SAATI, FOTECO ve REMCO Markalarını Bünyesine Kattı

SAATI SpA, kaplama ve selülozik vernik üreticisi SPT Sales & Marketing GmbH şirketinin çoğunluk hissesini satın aldı

  16 Aralık 2015 09:09 Çarşamba
SAATI, FOTECO ve REMCO Markalarını Bünyesine Kattı

Baskı teknolojileri konusunda dünyanın önde gelen teknoloji üreticilerinden Almanya merkezli SAATI SpA, SPT Sales & Marketing GmbH şirketinin çoğunluk hissesini satın aldı. Satış anlaşması 5 Kasım’da, SAATI Deutschland GmbH Genel Müdürü Paolo Parrini ve REMCO-CHEMIE Rentzsch GmbH Genel Müdürü Jochen Rentzsch arasında imzalandı.  Bu işlem sonrasında SAATI, serigrafiye yönelik ürün portföyüne FOTECO ve REMCO markalarını da katmış oldu.

“SAATI’nin Parçası Olmaktan Gurur Duyuyoruz”

SPT, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’daki operasyonlarını da Almanya’daki Heidelberg’deki tesislerinden yürütecek. Üretimini de mevcut tesislerinde sürdürecek olan SPT’nin Genel Müdürü Ralf Roschlau, SAATI tarafından satın alınmalarının baskı sektörünün öneminin her geçen gün arttığına bir işaret olduğunu belirterek, “SAATI’nin bir parçası haline gelmekten gurur duyuyoruz. Sahip olduğumuz know-how ve potansiyeli ile markamızı daha üst konuma taşıyacağız” dedi.

“Sinerji Yaratacağız”

İmzalanan anlaşmanın ardından Paolo Parrini, SPT ile serigrafi alanında SAATI’nin pozisyonunu güçlendirdiklerini belirterek, “Gelecek dönemde, serigrafinin daha büyük bir potansiyele ulaşacağına inanıyoruz. Bu anlamda, bu birleşme SAATI’nin gelecek planları açısından büyük bir önem taşıyor” dedi. Jochen Rentzsch’de, SAATI ile giriştikleri bu uzun vadeli ortaklıktan memnuniyetini dile getirerek “Bu ortaklık, temel iş birimimizde yer alan kaplama ve selülozik vernik hammadde tedarik sürecimize önemli katkılar sağlayarak, önemli bir sinerji yaratacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.