TECHEL’den depreme karşı FRP-Kompozit Takviyesi

Tekstil sektörünün önde gelen üreticilerinden Elvin Tekstil'in bünyesinde kurulan teknik tekstil firması TECHEL, komple bina analizi ve anahtar teslimi güçlendirme yapıyor.

  23 Ocak 2020 08:57 Perşembe
TECHEL’den depreme karşı FRP-Kompozit Takviyesi

TECHEL Kompozit Tekstil Sanayi'den yapılan açıklamada, Bursa Yeni Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası başta olmak üzere Türkiye'deki pek çok bina, fabrika, köprü, enerji ve altyapı tesislerinin güçlendirilmesinde TECHEL marka karbon lifli polimer (FRP) sistemleri kullanıldığı ifade edildi.

“Ülkemiz Etkili Bir Deprem Stratejisi Oluşturma Arayışında”

Ülkemizin deprem kuşağında yaşıyor ve depremler nedeniyle asırlardır büyük maddi ve manevi kayıplara uğradığı belirtilen açıklamada “Gelinen noktada ülkemiz, etkili bir deprem stratejisi oluşturma arayışındadır. Yıkıp tekrar yapmaya dayanan kentsel dönüşüm, rant yaratması nedeniyle tercih edilmektedir. Ancak, büyük maliyetleri yanı sıra mevcut yerleşim yerlerinde daha fazla kat ve yapı izni sonucundaki ilave yoğunluklar trafik ve alt yapı gibi pek çok kentsel sorun yaratmaktadır. Buna karşılık, klasik güçlendirme ve karbon kompozit takviyesi ile hızlı ve ekonomik çözümler, mevcut binalarda hayat ve faaliyet devam etmekte iken yapılabilmesi çok büyük bir imkandır. Bu nedenle mevcut yapıları yıkmadan güçlendirme seçeneği kentsel dönüşümdeki aksayan yönleri düzelten hızlı, ekonomik ve pratik bir çözümdür. Bu nedenle gerek Bakanlık gerekse Belediyelerin bu yöntemi daha çok değerlendirmeleri gerekmektedir. Çünkü bu yeni yöntemler gelişmiş ülkelerde, özellikle ABD'de ve Asya ülkelerinde son 20-30 yıldır çok etkili bir şekilde kullanılmaktadır.” denildi.

“Fabrikalar Üretim Devam Ederken Güçlendirilebiliyor”

Yapılan açıklamada “Biz TECHEL markamızla karbon kumaşı dokuyor, bir çözüm ortağımız reçinesini yapıyor, diğer çözüm ortağımızda uygulamasını gerçekleştiriyor. Komple bina analizi ve anahtar teslimi güçlendirme yapıyoruz. Bursa Yeni Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası başta olmak üzere ülkemizdeki pek çok bina, fabrika, köprü, enerji ve altyapı tesislerinin güçlendirilmesinde TECHEL marka karbon lifli polimer (FRP) sistemleri kullanılmıştır. Ürünlerimizin uygulama aşamasındaki kalite testleri akredite laboratuarlarda yapılmaktadır. Epoksi vb. kimyasallarımız CE sertifikasını haizdir. Karbon lifli polimer CFRP Bu yöntem en uygun maliyetli, süratli ve etkin sonuçlar sunmaktadır. Bu sistemle konutlar içinde yaşanırken, fabrikalar üretimleri devam ederken güçlendirilebilmektedir' ifadeleri kullanıldı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.