli kompakt ipliklere odaklanmaktadır. işletme, USTER® SENTINEL'i kurduğundan beri telefleri yarı yarıya azaltmayı başardı. Artan genel verimlilik pnömafil telefinin azaltılmasının bir sonucudur. Ayrıca USTER® SENTINEL, iplik üreticilerinin güvenilir verilere dayanarak ring eğirmede optimizasyon kararları almasına yardımcı olmak için gerekli tüm bağlantılar ve bilgiler konusunda geri bildirim alarak tüm iğlerin verimliliğini izler.

Tüm iplikçiler için olası sorunlar arasında olan kopçaları bloke eden gevşek elyafların (özellikle aşırı derecede aşınmış olanların) neden olduğu düşük büküm ile karakterize edilen tutarsız iplik kalitesi yer alır. Sadece USTER® SENTINEL bu şekilde hatalı işleyen iğleri tanımlayabilir. Sorun ipliğin kopmasına neden olmaz ancak yine de yüksek hızlı çözgü ve dokuma makineleri için çok zayıf iplikler üretir. Bununla birlikte USTER® SENTINEL'in benzersiz Off-Standard özelliği, bunun gibi “gizli” kalite risklerine karşı koruma sağlar.

 

 

Bobin Oluşturma Raporu Pratik Destek Sağlar

İplik kopma seviyeleri, ring iplik eğirme performansının önemli bir göstergesidir. USTER® SENTINEL bu durumu, iplik kopmalarını etkileyen her parametre için sezgisel bir bobin oluşturma raporu sağlayarak tanımlar. İplikçiler daha sonra ortam koşulları ve enerji tüketiminin yanı sıra makine hızı, mekanik parçalarının aşınmasını ve personeli de dikkate alarak kendi tesisine göre iyileştirmelere yönelebilir.

Bobin oluşturma raporu, ayrıca optimize edilmiş masuralarla birlikte daha yüksek performans sağlar. Hız eğrisinin kapsamlı analizi ve masura toplama kalitesine etkisi, ring iplik eğirme performansını optimize etmek için kilit unsurlardan biridir. Masura toplama kalitesi, yöneticilerin daha yüksek üretim verimleri için doğru makine ayarlarını seçmesini ve kaliteyi istenen seviyelerde tutmasını sağlayan optimizasyonun yeni boyutudur. Ayrıca, farklı makineler arasındaki ring eğirme performansını karşılaştırmak artık mümkün.

Kannan "Bobin oluşturma raporu bize kopçalarda potansiyel tasarruf sağlayarak ömürlerini optimize ediyor” diyor. Kopça yaşam döngüsünün sonunu göstermek için iplik kopuş bilgilerini kullanarak, ring kopça performans kıyaslamaları için bu özelliği kullanıyor. Bobin oluşturma raporu, tüm takım değiştirme süreci boyunca sabit iplik kopma oranlarını kontrol ederek fabrikanın zamanla alakalı kopça aşınmasını izlemesine olanak tanıyor. Bu rapor, mevcut durumu beş dakikalık aralıklarla gösterir ve genel değerlendirme, her bir 1000 iğ-saati için ip kopmaları hakkında bilgi sağlar.

Bilgi Temelli İyi Hissettiren Avantajlar

Raporlar ilgili aralığa ait kopmalar ve eklemeler dahil olmak üzere beş dakikalık aralıklarla durum bilgisi verir. Kannan “Ekleme hızları hakkında bilgi ve her bir operatörün beceri seviyesini belirlememe yardımcı oluyor. Böylece işlem takvimini ve süreçleri optimize edebiliyorum. İnsan gücünü dikkatlice yönlendirerek ideal çalışma koşullarını sürdürmek mümkün” diyor.

USTER® SENTINEL, kritik ring iplik eğirme parametrelerinin izlenmesiyle entegre olarak, sistemdeki tüm makineler için vardiya planlaması ve personel ataması dahil olmak üzere tam personel yönetimini gerçekleştirir. Ring eğirmede personel yönetimini gerçeğe dayalı ve daha az zaman harcanan hale getirir.

USTER® SENTINEL'i işçiler arasında popüler yapan şey, kayan, hileli ve boşta iğlerin güvenilir bir şekilde algılanmasıdır. LED'ler, iplik kopmasının meydana geldiği bir sorunu ya da konumu içeren iğleri gösterir. Makinenin ekranında, dikkat edilmesi gereken iğlere genel bir bakış sunan olaylar da gösterilir.

“Operatörler USTER® SENTINEL sayesinde gerçekten çalışmaktan zevk alır. Çünkü USTER® SENTINEL, uzaklarda gezerken bile mola vermeyi kolaylaştırır. Kannan "İşçiler işlerini verimli bir şekilde yerine getirme ve daha az stres altında olmayı deneyimliyor ve her ikisi de iş yerinde iyi hissetme durumunu artırıyor” diyor.

Uzun Vade

USTER® SENTINEL, ring iplik eğirme potansiyelini optimize ederken, sağladığı verilerden yararlanarak; telef tasarrufu, basınçlı hava tasarrufu, enerji tasarrufu, bobinlerde tasarruf edilen kesmeler ve artan verimlilik ve kalite gibi birçok yönü kapsar.  Kikani, “USTER® SENTINEL, ring iplik eğirme optimizasyon sistemi olarak çalışıyor ve her gün karı artırıyor” diyor.

Kikani Export Teknik ve Fabrika Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür M. Kannan, İleri teknolojiler ve bir fabrikanın gelecekte nasıl yönetileceği hakkında bilgi edinmek istiyordu. Bunun için ITMA 2019’da Barselona’daki USTER standını ziyaret etti. Kikani “Bağlanabilirliğinden dolayı iplikçiliğin avantajlarını düşününce hayrete düşürüyorum. Daha fazla kar optimizasyon potansiyeli görebiliyorum. USTER® SENTINEL ve USTER® QUANTUM hali hazırda kurulu ise, tek bir sistemde ring kalitesi verisi ve bobin kalitesi verisini ilişkilendirmek için yalnızca USTER® QUALITY EXPERT gerekir.” diyor.

Kannan son olarak, “Hâlâ sisteme entegre olmayan, ancak şirket için önemli sayılan bir performans göstergesi var. Mutluluk. Mutlu bir personel mükemmel performansı destekler ve uzun vadede işletme için olumlu bir maliyet faktörüdür.” ifadelerini kullanıyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.